Blogok

Gyulai ház átalakítása – Tervező: Szatmáriné Hidasi Katalin

Szatmáriné Hidasi Katalin megbízója egy fiatal házaspár volt. A gyulai családi ház átalakításáról, bővítéséről olvashatsz ebben a bejegyzésben, melynek tervei az ARCHLine.XP-vel készültek.

"Kétgyermekes, fiatal házaspár kért tőlem segítséget házuk átalakításához. Gyönyörű környezetben, vízparton álló házukat kinőtték, de mivel elköltözni nem szerettek volna, a bővítés mellett döntöttek. A tetőtér alapterületét növelték meg, ahová a szülői háló, fürdőszoba, és egy gardrób került. A bővítmény alatt így kialakult egy fedett terasz, ahová a régi konyhabútort tettük. Nyáron ideális, árnyékos hely kinti főzésekhez, összejövetelekhez.

A földszinten falakat nem bontottunk, csak egy ajtónyílást falaztunk be. A konyhába két oldalról lehetett bejutni. Az egyik nyílás megszüntetésével a konyha sokkal jobban bútorozható, praktikusan használható lett. 

Otthonos családi fészek kialakítása volt a célunk, ezért meleg színeket, természetes anyagokat használtam. Megrendelőim kedvelik a klasszikusabb vonalat, a vintage és indusztriális stílust, így azok elemeit felhasználva terveztem meg otthonukat. A földszinten megtartottuk az eredeti ülőgarnitúrát, csak átkárpitoztattuk. A kandalló is ott volt már, de azt is kicsinosítottam. Új burkolatot kapott, és antikolt felületű fa oszloppal, polcokkal bővítettem ki. 

A padlót antikolt fa hatású kerámia padlólap borítja, és a fa bútorok is antikolt felületűek. Sok a fehér, és a barna, kiegészítésként pedig fekete és türkiz színt használtam. 

A hálószoba nagy alapterülete lehetővé tette, hogy itt kapjon helyet egy dolgozó és egy olvasósarok is. A falakat régi deszkából készült burkolat díszíti. Az anyagok itt is hasonlóak, mint a földszinten, kiegészítésként pedig élénk sárga színt használtam. 

A fürdőszoba falait Marazzi Croma Neutral csempecsalád tagjaival burkoltuk. 

Megbízóim nemrég vették birtokba átalakított házukat. Nagyon elégedettek, szeretik új otthonukat."

Szatmáriné Hidasi Katalin

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: Szatmári Kati lakberendező