Blogok

Szaunaklub és lakásétterem – Demeter Anikó

Szafari hangulatú szaunaklub és lakásétterem terv Demeter Anikótól

"Örömteli megbízásnak tettem eleget, amikor egy meglévő házból kellett megálmodnom egy szaunaklubot és lakáséttermet. A ház eredetileg klasszikus stílusban épült és a padlón, mennyezeten, ajtókon nem is szerettünk volna változtatni. A nappaliban remekül működő kandalló is maradásra volt ítélve. Ez volt tehát a kiindulási alap, amiből egy pihenésre, baráti összejövetelekre alkalmas helyet kellett létrehozni. A megmaradó fa belsőépítészeti elemek adták az inspirációt a kissé szafaris hangulat megteremtéséhez.

Adta magát, hogy az étterem rész az addigi nappaliból kerül majd kialakításra, de meg kellett találni a házon belül a helyet a „vizes” blokkoknak és szauna-jakuzzi részlegnek. Az előbbi egy korábbi szobában, míg az utóbbi a régi konyhában és télikertben kapott helyet.

A konyhánál főként arra figyeltem, hogy minél inkább olvadjon bele a környezetbe és a közösségi tér részévé váljon úgy, hogy mégis minden szükséges funkció megtalálható benne. Az előkészítő pult és az étkező rész összekapcsolásával lehetőség nyílik közös főzésekre. De további előnyt is hozott ez az elrendezés: maradt hely egy kényelmesebb, kanapés beszélgető rész kialakítására.

Hálás vagyok megrendelőmnek, hogy részt vehettem ebben a munkában, a lakások tervezése mellett igazi feltöltős kiruccanás volt.

A terveket az ARCHLine.XP programmal készítettem."

Demeter Anikó - Fortuna Dekor
lakberendező
web: www.fortunadekor.hu