3D Warehouse nem engedi a közvetlen letöltést, csak a fájl mentést. Mit tegyek?

A Trimble cég 3D Warehouse oldalának működésében időnként probléma lép fel.

Felhívom a figyelmeteket, hogy 3D Warehouse oldal nem a CadLine kft terméke, hanem a Trimble amerikai cég tulajdona, amely az oldal használatát regisztrációhoz köti.

Ezért a 3D Warehouse oldalon felmerülő problémákra sajnos nincs ráhatásunk.
Az ARCHLine.XP a többi CAD programhoz képest extra szolgáltatásként biztosítja a modellek közvetlen elhelyezését a projektben, de a Trimble semmilyen garanciát nem vállal a elérhetőség fenntartására. Az elérhetőséget előzetes értesítés nélkül gyakran megváltoztatja. A regisztráció sem működik mindig megfelelően.

A Cadline igyekszik folyamatosan követni a 3D Warehouse oldal fejlesztését és az újabb változatok kibocsátásával folyamatosan követjük a módosításokat, hogy tudjuk biztositani a közvetlen letöltés és elhelyezés tulajdonságot. Értelemszerűen a régebbi ARCHLine.XP változatok nem ismerhetik fel az időben újabb Trimble módositásokat.Az alapműködést a többi programhoz hasonlóan az ARCHLine.XP is lehetővé teszi a modellek külső fájlba letöltése majd a fájlok importálása réven (SKP).

Ez a kényelmi szempontot befolyásolja, de nem akadályozza a kiválasztott modell tervben való elhelyezését.

A jelenség:
Az ARCHLine.XP 2020 változatban a közvetlen letöltés megfelelően működik.
Az ARCHLine.XP 2018 és 2019 változatban a 3D Warehouse elindítás, az elem kiválasztása és a letöltésre kattintás után az oldal csak fájl mentést engedélyez. Ekkor a következő megpldást ajánljuk:

Megoldás:

  1. Ekkor töltsük le a modellt egy megfelelő mappába, pl. ARCHLineXP.Draw\SKP
  2. Importáljuk a fájlt a Fájl menü – Import – SketchUp utasítással.
  3. Az import után a modell elmentődik a könyvtárba és elhelyezhető a terven

3D Warehouse2.png