Korpusz méretezés

Ha elhelyezünk egy korpuszt az alaprajzon, akkor gyakran annak szélesség méretezésével együtt jelenik meg az alaprajzon.

 

Korpusz1.png

A méretezés megjelenítését ilyenkor kétféleképpen lehet kikapcsolni.

A méretezés megjelenítésének egyik oka az lehet, hogy a korpusz tulajdonságok között az Általános beállítások fülön a Korpusz beállítások alkalmazása opció be van kapcsolva.

Korpusz2.png

Márpedig ha ez be van kapcsolva, akkor az Interior menü - Konyha és tárolóbútorok - KBB tulajdonságok - Korpusz 2D/3D megjelenítés párbeszédablakban beállított általános tulajdonságok lépnek érvénybe a méretezés tekintetében. De ugyanígy általánosan állítható, hogy pl. nyitott  vagy zárt ajtókkal jelenjen-e meg az alaprajzon a korpusz, és hogy milyen fólia, szín vonaltípus, vonalvastagság tulajdonságokkal rendelkezzen. Ezek a tulajdonságok az alsó-, felső- és magasszekrényekre külön-külön megadhatók. Jelen példában az automata méretezés kikapcsolásával lehet a méretezés megjelenítését kikapcsolni.

Korpusz3.png

Korpusz4.png

Ha a korpusz tulajdonságok között kikapcsoljuk a Korpusz beállítások alkalmazása opciót, akkor már egyedileg lehet állítani a korpusz általános tulajdonságokat, így a méretezést is.

Korpusz5.png