Belsőépítészeti eszközök

Belsőépítészeti eszközök

ARCHLine_Website17_1920_1080_01.jpg
ARCHLine_Website17_1920_1080_03.jpg
Belsoepiteszet_03_thumb.jpg

Helyiségvarázsló

Helyiség alapú forradalmian új kompakt tervezési módszer. Modern, gyors, és szórakoztató megoldást kínál minden tervezőnek. Töredékére csökkenti a tervezési időt, pillanatok alatt lehet a helyiséget berendezni. Néhány kattintással megadhatod a fal színét, anyagát, a padló burkolatát, függönyt varázsolhatsz az ablakra, elektromos kapcsolókat, lámpákat, képet helyezhetsz el.
A helyiségben a szegélylécek, dekorcsíkok egy kattintással készülnek el.
Gyártók anyagait töltheted le a folyamatosan bővülő Bemutatóterem weboldalról, amik azonnal megjelennek a kívánt felületen.

3D-s modellek letöltése a Warehouse könyvtárból

A 3D Warehouse™ egy ingyenes elemkönyvtár, amely lényege, hogy a weben publikált 3D-s modelleket bárki letöltheti és szabadon felhasználhatja munkáiban. A 3D Warehouse modellek segítségével egy lakás tervét könnyen lehet bútorokkal látványosan berendezni. A kiválasztott modell közvetlenül betöltődik az ARCHLine.XP projektbe és azonnal elhelyezhető. Később is felhasználható, mert automatikusan elmentődik az ARCHLine.XP elemkönyvtárba.

Árnyékolók és Függönyök

Az ARCHLine.XP Árnyékolók és Függönyök parancs használatával pillanatok alatt otthonossá varázsolhatod az enteriőrt valósághűen megtervezett függöny, római roló, reluxa, szalagfüggöny elhelyezésével.

Burkolat

Az ARCHLine.XP egyedülálló burkoló eszközeivel pontosan megtervezheted a falak, padlók és egyéb felületek burkolattervét.
A burkolat stílusok (minták) használatával egy fürdőszoba burkolása egy kattintássá egyszerűsödik. Ha másik stílust szeretnél kipróbálni egy újabb kattintással újra burkolhatod a teljes helyiséget, vagy akár falanként is kipróbálhatod egy másik stílus hatását. 
Mozaik burkolatminták véletlenszerű lapkiosztással, négyféle anyaggal, és négy különböző méretű mozaik csempe felhasználásával készíthetők.
A részletes Excel mennyiségi listák alapján az időigényes árkalkulációk is gyorsan és pontosan végezhetők el.

Díszítőprofil

A díszítőprofil és szegélyléc letisztultságot, kifinomultságot kölcsönöz az enteriőrnek. A díszítőprofilok elhelyezése az ARCHLine.XP tervekben szimplán egy kattintással vagy az útvonal megadásával történik.

Világítás

A fény kulcsfontosságú a belsőépítészetben, ami a helyiség hangulatát minden másnál jobban befolyásolhatja. Próbáld ki a különböző fényeket a programban és tanulmányozd a hatásukat!
Az ARCHLine.XP 2017 programban világító LED szalagok tetszőleges térbeli útvonalon helyezhetőek el. Szerkesztésük egyszerű és rugalmas.
A lámpacsoport parancs lehetővé teszi a mennyezeten, vagy a karnis előtt futó világítás, vagy rejtett világítás kiépítését, profilos díszlécekkel, álmennyezettel együtt vagy anélkül.
A Lámpacsoport paranccsal gyorsan készíthetsz megvilágítás variációkat.

Anyagok és minták

Belsoepiteszet_06_bemutatoterem_thumb.jpg
Valint_Aniko_Haloszoba-moodboard.jpg

Valós anyagok és színek

Szeretnéd az enteriőrt többféle színnel, tapétával, parkettával, függöny mintával megmutatni a megrendelőnek? Másold ki a kiválasztott anyagmintát közvetlenül a gyártó internetes katalógusából és mentsd el saját anyagként, így a terveidben fel tudod használni tapétaként, csempeként, padlóburkolatként vagy éppen egy függöny anyagaként!

Bemutatóterem

Használd fel projektjeidben a folyamatosan bővülő Bemutatóterem textil anyagait, tapétáit, bútorait, szanitereit ismert gyártók kínálatából. Minden elem renderelésre előkészített, magas felbontású, ismétlődő textúrát tartalmaz. A letöltés és elhelyezés csak egy klikk.

Kategória kezelés

Az ARCHLine.XP lakberendező program anyagait, csakúgy, mint az objektumokat, csoportokat és más tartalmakat mappák és fájlok helyett kategóriákba lehet rendezni. A kategória alapú kezelés megengedi azt, hogy egy elem egyszerre létezzen több kategóriában is. Ezzel a módszerrel a teljes könyvtár gyorsan áttekinthető, és könnyen kereshető.

Hangulatmontázs

Készíts digitális Hangulat Montázst, melynek segítségével megmutathatod a tervezés vizuális irányát! Elképzeléseidből pillanatok alatt látványos prezentációt varázsolhatsz, mely megkönnyíti a kommunikációt a megrendelővel a tervezés korai fázisában.

Mit tud a Hangulat Montázs?

Hosszú órákat spórolhatsz meg az első vizuális megjelenítés megvalósításával.A „fogd és vidd” módszer segítségével a kiválasztott fotókat, kézi vázlatokat és anyagmintákat egyszerűen elrendezheted a Hangulat Montázs táblán. Az elhelyezett elemeket könnyen lehet cserélni, frissíteni és átrendezni. A kész Hangulat Montázs táblát feltöltheted a személyes online galériádba, és bemutathatod elképzeléseit a megrendelőnek – akár okostelefon vagy táblagép segítségével!

Bútortervező eszközök

Belsoepiteszet_04_butor_thumb.jpg
Belsoepiteszet_05_butor_thumb.jpg

Bútorvarázsló

A Bútorvarázsló eszköz főleg lapra szerelt bútorok modellezésére szolgál. A különböző szekrénytípusok mellett létrehozhatsz asztalokat, könyvespolcokat, éjjeli szekrényeket, szekrénysorokat, komódokat, íves sarokbútorokat és profilozott formájú bútorokat.

Kontúrozás

Komplex modelleket készíthetsz egy térbeli görbe mentén létrehozott keresztmetszetekkel. A program a megadott útvonal mentén haladva ezeket a keresztmetszeteket felhasználva hozza létre a 3D testeket.

Alkatrészek

Az Alkatrészek eszköz segítségével komplex bútoralkatrészeket, támlákat, karfákat, ülőfelületeket modellezhetsz a programban anélkül, hogy bonyolult térbeli modellező parancsokkal kellene dolgozni.

Bútor összeállító

Az Alkatrész és Kontúrozó eszközzel készített, illetve más programokból importált 3D tárgyakat a Bútor összeállító segítségével építheted egybe. A Bútor összeállítóban az egyes részeket szabadon cserélheted, alakíthatod, majd az eredményt egy új egységként lehet elmenteni a könyvtárba.

Tervezés 2D és 3D-ben, kifinomult szerkesztési funkciók

Belsoepiteszet_08_2D3D_thumb.jpg
ARCHLine_Website17_1920_1080_02.jpg

Stílusok

Hozz létre új stílusokat, hogy könnyen és gyorsan használni tudjad az előre elkészített építészeti elemeket, melyek a modell felépítésénél szükségesek. A stílusok tartalmazzák az összes tulajdonságot a fal, födém, ajtó, ablak, oszlop, gerenda, tető stb elemek részére.

Precíz méretek

Minden elem, amit az ARCHLine.XP program létrehoz, pontos méretekkel rendelkezik. Választhatsz az angolszász vagy a metrikus mértékegységek használata között.

Méretezés

A távolságméretezés eszköz segítségével egyetlen lépésben helyezhet el a dokumentálás során méretezéseket, mint pl. az ablak, ajtó, valamint a fal méretezések. Megadhatja a méretezés formáját, mértékegységét, vonalvastagságát, szövegmagasságát, betűtípusát, stb...

Dinamikus metszet

Az ARCHLine.XP interaktív dinamikus metszet eszközével ideiglenesen egy metszősíkkal elvághatod a 3D modellt, hogy a modell belső részeit is meg lehessen tekinteni. Ez az eszköz valós metszősík létrehozására, mozgatására, forgatására is használható.

Fóliák

Az objektumok, építészeti elemek fóliákra csoportosításával lehetőséged van megjeleníteni vagy éppen láthatatlanná tenni, elrejteni a fóliák tartalmát, annak függvényében, hogy épp mit szeretnél láttatni. Szeretnéd-e a modellben megmutatni, pl. a burkolást vagy az elektromos kiállásokat vagy épp elrejteni azokat.

Csoport létrehozása

A csoport létrehozása lehetőséget kínál különböző elemek egy egységként történő kezelésére. Létre lehet hozni lokális, csak az adott tervedben használt, illetve könyvtárba elmentett csoportot. Későbbiekben a csoportot egy másik tervbe is elhelyezheted.

Külső referencia (XREF)

A külső referencia nem más, mint élő hivatkozás külső DXF, DWG, vagy ASC formátumú rajzokra. Külső referenciákat csatolni, frissíteni vagy akár leválasztani egyaránt lehet. A munka során a külső referencia bármikor frissíthető, így mindig a külső referenciák legfrissebb állapota található a rajzon.