3D Warehouse - probléma a Google fiókkal történő regisztrációval

Az ARCHLine.XP programból a 3D Warehouse elindítása után a belépés Google fiókkal nem működik. A Google hivatalos cikkben közölte, hogy 2021 január 4-től a beágyazott böngésző keretrendszerből a Google Fiókba történő bejelentkezést blokkolja.

 

 

 

 

 

 

 

Az ARCHLine.XP programban a 3D Warehouse oldalra való belépés kétféleképpen történhet:

  • e-mail és jelszó megadásával vagy 
  • Google fiókkal

A Google fiókkal történő belépéskor Google Chromium Embedded Framework - CEF beágyazott böngészőt használjuk, amelyet a Google 2021 január 4-től blokkol. Ezért a belépéshez illetve a regisztrációhoz az e-mail és jelszó megadást javasoljuk.

Az eredeti cikk angolul itt található.

A cikk kivonatos fordítása:
"Az adathalászat egyik formáját, amelyet „ember a közepén” néven ismerünk, nehéz felismerni, ha egy beágyazott böngésző keretrendszert (pl. Chromium Embedded Framework - CEF) vagy egy másik automatizálási platformot használnak a hitelesítéshez. Az MITM hitelesítési folyamatot mutat be ezeken a platformokon, és elfogja a felhasználó és a Google közötti kommunikációt, hogy összegyűjtse a felhasználó hitelesítő adatait (beleértve bizonyos esetekben a második tényezőt is) és bejelentkezzen. Felhasználóink védelme érdekében az ilyen típusú támadásoktól a Google Fiókba történő bejelentkezés 2021 január 4-től minden beágyazott keretet blokkolunk. Ez a blokk a CEF-alapú alkalmazásokat és más, nem támogatott böngészőket érinti."
 
külső 3D warehouse oldalon továbbra is lehetőség van a Google fiókkal történő bejelentkezésre. Ha ezt választja, akkor a következőt ajánljuk:
  1. A böngészőjébe írja be a következő linket: https://3dwarehouse.sketchup.com/
  2. Lépjen be az oldalra.
  3. Válassza ki a modellt és töltse le egy megfelelő mappába, pl. ARCHLineXP.Draw\SKP
  4. Az ARCHLine.XP programban importálja a fájlt a Fájl menü – Import – SketchUp utasítással.
  5. Az import után a modell elmentődik a könyvtárba és elhelyezhető a terven

3D Warehouse2.png