Blogok

Egy IT cég budapesti irodájának tervei – Tervező: Végvári Zsuzsi

 

Végvári Zsuzsi, az OFFISEVEN munkakörnyezet tanácsadó cég keretein belül irodák átalakításával, tervezésével foglalkozik. Jelen projekt során, egy IT cég 15. kerületben található irodáját kellett átalakítania, újra gondolni.

"A kb. 453 m2-en található 2 nagy tárgyaló, 19 iroda, egy konyha, mosdók és raktár helyiségek, melyek egy hosszú folyosóról nyílnak. A helyiségek több mint 5 éve voltak felújítva.

Cél volt:

1) Ergonómiai szempontoknak megfelelő, kényelmes, egységes bútorzatú és design-os irodák kialakítása.

2) Egyes irodák funkció váltása a kommunikáció elősegítése érdekében és a hatékonyság figyelembe vételével.

3) Kényelmes, tágas, konyha/étkező létrehozása a jelenlegi diszpécser iroda és a jelenlegi konyha cseréjével.

4) A folyosó falainak design-ja a cég új termékeivel és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokkal.

5) Tároló szekrények tervezése egyes irodákba, a rendezett és hatékony irodák érdekében.

A munkavállalók előzetes igényfelméréséből kiderült, hogy többségük nem szeretné az open-office kialakítást, amit a cégvezető figyelembe is vett, így nem nyúltunk a korábbi elrendezéshez, folyosóról nyíló 1-4 fős irodák maradtak. Néhány iroda/helyiség funkcióváltása valósult meg, új, tágas konyha, 6 fős étkező került kialakításra, kikapcsolódásra alkalmas helyiséggel kombinálva, ahol később darts, csocsó asztal, későbbiekben flippergép szolgálja az aktív feltöltődést. Külön konyhával felszerelt diszpécser irodát alakítottunk ki.

Az egyes irodák új designt kaptak, az irodában dolgozók ízlését, igényét figyelembe véve, szinte személyre szabva. Továbbá a kialakítás egyik látványos része az iroda folyosója, amely autó út designt kapott, a falakon pedig a cég termékeit graffiti festéssel, továbbá LED világítással hangsúlyoztuk ki az oda érkező ügyfelek számára.

A kialakított design a fiatalságot, rugalmasságot, naprakészséget hangsúlyozza, ami egy IT cég szempontjából igazán fontos."

 

Végvári Zsuzsi

+36 30 289 96 16

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: offiseven.hu

Facebook oldal: OFFISEVEN