ARCHLine.XP áttekintés

Merj változtatni!
Általános karakterisztika
 
Az ARCHLine.XP egy innovatív 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építészeti és belsőépítészeti projektek megtervezésére, illetve a teljes műszaki dokumentáció elkészítésére. A munkát a fotórealisztikus látványtervek teszik egésszé, igény esetén animációkkal kiegészítve.

Egy terv létrehozásakor alaprajzokkal, metszetekkel, homlokzatokkal, nézetekkel, tervlapokkal, kimutatásokkal dolgozunk egyszerre. Az ARCHLine.XP-vel készített BIM-projektek teljes mértékben koordináltak, nem igényelnek manuális frissítéseket a szinkronizáláshoz. Ez hatékonyabb munkafolyamatot tesz lehetővé.
Építészeti előnyök
 
A program lehetőséget nyújt lakó- vagy ipari épületek tervezésére, megjelenítésére, dokumentálására. Az összehangolt parametrikus építészeti eszközökkel magas minőségű építészterveket lehet készíteni. A modell átadható a társtervezők felé az ismert iparági formátumokban  (DWG, IFC, PDF, FBX). A rugalmas Fal paranccsal egyszerűen rajzolhatunk egy vagy többrétegű, akár ferde falakat mind 2D-ben, mind 3D-ben. A lépcsők és korlátok szerkesztése könnyedén, szabályok alapján történik, amelyek széles körű tervezési lehetőségeket kínálnak. A födém profil módosításával egyszerűen kialakíthatók egyedi födémszerkezetek, mint például dongaboltozat, keresztboltozat. A tetőformák közül hosszú listából választhatunk (pl.: nyeregtető, sátortető, manzárd, íves, stb.). 

A Tervlap segítségével gyorsan elkészíthető a műszaki dokumentáció, amely tartalmazhat alaprajzokat, metszeteket, fal- és homlokzati nézeteket, részletrajzokat, renderelt képeket különböző méretarányokban. A változások a terv minden nézetét automatikusan frissítik, igy  biztonságosan elkészíthetők az engedélyezési, kivitelezési tervrajzok, valamint a látványtervek.
Belsőépítészeti előnyök
 
A szoftver a tervezőeszközök széles skáláját kínálja, amelyek követik a valós tervezési folyamatot, a pontos alaprajzok létrehozásától a valósághű 3D-s megjelenítések létrehozásáig. Az ARCHLine.XP lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kísérletezzenek különböző színekkel, textúrákkal és világítással, így az ügyfelek valósághű előnézetet kaphatnak a végeredményről.
A legmodernebb belsőépítészeti eszközök állnak rendelkezésre mint a parametrikus szekrénytervező, burkolás, csempézés, világítás, világítási terv, álmennyezet, dekorcsík, bútor összeállító. A 3D Warehouse-ból letöltött modelleket közvetlenül megnyithatod az ARCHLine.XP-ben, majd egyetlen kattintással elhelyezheted ezeket.

A tervezési fázisok használatával lehetőség van a meglévő állapot és az új építési terv egyidejű bemutatására. Az épületek felújítása, vagy a bonyolultabb projektek tervezése lényegesen egyszerűbb a tervezési fázisok használatával.

Az ARCHLine.XP megkönnyíti a lakberendezők, építészek, kivitelezők és a tervezési folyamatban részt vevő más szakemberek közötti együttműködést. Lehetővé teszi a tervezési fájlok zökkenőmentes megosztását, csökkenti a kommunikációs hézagokat és biztosítja a projekt egységes megközelítését. Ezenkívül pontos méréseket, anyaglistákat és költségbecsléseket biztosít, segítve a projektmenedzsmentet és a költségvetés tervezését.
Látványtervezés
 
Az ARCHLine.XP render motorja egyszerű és gyors megoldást kínál fotorealisztikus renderelések készítésére. A parancs fejlesztésekor odafigyeltünk rá, hogy megfeleljen mind az építészeti, mind a belsőépítészeti projektek igényeinek. A fejlett árnyékolási effektusok, például a környezeti okklúzió, az árnyékok és az átlátszóság finom részleteket is megmutatnak a jeleneteken. A beállításokat tekintve az „Alacsony (Q1), Közepes(Q2) és Egyéni (Qx)” fokozat lehetővé teszi a pár lépésben a legjobb minőségű kép tudatos, egymásra épülő létrehozását. A render beállítása egyszerű, a renderelés gyors, akár egy nap alatt megtanulható.

Innen már csak egy kattintás az animációk készítéséhez: A modell közvetlenül átadható az ARCHLine.XP LIVE látványszoftvernek és egyszerűen átalakítható élő, mozgó, kiváló minőségű interaktív bejárásokká, videókká és képekké. Az emberek, növények, víz szimulációja olyan élményt ad, mintha kézen fognád ügyfeleidet és bejárnátok leendő otthonukat az utcáról indulva, a kerten át, megkerülve a medencét, a nappaliba, egészen a fürdőszobáig.