Blogok

Kis lakás a belváros szívében Tervező: Baranyai Tímea

 

Baranyai Tímea felhasználónk egy fiatal lány számára megtervezett kis belvárosi lakás ARCHLine.XP-vel készített terveit mutatja meg nekünk ebben a bejegyzésben.

"A belvárosi lakás teljes átalakításával és felújításával egy fiatal lány keresett meg, aki a modern indusztriális stílus kedvelője, ami hozzám is közel áll, ezért imádtam a tervezés minden percét.

Az átalakítás során falakat bontottunk le, a tágasabb hatás érdekében egybenyitottuk az előszobát és a konyhát a nappalival, továbbá leválasztottunk egy hálófülkét, ahol a gardrób is helyet kapott. 

Minden meglévő burkolatot cserétünk, álmennyezetet alakítottunk ki, klímát szereltünk be, villanybojlert cseréltünk, radiátorokat szüntettünk meg, és újra lett értelmezve az egész világítás is, egyszóval minden cserére szorult.

A meglévő ajtókat tolóajtókra cseréltük, hogy még több helyet nyerjünk, és még több falszakaszt ki tudjunk használni a berendezés során.

A szürke monotonitását megtörik a réz és "rosegold" kiegészítők, amik nagyon jól beleillenek a kissé ipari környezetbe.

A lakásba asztalos által méretre gyártott egyedi bútorokat terveztem be, minőségi alapanyagokból, extra vasalatokkal.

A magasfényű, luxus bútorok és a matt beton hatás nagyon jól kiegyensúlyozzák egymást. A fém, az üveg, a fa- és betonhatás, a matt és fényes tökéletes harmóniája testesül meg 40 négyzetméteren.

Nagy hangsúlyt fektettünk a világításra is, mivel a kevés napfény beáramlása miatt eredetileg sötét volt a lakás, amit sikerült kivilágosítani egy tucatnyi helyi- és hangulatvilágítással.

A fiatalos és dögös kiegészítők gondos kiválasztásával tettük még személyesebbé a lány otthonát.

Sokat segítettek a tulajdonosnak elképzelni a megvalósult állapotot az ARCHLine.XP-vel keszített látványterveim."

 
Baranyai Tímea
 
telefonszám: +36 20 338 6911
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
weboldal: www.szeplakas.hu