Burkolt felületek kontúrjának módosítása

A födémen elhelyezett burkolatok bizonyos esetekben átméretezésre szorulhatnak.

A burkolatok kiterjedésének és kiosztásának módosítása egy roppant egyszerű feladat, a végeredményt mégis nagyban befolyásolja a helyes megjelenés.

1, A Helyiségvarázslóban válassza a Burkolat padlón lehetőséget, majd helyezze el a kívánt burkolólapokat egy tetszőleges minta szerint.

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_1.png

2, Az ablak bezárásával fogadja el a változtatásokat, majd alaprajzi nézetben jelölje ki a födémet és a további menüből válassza a Burkolat / Burkolat a padlón (vagy egy szoba esetén Burkolat a padló egy szobára eső részén) lehetőséget. A menüszalagon megjelenik a burkolat szerkesztésének összes lehetősége: az alapterület és a kontúr módosítását a kék színnel jelzett elemekkel végezheti el, míg a sárga színnel ellátott funkciókkal a burkolat módosításait végezheti el.

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_2.png

3, Válassza az Alapterület / Szerkesztés lehetőséget és jelölje ki a burkolt felületet, amit szerkeszteni kíván. 

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_3.png

4, Ekkor megjelenik egy kék kontúrvonal a burkolat széle mentén. Erre a kontúrra kattintva tudja szerkeszteni a vonalat: jelöljön ki új pontokat, majd az offszet paranccsal helyezze át a létrejött szakasz határát úgy, hogy a burkolatok megfelelően illeszkedjenek. A zöld pipára kattintva fogadja el a változtatásokat.

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_4.png

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_5.png

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_6.png

5, Amennyiben nem jelenik meg a burkolat a kiterjesztett részen, a Burkolat / Szerkesztés opcióval helyezze le újra a burkolat kiosztását.

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_7.png

6, A művelet végén a zöld pipára kattintva fogadja el a változtatásokat.

Burkolt feluletek konturjanak modositasa_8.png

2020.07.21.