Projekt mentés ARCHLine.XP 2016 -> ARCHLine.XP 2015

 Fontos tudni: A 2016-os változattal készített projektek nem tölthetők vissza az előző változatba!

Ezért, ha valaki az ARCHLine.XP 2016-os programmal dolgozik és a projektjét úgy szeretné elmenteni, hogy azt az ARCHLine.XP 2015-ös programmal is meg tudja nyitni, akkor a Fájl menü - Projekt mentése, mint... parancsot kell kiadnia és a Projekt tulajdonságok párbeszédablakban az ARCHline.XP 2015 Project (*.pro) formátumot kell választania.

MentesMint.png

Ekkor (a Build 301-es kiadástól kezdve) az alkalmazásablak fejlécében a projekt mellett zárójelben megjelenik a 2015-ös szám, utalva arra, hogy a projekt 2015-ös formátumban van mentve. A Build 301-es kiadás előtt a fejlécben nem változott az információ.

Jó tudni, hogy ezen mentés után, ha a továbbiakban kiadjuk a fájlmentés utasítást, akkor a Build 301-es kiadástól kezdve ismét az ARCHline.XP 2015 Project (*.pro) formátumban menti a projektet a program. A Build 301-es kiadás előtt az újabb mentés ismét ARCHLine.XP 2016 Project (*pro) formátumot eredményezett, felülírva az előzőleg mentett 2015-ös formátumot.

Ezért úgy érdemes menteni ARCHLine.XP 2016-os projektet ARCHLine.XP 2015-ös formátumba, hogy

- egy kész ARCHLine.XP 2016-os projektet nyitunk meg, majd ezt más néven elmentjük ARCHLine.XP 2015-ös formátuimba, s ezután kilépünk a programból,

- vagy ha már befejeztük a munkát az ARCHLine.XP 2016-os programban a projekten, akkor előbb elmentjük az ARCHLine.XP 2016-os formátumba, majd utolsó lépésként a Fájl menü - Projekt mentése, mint... parancsot alkalmazva elmentjük a projektet az ARCHLine.XP 2015-ös formátumba.