3D DWG fájlok importálása, a Szerkesztő mód használata

3D DWG fájl importálása esetén nem jelenik meg az objektum az alaprajzon csak a 3D nézetben? A megoldás gyors és egyszerű.

  1. A fájlkezelőben válassza ki az elemet és húzza be az alaprajzra. Az egérgomb elengedésével az importálás elkezdődik, ekkor az általános kérdések mellett megjelenik az alábbi üzenet is:

3D DWG fajlok importalasa_1.png

Az igen gombra kattintva fejezze be az importálást. Ekkor a 3D nézetben megjelenik az importált elem, viszont az alaprajzon nem található meg.

3D DWG fajlok importalasa_2.png

  1. Jelölje ki a 3D nézetben az összes objektumot, amit a DWG fájlból importált, majd a további lehetőségekre kattintva válassza az Új objektum létrehozás opciót.

3D_DWG_fajlok_importalasa_3.png

  1. A program automatikusan megjelöli, hogy melyik elemeket jelölte ki, nyomja le az entert, és hozza létre az új könyvtári elemet egy tetszőleges névvel, majd válassza ki a helyét a mapparendszerben.

3D_DWG_fajlok_importalasa_4.png3D_DWG_fajlok_importalasa_5.png

  1. A további lehetőségekre kattintva válassza az Elem megkeresése az Objektumközpontban lehetőséget, majd törölje a 3D ablakból az objektumot és helyezze le az objektum központból az elmentett elemet. Ekkor az alaprajzon megjelenik az objektum 2D nézete.

3D_DWG_fajlok_importalasa_6.png3D_DWG_fajlok_importalasa_7.png

  1. Jelölje ki az objektumot, majd a helyi menüben válassza a Objektum módosítás > Szerkesztő mód indítása lehetőséget.

3D_DWG_fajlok_importalasa_8.png

  1. Módosítsa az objektum anyagait a könyvtárból bármelyik meglévő anyaggal vagy hozzon létre új anyagot.

3D_DWG_fajlok_importalasa_9.png

  1. Miután az anyagok módosításával végzett, az Interior > Szerkesztő mód > Új objektum paranccsal mentse el a módosított objektumot. Válassza a felugró ablakban az Összes kijelölése lehetőséget, hogy a program automatikusan kijelöljön minden elemet, majd a következő felugró ablakban válassza az Igen lehetőséget, ha az Objektumközpontban lévő elemet szeretné felülírni.

3D_DWG_fajlok_importalasa_10.png

3D_DWG_fajlok_importalasa_11.png

3D_DWG_fajlok_importalasa_12.png

  1. A Szerkesztő módból való kilépéshez válassza az Interior > Szereksztő mód > Bezárás és visszatérés a projekthez parancsot. A felugró ablakban kattintson a Kilép mentés nélkül lehetőséget (mivel a szerkesztett objektumot már elmentette).

3D_DWG_fajlok_importalasa_13.png

3D_DWG_fajlok_importalasa_14.png

  1. Törölje az alaprajzról az objektumot és helyezze le újra.

3D_DWG_fajlok_importalasa_15.png