RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
vlcsnap-2018-08-03-09h56m58s123.png
ARCHLine.XP-kompatibilis számítógépet szeretnél vásárolni, vagy a meglévőt felújítani? A CADLine csapata ebben a videóban elmondja, milyen szempontokra figyelj.
Az ARCHLine.XP 2020 és az ARCHLine.XP LIVE 2020 futtatásához a következő feltételeknek kell teljesülniük:
AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓK
Windows Defender, Bitdefender
Vírusírtók és biztonsági szoftverek, akikkel kapcsolatban vagyunk.
Eset, Avast, AVG, F-Secure

Amennyiben nem a Microsoft Windows beépített vírusirtót használja, javasoljuk, hogy a rendeltetésszerű használat érdekében az ARCHLine.XP telepítése előtt vegye fel a programot a kivételek közé.
NEM AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓ!
McAfee: Amennyiben a számítógépen McAfee vírusírtó található, nem tudjuk garantálni az ARCHLine.XP program működését.
MICROSOFT WINDOWS PC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:
AJÁNLOTT RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Operációs rendszer (OS): 64 bites Microsoft  Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve (Windows 10 'N' és 'KN' verziók esetében a Media feature pack telepítése is szükséges).

Processzor (CPU)
: Intel i7, illetve 8 magos AMD processzor

Memória (RAM)
: 16 GB RAM vagy több

Videókártya (GPU)
: DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI önálló kártyák minimum 1 GB vagy több videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya: a HD Graphics 3000-től javasolt.

Videókártya LIVE-hoz (GPU):
4 GB DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI. G3D Mark legalább 8000. A videokártyák teljesítményét leíró G3D Mark érték az alábbi oldalon kereshető meg és ellenőrizhető: Passmark Software - Video Card (GPU) Benchmark Charts . Integrált Intel videokártya: nem javasolt.
Háttértár:
1TB HDD vagy SSD - 3 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszermeghajtón is (ez többnyire a C: meghajtó).*

Kijelző
: FullHD (1920 x 1080) felbontású megjelenítő. 4K felbontás támogatott. Notebook esetén a minimum ajánlott kijelező méret (képátló) 15" FullHD (1920x1080) felbontás mellett. A 4K felbontású monitor esetén a ajánlott minimum kijelező méret (képernyő átló) 27".

Egér
: 2 gombos görgős egér



MINIMÁLIS RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Operációs rendszer (OS)
: 64 bites Microsoft Windows 8.1 / Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve (Windows 10 'N' és 'KN' verziók esetében a Media feature pack telepítése is szükséges). 

Operációs rendszer LIVE-hoz (OS):
64 bites Microsoft Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve.  

Processzor (CPU)
: Intel i5, illetve ezzel egyenértékű AMD - 6 maggal.

Memória (RAM)
: 8 GB RAM 

Videókártya (GPU)
: Videókártya DirectX 9.0c támogatással. NVIDIA 2xx-tól felfelé, vagy ATI X 4xxx szériától felfelé önálló kártyák minimum 512 MB videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya: a HD Graphics 3000-től javasolt. Az előválasztás funkció Intel kártyák esetén nem elérhető.

Videókártya LIVE-hoz (GPU
): 2 GB DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI. G3D Mark legalább 3000. A videokártyák teljesítményét leíró G3D Mark érték az alábbi oldalon kereshető meg és ellenőrizhető: Passmark Software - Video Card (GPU) Benchmark Charts. Integrált Intel videokártya: nem javasolt.

Háttértár (HDD vagy SSD)
: 256 HDD - 3 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).*

Kijelző
: FullHD (1920 x 1080) felbontású megjelenítő. 

Egér
: 2 gombos görgős egér

LIVE estén a virtuális gépek nem támogatottak.
 
*Általános elv: A Windows gördülékeny futtatásához min. 15% szabad helyre van szükség a merevlemezen.
APPLE MAC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:
Operációs rendszer: Intel alapú MAC, legalább MAC OS X 10.11 "El Capitan", vagy annál újabb operációs rendszerrel
+ továbbá Boot Camp 
+ és Microsoft Windows operációs rendszer (64 bites Microsoft Windows 8.1 / Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve. Windows 10 'N' és 'KN' verziók esetében a Media feature pack telepítése is szükséges.) - a Boot Camp partícióra telepítve, minden szükséges meghajtóprogrammal

Processzor: Intel i5 processzor vagy jobb, javasolt: i7. (Nem támogatott: M1 processzor.)

Merevlemez: 256 GB HDD, 2 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 3 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).

RAM: minimum 8 GB RAM (javasolt: 16 GB RAM vagy több)

Egér: 2 gombos görgős egér

ARCHLine.XP Live nem támogatja a MAC OS-t. A Mac OS rendszeren Microsoft Windows környezetet futtató virtuális megoldások szintén nem támogatottak.
 
DIRECTX TÁMOGATÁS
Az ARCHLine.XP® futtatásához DirectX 11 vagy 9.0c támogatásra van szükséged.
HOGYAN FRISSÍTHETEM A VIDEÓKÁRTYÁM MEGHAJTÓPROGRAMJÁT?
HA HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉPPEL RENDELKEZEL:
Kérjük látogasd meg hordozható számítógéped gyártójának weboldalát, és töltsd le a legújabb drivereket.
HA ASZTALI MUNKAÁLLOMÁSSAL RENDELKEZEL:
Mielőtt frissíthetnéd a meghajtóprogramot, tudnod kell milyen típusú kártyával rendelkezel. Ennek kiderítésére használhatod a következő leírást:

Kattints a "Start"-menüre
Kattints a "Futtatás" opcióra
A "Megnyitás" szövegdobozba írd be a "dxdiag" szót az idézőjelek nélkül, majd kattints az "OK" gombra
A DirectX Diagnosztikai Eszköz elindul. Ha a program betöltődött, kattints a "Képernyő" fülre.
A "Képernyő" fülön az "Eszköz" szekcióban találhatsz információt a videokártyád gyártójáról és típusáról, valamint a videókártya memóriájának méretéről.

Amint biztos vagy benne, hogy milyen videokártyával rendelkezel, a gyártó cég weboldaláról letöltheted a legújabb verziójú meghajtóprogramokat. A leggyakoribb gyártók meghajtóinak letöltési oldalai:


NEM TÁMOGATOTT SZOFTVEREK:
A LogMeIn program felhasználóinál az elavult videokártya meghajtóra figyelmeztető üzenet jelenhet meg a program indításakor. Ezt a LogMeIn Mirror Driver okozhatja, ami befolyásolhatja a teljesítményt az ARCHLine.XP programmal való munka közben. Kérjük vedd fel a kapcsolatot a LogMeIn HelpDesk-kel a további teendőkkel kapcsolatban. Szükséges lehet a LogMeIn Mirror Driver eltávolítása.
A Plays.TV képernyőrögzítő kliensprogram a visszajelzések alapján nem kompatibilis az ARCHLine.XP-vel; instabillá teheti azt és gyakori rendellenes leállásokat okozhat a tervezőprogram használatában. Erősen javasolt a Plays.TV kliens eltávolítása a számítógépről, amennyiben az már telepítve van.

NEM TÁMOGATOTT HARDVEREK:
  • Egyes HP Designjet plotterek és nyomtatók (további információ itt)
  • 3DLABS grafikus kártyák
  • Intel HD Graphics 2000 sorozatnál régebbi videókártyák
  • AMD FireGl és FirePro sorozat