3D Warehouse letöltés nem működik

A 3D Warehouse használata során felmerülő problémákra ad javaslatot alábbi cikkünk. Probléma merülhet fel azoknál, akik az ARCHLine.XP 2017 és korábbi változatokba integrált 3D Warehouse ablakban szeretnének objektumot keresni, valamint azoknál, akik az ARCHLine.XP 2018-at Windows 7 operációs rendszer alatt futtatják, és így szeretnének a 3D Warehouse beépített keresőjén keresztül letöltést indítani. A két jelenségnek különböző okai vannak, ezért kérjük figyelmesen olvasd el a lenti cikk rád vonatkozó részét.

1. ARCHLine.XP 2017 és korábbi változatok esetében:

A SketchUp hivatalos fórum oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés:

3d_warehouse.png

"Kedves 3D Warehouse felhasználók!

Ha SketchUp 2016-ot vagy annál korábbi programverziót használsz Microsoft Windows operációs rendszer alatt, ez az üzenet neked szól.

Ez év folyamán a 3D Warehouse támogatása megszűnik a Microsoft Internet Explorer böngészőhöz. Bár mindent megteszünk, hogy megoldást találjunk a kompatibilitásra a régebbi böngészőkkel, az újabb web technológiák nem futnak rajtuk.

Hogyan befolyásolhat ez téged?

A továbbiakban nem lesz elérhető a 3D Warehouse összes funkciója a SketchUp 2016-ban és a korábbi programváltozatokban elindított web dialógban. A beépített dialóg az Internet Explorer egy beágyazott verzióját használja, abban az esetben is, ha a gépedre fel van telepítve a Chrome, Firefox vagy Edge.

A SketchUp 2017-es programverzió és a későbbi változatok már egy beágyazott Chromium böngészőt használnak, ami teljes mértékben kompatibilis a 3D Warehouse-zal.

Mit tehetsz?

Frissítsd a SketchUp-ot.

Nem kereskedelmi célokra használhatod a SketchUp Free változatot online, vagy letöltheted a SketchUp Make változatot erről az oldalról. Ha kereskedelmi célokra használod a SketchUp programot, a SketchUp Pro változatra lesz szükséged.

Használj különálló böngészőt.

Ha a jelenlegi SketchUp változatodat szeretnéd továbbra is használni, Google Chrome-on, Mozilla Firefox-on és Microsoft Edge-en keresztül a későbbiekben is el tudod érni a 3D Warehouse-t."

Forrás: https://forums.sketchup.com/t/if-you-re-using-sketchup-2016-or-earlier-on-microsoft-windows-this-message-is-for-you/63268

A 3D Warehouse oldalán történt változás miatt az ARCHLine.XP 2017 és korábbi változatok esetében a programba integrált ablakban jelenleg nem lehet keresést indítani, így letöltést sem. Ideiglenesen megoldásként azt javasoljuk, hogy egy külső böngészőn keresztül töltsd le az objektumokat és importáld azokat a programba. Fontos, hogy ez a böngésző Google Chrome, Mozilla Firefox vagy Microsoft Edge legyen, a többi nem támogatott.

 

2. Windows 7-et használó ARCHLine.XP 2018 felhasználók esetében:

Az elmúlt hónapban a 3D Warehouse weboldal belső szerkezete továbbfejlődött, és ennek lekövetését biztosítja az új ARCHLine.XP 2018 Build 509-es változat. Sajnos a Windows 7 rendszer kicsit elvált az újabb Windows operációs rendszerektől (Win 8, Win 10), a különbség pedig a 3D Warehouse elemek letöltésekor elszállást okozhat.

Ennek kiküszöbölésére szolgál egy telepítő, amit az alábbi linken keresztül lehet letölteni. Ennek célja a NET Framework komponens frissítése Win 7 alatt.
Telepítő letöltése: www.archline.hu/public/downloads/eng/3dwarehouse/ARCHline.XP_3DWarehouse_fix.exe

Kérjük a telepítő letöltését, futtatását. Ennek hatására az ARCHLine.XP 2018 Build 509 következő indításakor a 3D Warehouse letöltés elszállás hiba megszűnik.