Szakmai cikkek

Interjú dr. Németh Gábor lakberendezővel

dr_nemeth_gabor.png

Bemutatkozik Dr. Németh Gábor lakberendező

"Gyermekkorom óta vonz a szépség, az esztétikum és a kihívás.  Már akkor is szerettem rajzolni és formatervezni, de - az akkor még nem is létező lakberendezés helyett - elsőre mégis praktikusabb szakmát választva az orvosegyetemen diplomáztam. Bár látszólag messze van az orvostudomány és a lakberendezés egymástól, ám valójában mindkettő átlagon felüli empátiát, azaz beleélő és problémamegoldó készséget, illetve precíz munkát, kézügyességet igényel.

Korábbi munkáim során abban a szerencsében volt részem, hogy beutaztam Európát, Észak Amerikát, sőt Afrika több országába is eljutottam. Mindenhol nyitott szemmel járva az adott kultúrkör esztétikáját magamba szívtam és elraktároztam, így most lakberendezőként az ott szerzett vizuális ismereteknek nagy hasznát veszik megbízóim. Egy amerikai cégnél eltöltött több mint egy évtized alatt "fertőződtem meg" az észak-amerikai kultúra szeretetével, ezért nem véletlen, hogy az USA és Kanada multi-kultúrájú hatásokkal átszőtt hangulata gyakran visszaköszön munkáimban (és idehaza kevesen képesek olyan autentikus amerikai enteriőrt alkotni, mint én), ám épp oly szívesen tervezek modern, minimál, vagy retró-stílusú, illetve afrikai és ázsiai hangulatú enteriőröket is.

Már több mint másfél évtizeddel ezelőtt is – amikor befogtam az enteriőr-tervezésbe – szívesen használtam szoftvert a tervezéshez. Az Amerikából hozott program használatát azonban nehezítette a hüvelykek cm-be való pontos átszámolása, és a tengeren túli bútorválaszték, így olyan programot kerestem, ami a mi, magyar viszonyainknak a legjobban megfelel. És mi más lehetne az, mint egy magyar program. Azóta az ARCHLine.XP-vel tervezek, fenntartva a kézirajz fontosságának elvitathatlanságát…”

Elérhetőség:
Telefon: +36/209-411-416
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.interior-design.hu