Windows 10 hiba: Nyomtatás PDF-be párbeszédablak nem olvasható

Windows 10 operációs rendszernél egy májusi frissítés után jelentkezett az a hiba, hogy a Fájl menü -> Nyomtatás PDF-be parancs kiadásakor megjelenő párbeszédablakban olvashatatlanul jelennek meg a szövegek, az ékezetes betűk helyett értelmezhetetlen karakterek jelennek meg. Ez akkor fordul elő, ha nincs működő fizikai nyomtató telepítve és/vagy helyette a Microsoft Print to PDF az alapértelmezett nyomtató.

Az eset a következő módon jelenik meg:

PrintingDialogue1_hun.png

A probléma megoldása, hogy egy fizikailag létező vagy egy virtuális nyomtatót kell alapértelmezetté tenni. A Microsoft Print to PDF nyomtató NEM választható alapértelmezett nyomtatóként.

Megoldás #1 

  1. Állítsa le az ARCHLine.XP programot.
  2. A Windows Gépházban* az Eszközök / Nyomtatók beállításainál tegye alapértelmezetté az egyik nyomtatót (fizikai nyomtató hiányában például a Microsoft XPS Document Writer-t).
  3. Indítsa el az ARCHLine.XP programot. Ha ismét megnyitja a Fájl menü - Nyomtatás párbeszédablakot, akkor már helyesen fognak megjelenni a karakterek.

*A Windows Start menü bal oldalán megjelenő fogaskerékre kattintva érheti el a Gépházat. Az alapértelmezett nyomtató egyéni beállításához szükséges lehet az "A Windows kezelje az alapértelmezett nyomtatót" opció letiltása. Ezt követően kiválasztható a kívánt nyomtató és a "Kezelés" gombra kattintva elérhetővé válik az "Alapértelmezett" nyomógomb.

Megoldás #2

Amennyiben az első megoldás nem elegendő, vagy nincsen a számítógépén telepített fizikai nyomtató, telepítsen fel egy PDF nyomtatót, például a BullZip ingyenes PDF nyomtatóját.

BullzipPDFPrinterInstallation.png

  1. Töltse le a Bullzip PDF nyomtató telepítőjét.
  2. Telepítse a BullZip PDF nyomtatót.
  3. Állítsa le az ARCHLine.XP programot.
  4. Tegye alapértelmezetté s Bullzip PDF nyomtatót. (Alkalmazza a "Megoldás #1" fejezetben leírt módszert a beállításhoz.)
  5. Indítsa el az ARCHLine.XP programot. Ha ismét megnyitja a Fájl menü - Nyomtatás párbeszédablakot, akkor már helyesen fognak megjelenni a karakterek.