"nem indul a program" típusú hibák megoldása

Két eset fordulhat elő:

1. A telepités után nem indul a program.

 2017 első telepítés után nem indul a dupla kattintásra, helyette piros X-es hibaüzenet jelenik meg: "The Application was unable to start correctly (0xc000007b)"

Ez windows 8.1 rendszeren fordulhat elő. Visual c++ redistributable telepítési hiba okozza. A telepített programok listájában ott van a Visual C++ redistributable 2010, 2013, 2015 x64 változata, ahogy kellene. Sajnos nem szabad elhinni. Kézzel le kell telepíteni, majd feltelepíteni őket újra. A Visual c++ redistributable és az ARCHLine.XP ismeretlen hibával nem települt fel, mégis bekerül a telepített programok közé.  Ebben az esetben kiderült, hogy több mint 2 éve nem futott Windows frissítés a gépen. A Windows által felajánlott összes frissités telepítése után hibamentesen települt a Visual C++ redistributable 2015 és az ARCHLine.XP is gond nélkül elindult.

2. A program elindul, de a splash-nél látszólag megáll. 

Feladatkezelőben látszik, hogy az ARCHLine.XP a processzort (intel i7 processzor esetén) 18-20%-on folyamatosan használja. 

Érdemes ellenőrizni az asztalon található  ARCHLine.XP parancsikont jobb kattintással.  A kompatibilitás fülön, ha a windows8 kompatibilitás mód be van kapcsolva, KI KELL KAPCSOLNI. Ezután az ARCHLine.XP gond nélkül elindul.