A cikk tartalma az ARCHLine.XP 2018 Release Candidate változattól érvényes.

A programban két lehetőség van a munkánk során keletkezett fájlok átmásolására, átörökítésére egyik gépről a másikra, vagy az új programverzióra.

Tags:

 Elmentett nézetek utólagos módosítása

Tárolt nézetek utólagos módosítását 2 helyen lehet elmenteni: 1. a nézet neve utáni 3 pont alatt megjelenő aldialógban vagy 2. a perspektíva dialógban jobb oldalt felül található Beállítások mentése gombra kattintva.

Tags:

Az ARCHLine.XP 2016-os változat Build 301-es kiadásától kezdve elérhető a könnyebben kezelhető Sprite definíció funkció, mint az objektumok létrehozásának egy módja a Gyártás menü - Új objektum - Sprite definíció alatt. Az objektum létrehozásának folyamata a következő:

Windows 10 operációs rendszernél egy májusi frissítés után jelentkezett az a hiba, hogy a Fájl menü -> Nyomtatás PDF-be parancs kiadásakor megjelenő párbeszédablakban olvashatatlanul jelennek meg a szövegek, az ékezetes betűk helyett értelmezhetetlen karakterek jelennek meg. Ez akkor fordul elő, ha nincs működő fizikai nyomtató telepítve és/vagy helyette a Microsoft Print to PDF az alapértelmezett nyomtató.

Nyomtatáskor gyakran használjuk a Fájl menü - Nyomtatás PDF-be parancsot, hiszen ennek segítségével az elkészített anyagot egy PDF formátumú fájlba tudjuk lementeni, amit pl. e-mailben elküldhetünk a megrendelőnek.

Fontos tudni, hogy bizonyos esetekben a nyomtatás eredménye eltérhet a nyomtatási előnézeten levőtől.

Részletes műszaki dokumentációs célból érdemes rajzi metszetet készíteni. Építészek számára ez a homlokzati rajzok, metszetek esetében kerül képbe, lakberendezők esetében pedig a takart vonalas falnézeteknél. 

A felhasználók részéről gyakran merülnek fel kérdések az elkészített falnézetek minőségével kapcsolatban (Nézet menü - Metszet - Falnézet). Már a létrehozásánál fel szokott merülni, hogy miként lehet pl. takartvonalas falnézetet létrehozni.

Tags: ,

Ha a 3D ablakban dolgozunk, akkor gyakran kell kijelölnünk az egérrel kattintva elemeket. Néha előforduló probléma, hogy a kijelölés nem, vagy össze-vissza működik a 3D ablakban: vannak elemek, amelyeket sikerül kijelölni, és vannak olyan elemek, amelyek nem reagálnak az egérkattintásra vagy helyettük egy másik - jellemzően mögöttük lévő - elem jelölődik ki.

Tags: ,

Különböző beállítások (képernyőfelbontás, grafikus motor, videókártya, videókártya meghajtó program) függvényében előfordulhat, hogy az alaprajzon vagy a 3D ablakban megjelenített vonalak zavaróan elmosódottak, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon pixelesek, darabosak.