Rendszerkövetelmények

Az ARCHLine.XP® 2016, 2017 futtatásához a következő feltételeknek kell teljesülniük:

AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓK

Windows Defender

Bitdefender

NEM AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓ!

McAfee: Amennyiben a számítógépen McAfee vírusírtó található, nem tudjuk garantálni az ARCHLine.XP program működését.

MICROSOFT WINDOWS PC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:

AJÁNLOTT RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Operációs rendszer: 64 bites Microsoft Windows 7 / Windows 8.1 / Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve.   (Windows XP* és Windows Vista NEM támogatott)
Processzor: Intel i7, illetve 8 magos AMD processzor
Merevlemez**: HDD vagy SSD - 2 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).
RAM: 8 GB RAM vagy több
Videókártya: Videókártya DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI önálló kártyák minimum 1 GB vagy több videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya NEM javasolt.
Kijelző: Legalább 1920 x 1080-as felbontású megjelenítő. (4K felbontás támogatott)
Egér: 2 gombos görgős egér

MINIMÁLIS RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Operációs rendszer: 64 bites Microsoft Windows 7 / Windows 8.1 / Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve.   (Windows XP* és Windows Vista NEM támogatott)
Processzor: Intel i3, illetve AMD A (sorozat) processzor.
Merevlemez**: HDD - 2 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 3 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).
RAM: 4 GB RAM 
Videókártya: Videókártya DirectX 9.0c támogatással. NVIDIA 2xx-tól felfelé, vagy ATI X 4xxx szériától felfelé önálló kártyák minimum 512 MB videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya NEM javasolt, kivéve Intel HD Graphics 2000 vagy újabb!
Kijelző: Legalább 1366 x 768-as felbontású megjelenítő. 
Egér: 2 gombos görgős egér

*A Microsoft bejelentette, hogy 2014. április 8-án megszűnt a Windows XP támogatása. További részletekért kattints ide. A CadLine Kft. ettől a dátumtól kezdődően nem tudja garantálni a támogatást az ARCHLine.XP bármelyik változatának a Windows XP alatt előforduló problémái esetében. Ez nem jelenti azt, hogy az ARCHLine.XP nem fog működni a Windows XP alatt, csak az esetleges problémák megoldásának lehetősége korlátozott lesz.
**Általános elv: A Windows gördülékeny futtatásához min. 15% szabad helyre van szükség a merevlemezen.

APPLE MAC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:

Intel alapú MAC, legalább MAC OS X v10.5.8 "Leopard" vagy MAC OS X v10.6.3 "Snow Leopard" vagy annál újabb operációs rendszerrel
Intel i5 processzor vagy jobb (javasolt: i7)
Boot Camp vagy Parallels Desktop 6 illetve újabb* vagy VMware Fusion 6 illetve újabb**
Microsoft Windows operációs rendszer* (Windows 7 / Windows 8.1 vagy 10) - a virtuális merevlemezre vagy a Boot Camp partícióra telepítve, minden szükséges meghajtóprogrammal
4 GB RAM a Windows részére (javasolt: 8 GB RAM vagy több)***
2 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 1,5 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).2 gombos görgős egér

**A szoftverek aktuális rendszerkövetelményeivel kapcsolatban, kérjük tájékozódj a Boot Camp, a Parallels Desktop illetve a VMware weboldalán. Használd ezt a táblázatot Parallels Desktop telepítésekor!

Amennyiben Parallels Desktop vagy VMware Fusion felhasználó vagy, kérjük ellenőrizd, hogy a legújabb változattal rendelkezel-e, amennyiben frissíteni kívánod operációs rendszered az OS X Yosemite változatra.

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megfelelő 3D megjelenítéshez legalább 512MB videókártya memóriát engedélyezned kell.

DIRECTX TÁMOGATÁS

Az ARCHLine.XP® futtatásához DirectX 11 vagy 9.0c támogatásra van szükséged.

HOGYAN FRISSÍTHETEM A VIDEÓKÁRTYÁM MEGHAJTÓPROGRAMJÁT?

HA HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉPPEL RENDELKEZEL:

Kérjük látogasd meg hordozható számítógéped gyártójának weboldalát, és töltsd le a legújabb drivereket.

HA ASZTALI MUNKAÁLLOMÁSSAL RENDELKEZEL:

Mielőtt frissíthetnéd a meghajtóprogramot, tudnod kell milyen típusú kártyával rendelkezel. Ennek kiderítésére használhatod a következő leírást:

Kattints a "Start"-menüre
Kattints a "Futtatás" opcióra
A "Megnyitás" szövegdobozba írd be a "dxdiag" szót az idézőjelek nélkül, majd kattints az "OK" gombra
A DirectX Diagnosztikai Eszköz elindul. Ha a program betöltődött, kattints a "Képernyő" fülre.
A "Képernyő" fülön az "Eszköz" szekcióban találhatsz információt a videokártyád gyártójáról és típusáról, valamint a videókártya memóriájának méretéről.

Amint biztos vagy benne, hogy milyen videokártyával rendelkezel, a gyártó cég weboldaláról letöltheted a legújabb verziójú meghajtóprogramokat. A leggyakoribb gyártók meghajtóinak letöltési oldalai:

NVIDIA
ATI (AMD)
Intel


NEM TÁMOGATOTT SZOFTVEREK:

A LogMeIn program felhasználóinál az elavult videokártya meghajtóra figyelmeztető üzenet jelenhet meg a program indításakor. Ezt a LogMeIn Mirror Driver okozhatja, ami befolyásolhatja a teljesítményt az ARCHLine.XP programmal való munka közben. Kérjük vedd fel a kapcsolatot a LogMeIn HelpDesk-kel a további teendőkkel kapcsolatban. Szükséges lehet a LogMeIn Mirror Driver eltávolítása.
A Plays.TV képernyőrögzítő kliensprogram a visszajelzések alapján nem kompatibilis az ARCHLine.XP-vel; instabillá teheti azt és gyakori rendellenes leállásokat okozhat a tervezőprogram használatában. Erősen javasolt a Plays.TV kliens eltávolítása a számítógépről, amennyiben az már telepítve van.

NEM TÁMOGATOTT HARDVEREK:

  • 3DLABS grafikus kártyák
  • Intel HD Graphics 2000 sorozatnál régebbi videókártyák
  • NVidia Quadro sorozat
  • AMD FireGl és FirePro sorozat
FEL