Gépcsere esetén a szoftverkulcsos programomat hogyan tudom az új gépen regisztrálni?

Az ARCHLine.XP programot szoftverkulccsal értékesítjük. Igény szerint a vásárláskor (vagy akár a későbbiekben) a licenchez vásárolható egy hardverkulcs. A Non-Profit kulcs is szoftverkulcs.

A szoftverkulccsal egy számítógépen használható a program, másik gépre való költöztetéshez engedélyező kódra van szükség. Ilyen eset lehet: új gép vásárlása vagy a Windows újratelepítése.

Ha új gépre kell költöztetned az ARCHLine.XP programot, akkor a következő lépések betartását ajánljuk:

1.   Mentsd le egy háttértárra a projekteket (pl. USB pendrive).

2.   Gondoskodj az objektumközpontban elmentett objektumok, anyagok exportjáról, stílusok, beállítások mentéséről. Ezt az ARCHLine.XP 2018-as változattól kezdve megteheted egy lépésben, a Környezeti csomag exportálásával, majd háttértárra mentésével:

 

01.png

3.   Telepítsd az ARCHLine.XP programot az új gépen. Indítsd el próbaváltozatként.

4.   Importáld be a Környezeti csomagot.

5.   Győződj meg, hogy a költöztetés jól sikerült-e. Vagyis az objektumközpontban megjelennek-e azok az objektumok, anyagok, amelyeket a régi gépedről hoztál át.

6.   Másold át az új gépedre a projekteket is.

7.   Ha az előző lépéssekkel elkészültél és ettől kezdve csak az új gépen kívánod használni a programodat, akkor ezt jelezd nekünk e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Felszabadítjuk a kódod a régi gépeden, így ugyanazt a kódot most már használhatod az új gépen.

8.   Az új gépen regisztráld az ARCHLine.XP programot a sorozatszámoddal.

 

Előfordulhat, hogy miután igényelted nálunk az engedélyező kódot, de azt nem regisztráltad még az új gépeden, vissza kell menned a régi gépre és ott újból elindítod az ARCHLine.XP programot.

Ekkor sorozatszámod újból regisztrálódik a régi gépen, elvégezheted az esetleg elmaradt mentést.

Ebben az esetben természetesen újból kell kérned tőlünk az engedélyező kódot.