Nyomtatás PDF-be

Nyomtatáskor gyakran használjuk a Fájl menü - Nyomtatás PDF-be parancsot, hiszen ennek segítségével az elkészített anyagot egy PDF formátumú fájlba tudjuk lementeni, amit pl. e-mailben elküldhetünk a megrendelőnek.

Fontos tudni, hogy bizonyos esetekben a nyomtatás eredménye eltérhet a nyomtatási előnézeten levőtől.

1. Szerkesztett képek:

Az egyik ilyen eset, amikor képszerkesztési utasításokkal képkivágásokat készítünk, például hangulatmontázs készítésekor.

Kepkivagas.png

Helyes nyomtatási eredmény:

Hangulatmontazs1.png

Helytelen nyomtatási eredmény:

Hangulatmontazs2.png

2. Sraffozás textúrával:

A másik eset, ha sraffozásként textúrával rendelkező anyagot használunk.

Anyagsraffozas.png

Ekkor már a nyomtatás előnézeti képén sem látszik a sraffozás:

NyomtatasiElonezet1.png

Helyesen így kellene kinéznie az előnézeti képnek:

NyomtatasiElonezet2.png

Megoldás:

A fenti problémákra az a megoldás, hogy a Fájl menü - Nyomtatás PDF-be parancs helyett a Fájl menü - Nyomtatás parancsot használjuk és ott a nyomtatók közül a valós, festékkel működő nyomtatónk helyett egy előzetesen feltelepített PDF nyomtatót használunk. Rengeteg PDF nyomtató érhető el a piacon, közülük sok ingyenes és jól használható is van. Kettőt ajánlunk itt:

Ha pl. letölti és feltelepíti a Bullzip PDF nyomtatót, akkor a Fájl menü - Nyomtatás párbeszédablakban a nyomtatók közül ki tudja választani a Bullzip PDF Printer nyomtatót, amivel nyomtatva szintén egy PDF dokumentumot tud előállítani. Ez mind a képkivágásokat, mind a sraffozásokat helyesen fogja mutatni:

NyomtatasiElonezet3.png

 

Megjegyzés:

A 2. problémánál bemutatott, az alaprajzon anyaggal történő staffozás helyett mi a Szint pillanatkép létrehozása utasítást ajánljuk..

szint_pillanatkep.png