Rendszerkövetelmények

vlcsnap-2018-08-03-09h56m58s123.png

ARCHLine.XP-kompatibilis számítógépet szeretnél vásárolni, vagy a meglévőt felújítani? A CADLine csapata ebben a videóban elmondja, milyen szempontokra figyelj.

Az ARCHLine.XP® 2019 és LIVE futtatásához a következő feltételeknek kell teljesülniük:

AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓK

Windows Defender, Bitdefender

Vírusírtók és biztonsági szoftverek, akikkel kapcsolatban vagyunk

Eset, Avast, AVG, F-Secure

NEM AJÁNLOTT VÍRUSIRTÓ!

McAfee: Amennyiben a számítógépen McAfee vírusírtó található, nem tudjuk garantálni az ARCHLine.XP program működését.

MICROSOFT WINDOWS PC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:

AJÁNLOTT RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Operációs rendszer (OS): 64 bites Microsoft  Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve (Windows 10 'N' és 'KN' verziók esetében a Media feature pack telepítése is szükséges).

Processzor (CPU): Intel i7, illetve 8 magos AMD processzor

Memória (RAM): 16 GB RAM vagy több

Videókártya (GPU): DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI önálló kártyák minimum 1 GB vagy több videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya: a HD Graphics 3000-től javasolt.

Videókártya LIVE-hoz (GPU): 4 GB DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI. Integrált Intel videokártya: nem javasolt.

Háttértár: 1TB HDD vagy SSD - 3 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszermeghajtón is (ez többnyire a C: meghajtó).

Kijelző: Ajánlott: FullHD(1920 x 1080) felbontású megjelenítő. 4K felbontás támogatott. Notebook esetén a minimum ajánlott kijelező méret (képernyő átló) 15" FullHD (1920x1080) felbontás mellett. A 4K felbontású monitor esetén a ajánlott minimum kijelező méret (képernyő átló) 27".

Egér: 2 gombos görgős egér

MINIMÁLIS RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Operációs rendszer (OS): 64 bites Microsoft Windows 7 (SP1 a legutolsó frissítésekkel) / Windows 8.1 / Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve.   (Windows XP* és Windows Vista NEM támogatott): 64 bites Microsoft Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve (Windows 10 'N' és 'KN' verziók esetében a Media feature pack telepítése is szükséges). 

Operációs rendszer LIVE-hoz (OS): 64 bites Microsoft Windows 10 - az aktuális rendszerfrissítésekkel kiegészítve.  

Processzor (CPU): Intel i5, illetve ezzel egyenértékű AMD - 6 maggal.

Memória (RAM): 8 GB RAM 

Videókártya (GPU): Videókártya DirectX 9.0c támogatással. NVIDIA 2xx-tól felfelé, vagy ATI X 4xxx szériától felfelé önálló kártyák minimum 512 MB videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya: a HD Graphics 3000-től javasolt.

Videókártya LIVE-hoz (GPU): 2 GB DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI. Integrált Intel videokártya: nem javasolt.

Háttértár (HDD vagy SSD): 256 HDD - 3 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).

Kijelző: FullHD(1920 x 1080) felbontású megjelenítő. 

Egér: 2 gombos görgős egér

Live estén a virtuális gépek nem támogatottak.

*A Microsoft bejelentette, hogy 2014. április 8-án megszűnt a Windows XP támogatása. További részletekért kattints ide. A CadLine Kft. ettől a dátumtól kezdődően nem tudja garantálni a támogatást az ARCHLine.XP bármelyik változatának a Windows XP alatt előforduló problémái esetében. Ez nem jelenti azt, hogy az ARCHLine.XP nem fog működni a Windows XP alatt, csak az esetleges problémák megoldásának lehetősége korlátozott lesz.
**Általános elv: A Windows gördülékeny futtatásához min. 15% szabad helyre van szükség a merevlemezen.

APPLE MAC FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN:

Operációs rendszer: Intel alapú MAC, legalább MAC OS X 10.11 "El Capitan", vagy annál újabb operációs rendszerrel
+ továbbá Boot Camp *
+ és Microsoft Windows operációs rendszer (Windows 7 (SP1 a legutolsó frissítésekkel) / Windows 8.1 vagy 10) - a Boot Camp partícióra telepítve, minden szükséges meghajtóprogrammal

Processzor: Intel i5 processzor vagy jobb (javasolt: i7)

Merevlemez: 256 GB HDD, 2 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 3 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszerpartíción is (ez többnyire a C:\ betűjelű meghajtó).

RAM: minimum 8 GB RAM (javasolt: 16 GB RAM vagy több)

Egér: 2 gombos görgős egér

*A Boot Camp "alternatívájaként" elérhető virtualizációs megoldások (például.: VMware, Parallels Desktop) feltételeiről kérjük érdeklődj a gyártók weboldalán és az Apple Store üzletekben. Felhívjuk figyelmedet, hogy a hardverkulccsal rendelkező ARCHLine.XP változatokat csak Boot Camp alatt javasoljuk használni. A virtualizációs megoldások esetén a hardverkulcs működése NEM biztosítható! Ezek használatakor CSAK hardverkulcs nélküli (szoftverkulcsos) védelem támogatott.  

Amennyiben Parallels Desktop vagy VMware Fusion felhasználó** vagy, a megfelelő teljesítmény érdekében a fenti táblázatban látható feltételeknél erősebb hardveres konfigurációra lehet szükséged. Kérjük, mindenképpen konzultálj az Apple Store szakembereivel!

**A megfelelő 3D megjelenítéshez legalább 512MB videókártya memóriát engedélyezned kell a virtualizációs megoldások esetén is.

DIRECTX TÁMOGATÁS

Az ARCHLine.XP® futtatásához DirectX 11 vagy 9.0c támogatásra van szükséged.

HOGYAN FRISSÍTHETEM A VIDEÓKÁRTYÁM MEGHAJTÓPROGRAMJÁT?

HA HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉPPEL RENDELKEZEL:

Kérjük látogasd meg hordozható számítógéped gyártójának weboldalát, és töltsd le a legújabb drivereket.

HA ASZTALI MUNKAÁLLOMÁSSAL RENDELKEZEL:

Mielőtt frissíthetnéd a meghajtóprogramot, tudnod kell milyen típusú kártyával rendelkezel. Ennek kiderítésére használhatod a következő leírást:

Kattints a "Start"-menüre
Kattints a "Futtatás" opcióra
A "Megnyitás" szövegdobozba írd be a "dxdiag" szót az idézőjelek nélkül, majd kattints az "OK" gombra
A DirectX Diagnosztikai Eszköz elindul. Ha a program betöltődött, kattints a "Képernyő" fülre.
A "Képernyő" fülön az "Eszköz" szekcióban találhatsz információt a videokártyád gyártójáról és típusáról, valamint a videókártya memóriájának méretéről.

Amint biztos vagy benne, hogy milyen videokártyával rendelkezel, a gyártó cég weboldaláról letöltheted a legújabb verziójú meghajtóprogramokat. A leggyakoribb gyártók meghajtóinak letöltési oldalai:

NVIDIA
ATI (AMD)
Intel


NEM TÁMOGATOTT SZOFTVEREK:

A LogMeIn program felhasználóinál az elavult videokártya meghajtóra figyelmeztető üzenet jelenhet meg a program indításakor. Ezt a LogMeIn Mirror Driver okozhatja, ami befolyásolhatja a teljesítményt az ARCHLine.XP programmal való munka közben. Kérjük vedd fel a kapcsolatot a LogMeIn HelpDesk-kel a további teendőkkel kapcsolatban. Szükséges lehet a LogMeIn Mirror Driver eltávolítása.
A Plays.TV képernyőrögzítő kliensprogram a visszajelzések alapján nem kompatibilis az ARCHLine.XP-vel; instabillá teheti azt és gyakori rendellenes leállásokat okozhat a tervezőprogram használatában. Erősen javasolt a Plays.TV kliens eltávolítása a számítógépről, amennyiben az már telepítve van.

NEM TÁMOGATOTT HARDVEREK:

  • 3DLABS grafikus kártyák
  • Intel HD Graphics 2000 sorozatnál régebbi videókártyák
  • AMD FireGl és FirePro sorozat