Egyedi falburkolatok készítése

Egyedi falburkolatok készítésére többféle megoldás is létezik, ezeket vesszük most sorra.

A falburkolatok készítése egy többlépcsős folyamat, melynek végén egy teljes mértékig az egyéni igényekre szabott kialakítás hozható létre. A falburkolatot egy előregyártott objektumból hozzuk létre.

Falburkolatok készítése

1, A falburkolatot a Szalagmenü / Interior / Tárolóbútorok / Bútorfront funkcióval hozzuk létre. Lépjen be a menübe és a felugró ablakban állítsa be a kívánt formát:

     - Előnézeti profil: egy elem formáját és méretét adja meg ezen a lapon

Egyedi falburkolatok keszitese_1.png

     - Élek: az élek lekerekítését tudja beállítani ezen a fülön.

Egyedi falburkolatok keszitese_2.png

     - Betét profil: a panel bemélyedéseinek vagy kiugrásainak formáját, helyét és méretét tudja megadni ezen a fülön. Egymástól függetlenül több betétet is létre tud hozni a + gombbal.

Egyedi falburkolatok keszitese_3.png

     - Lyuk: kivágatot tud létrehozni a panelben. Egymástól függetlenül több lyukat is létre tud hozni a + gombbal.

     - Kivont profil: a profilba bemart mintát tudja itt megadni. Egymástól függetlenül több kivont profilt is létre tud hozni a + gombbal.

     - Hozzáadott profil: a panel síkjából kiálló díszléceket állíthatja be. Egymástól függetlenül több hozzáadott profilt is létre tud hozni a + gombbal.

Egyedi falburkolatok keszitese_4.png

     - Mentés: ezen a fülön a mentés másként opcióval tudja elmenteni az elkészített panelt a könyvtárnak abba a mappájába, amelyikbe szeretné.

Egyedi falburkolatok keszitese_5.png

2, Mentse el a kész panelt a megfelelő mappába, majd az Objektumközpontban keresse meg az elmentett panelt.

3, Húzza be a panelt az alaprajzi nézetre, majd helyezzen le egy darabot a fal oldalára. Sokszorozással helyezzen el annyi panelt a falon, amennyi kitölti a rendelkezésre álló helyet. (A Korlát funkcióval is létrehozhatja a falburkolást, ehhez tekintse meg a Lambéria készítésének metódusát.)

Egyedi falburkolatok keszitese_borito.png

Lambéria

A lambéria hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy korlát. Adott távolságonként ismétlődik egy objektum, aminek a tetején egy vízszintes záróelem található. Ezért lehetséges az, hogy a Korlát funkció segítségével készítsünk lambériát egy előre elmentett objektumból.

1, Az előző módszerhez hasonlóan hozza létre a profilt, amit használni szeretne.

Egyedi falburkolatok keszitese_6.png

2, Az Épület / Tulajdonságok / Lépcső, Rámpa, Korlát / Korlát menüben tudja beállítani a lambéria tulajdonságait. A korlát beállításaiban kapcsolja be a Karfa és az Elsődleges balusztrádok funkciókat, minden mást kapcsoljon ki. 

Egyedi falburkolatok keszitese_7.png

3, Először az Elsődleges balusztrádot állítsa be. Az Objektum kiválasztás gombra kattintva válassza ki a könyvtárból a panelt, majd állítsa be a távolságukat a panel szélességével megegyező értékre Fix lépésközzel.

Egyedi falburkolatok keszitese_8.png

4, A Karfa fülön állítsa be a felső záróelem kívánt formáját és anyagát, valamint az elhelyezkedését. Ezt igazítsa az előre legyártott panel magasságához.

Egyedi falburkolatok keszitese_9.png

5, A Szalagmenü / Épület / Korlát funkcióra kattintva helyezze el az alaprajzi nézeten a beállított lambériát.

Egyedi falburkolatok keszitese_borito1.png

2020.07.10.