Blogok

A Style & Draw enteriőr tervezési pályázat I. helyezettje - Bóna Mónika és Baranyi Gergely

Az Otthonneked Style & Draw enteriőr tervezési pályázatán idén a tervezők saját otthonának megtervezése volt a feladat. Felhasználónk, Bóna Mónika az ARCHLine.XP-vel készített munkájával indult a pályázaton, melyen 1. helyezettként végzett férjével, Baranyi Gergővel egy csapatban. A nyertes pályamunkát mutatják be nekünk a blogon.

"Az Otthonneked Style & Draw enteriőr tervezési pályázatán csapatban indultunk el férjemmel, Gergővel. Én 8 éve gyakorló lakberendezőként, ő 1 éve látványtervezőként dolgozik. Maga a téma keltette fel az érdeklődésünket, hogy saját magunk számára tervezhetünk! Mivel családalapítás előtt állunk, így szívesen eljátszottunk a gondolattal, hogy megálmodjuk saját otthonunkat.
 
A kiviteli dokumentációt, azaz a bontási, építési, álmennyzeti, elektromos terveket, a falnézeteket, illetve  a moodboardokat az ARCHLine.XP-vel készítettem, mely programmal idén év elején ismerkedtem meg  és kezdtem el használni a munkáim során. Korábban kézzel rajzolatam, ami sok időt vett igénybe, de amióta a programmal dolgozom, gyorsabban és precízebben tervezem. A látványtervek a Cinema 4d programmal készültek.
 
A pályázatban megadott 95 m2-es családi ház belső terei nagyobb átalakításon mentek keresztül, az új igényeket kielégítő terekkel, korszerű anyagokkal, technikákkal. A terveket a várható új funkciók, új igények (tágasabb nappali-étkező-konyha, otthoni munkaállomás, gyerekszoba, szülői háló gardróbbal és zuhanyzóval, kádas fürdőszoba, külön wc) figyelembevételével alakítottuk ki.

Jó arányokkal rendelkező, letisztult terekkel, de helyenként karakteres geometriai formákkal és színekkel kialakított otthont terveztünk. Törekedtünk arra, hogy a logikusan átgondolt térszervezés egyéni megjelenéssel kapcsolódjon össze. Szeretjük a nagyvonalú és kreatív megoldásokat, de alapvetően a letisztult vonalvezetés áll közel hozzánk.
Az eredeti elrendezésben nappali-étkező-konyha és 3 hálószoba szerepelt, viszont számunkra tágasabb közösségi térre, otthoni munkaállomásokra és 2 hálószószobára van szükségünk.

A kert felőli 3. szoba területét megkapja a nappali-étkező-konyha, melyhez szervesen tud kapcsolódni az otthoni irodai rész. Ennek a térnek a szeparálási lehetőségét egy három egységből álló tolószerkezetes víztiszta biztonsági üvegfallal oldjuk meg, így biztosítjuk a konyha tágasabb térérzetét és a természetes fény beáramlását.

A dolgozó falát egy fotós barátunk tapétaként felhasznált fényképe díszíti, ami a  vidéki gyökereink helyszínét, a Mátrát idézi meg.

A közösségi tér letisztult vonalvezetése mellett, a konyhasziget bátor színválasztása, a kandalló és előtte elhelyezett kényelmes fotelek játékossága határozza meg az egész nappali-étkező hangulatát. A 6 fő leültetésére alkalmas étkező és L alakú kanapé egy nagyobb társaság fogadását teszi lehetővé.

A tv mögötti ablaknyílás parapet magasságát 40 cm-re emeljük, hogy a kandalló patkája és a könyvespolc végig fusson a nappali teljes hosszában.

Az előszoba egyedi tükrös kompozíciójú beépített szekrénye és a konyhabútor folytatásaként beforduló újabb tároló biztosítja saját és vendégeink kabát és cipőtárolását.

Az újonnan érkező családtag szobája az alacsonyra tervezett fiókos tárolóbútor és játszómatrac által válik a későbbiekben könnyen bővíthetővé. A szoba hangulatát itt is a kedves állatos óriásplakát nagyvonalúsága idézi meg.

A hálószobában egy szállodai szoba elrendezését megidéző teret alakítunk ki, ahol a saját privát szféránkon belül megoldható a ruháink tárolása és a reggeli és esti fürdőszobai készülődés intimitása. A három funkcióval rendelkező teret lambériával kialakított álmennyezettel, illetve a teljes belmagasságban falsíkon belül futó tolóajtókkal kötünk össze optikailag.

A zuhanyzó és a dolgozó közötti térhatárolást savmaratott üvegfallal oldjuk meg, hogy a zuhanyzóba is bejuthasson a temészetes fény.

A gardrób bútorainak frontján újra visszaköszön az előszobai egyedi geometrikus tükrös megoldás.

A hálószoba ablakainak parapetmagasságát 40 cm-re csökkentjük, így az ágyon fekve is tágasabb érzetünk lehet.

A közlekedőből nyíló fürdőszobába helyezzük el a mosógépet, illetve egy kád és egy wc is itt kap helyet. A külön wc kézmosóval kerül kialakításra.

A ház teljes területén, kivétel a vizes helyiségekben azonos szalagparketta kerül lerakásra, ezzel a természetes fa jelenlétének igényét biztosítjuk.

A nyílászárókon zsalúziával oldjuk meg az árnyékolást.

A hőszivattyús falfűtési/hűtési/szellőztetési rendszernek köszönhetően klíma és radiátorok elhelyezésére nincs szükség."

 
Lakberendező:
Bóna Mónika
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3630 490 7728
 
Látványtervező:
Baranyi Gergő
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3630 249 1757
 

Teljes galéria: