Találatok: 23831

Lakberendező program

Visszahívás kérése Online bemutató kérése Próbaverzió letöltése
 
ARCHLine.XP belsőépítészeti tervező szoftver

Belsőépítészeti tervezés, lakberendezés professzionális szinten

Az ARCHLine.XP a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés kiváló eszköze, legyen szó nappali, fürdőszoba, konyha, üzlethelységek vagy egyéb projektek elkészítéséről.

A teljes belsőépítészeti alaprajzot, 3D modellt és tervdokumentációt elkészítheti vele, bútorok, árnyékolók, burkolás, világítás tervezése gyors és részletes. A falnézetek, metszetek, fotorealisztikus képek akár néhány kattintással elkészithetők! 

Felhasználóbarát szoftver, felépítése egyszerű és logikus.

Teljes technikai dokumentáció:

 • Alaprajz és 3D modell
 • Metszeti és falnézetek
 • Fotórealisztikus látványtervek,
 • Anyagkimutatások, listák

Hatékony eszközök:

 • Világitás tervezés
 • Gyártói bútor és anyagkollekció
 • Egyedi konyhabútorok, beépített szekrények
 • Burkolat tervezés,
 • Egyedi mennyezeti és falburkolatok
 • Egyedi lépcső és korlát megoldások

Tekintse át a lakberendező szoftver fő tulajdonságait, melyek megkönnyítik, hatékonyabbá teszik a tervezést

Oktatóvideók az ARCHLine.XP lakberendező programhoz

 
ARCHLine.XP belsőépítészeti tervező program - Helyiségvarázsló

ARCHLine.XP belsőépítészeti tervező program - 3D modellek letöltése Warehouse könyvtárból

ARCHLine.XP belsőépítészeti tervező program - Árnyékolók és függönyök

Belsőépítészeti eszközök

Helyiségvarázsló

Helyiség alapú forradalmian új kompakt tervezési módszer.
Modern, gyors, szórakoztató megoldást kínál minden tervezőnek.    

Töredékére csökkenti a tervezési időt, pillanatok alatt lehet a helyiséget modellezni, burkolni, felöltöztetni, fényekkel ellátni. Néhány kattintással kialakíthatja a belső teret: megadhatja a fal színét, a padló burkolatát,  képet helyezhet a falra, függönyt varázsolhat az ablakra, elektromos kapcsolókat, lámpákat helyezhet el.

A helyiségben a szegélylécek, dekorcsíkok egy kattintással készülnek el.

Egyedi anyagokat tölthet le a folyamatosan bővülő Bemutatóterem weboldalról, amik azonnal megjelennek a díszíteni kívánt felületen.
 

3D-s modellek letöltése a Warehouse könyvtárból

A  3D Warehouse™ egy ingyenes, folyamatosan bővülő elemkönyvtár, amely lényege, hogy a weben publikált 3D-s modelleket bárki letöltheti és szabadon felhasználhatja munkáiban. A 3D Warehouse modellek segítségével egy lakás tervét könnyű bútorokkal feltölteni és a virtuális lakást látványosan berendezni. A kiválasztott modell közvetlenül betöltődik az ARCHLine.XP projektbe és elmentődik későbbi felhasználásra ARCHLine.XP helyi könyvtárba.

Árnyékolók és Függönyök

Az ARCHLine.XP lakberendező program Árnyékolók és Függönyök parancs használatával pillanatok alatt otthonossá varázsolhatja az enteriőrt valósághűen kialakított, megtervezett függöny, római roló, reluxa, szalagfüggöny vagy akár egy asztalterítő elhelyezésével.

Burkolat

Az ARCHLine.XP lakberendező program egyedülálló burkoló eszközeivel egyedileg megtervezheti a falak, padlók és mennyezetek burkolattervét.
Az új burkolat stílusok (minták) használatával egy fürdőszoba burkolása egy kattintássá egyszerűsödik. Ha másik stílust szeretne kipróbálni egy újabb kattintással újra burkolhatja a teljes helyiséget, vagy akár falanként is kipróbálhatja a másik stílus hatását.
A részletes mennyiségi listák alapján az időigényes árkalkulációk is nagyságrendekkel gyorsabban végezhetők el.

Tekintse meg a filmet - Burkolás

Díszítőprofil

A díszítőprofil és szegélyléc letisztultságot, kifinomultságot kölcsönöz az enteriőrnek. A díszítőprofilok elhelyezése az ARCHLine.XP tervekben szimplán egy kattintással vagy az útvonal megadásával történik.

Világítás

A fény kulcsfontosságú a belsőépítészetben, ami a hely hangulatát talán minden másnál jobban befolyásolhatja. Használjon hát természetes és mesterséges fényeket a programban és tanulmányozza a hatást!
A lámpacsoport parancs lehetővé teszi a mennyezeten, vagy a karnis előtt futó világítás, vagy rejtett világítás kiépítését, profilos díszlécekkel, álmennyezettel együtt vagy anélkül.
A Lámpacsoport paranccsal gyorsan készíthet megvilágítás variációkat.

Tekintse meg a filmet - Világítás tervezés

 


Bútortervező eszközök

Bútorvarázsló

A Bútorvarázsló a lapraszerelt bútorok modellezésére szolgál. A különböző szekrénytípusok mellett létrehozhat asztalokat, könyvespolcokat, éjjeli szekrényeket, szekrénysorokat, komódokat, íves sarokbútorokat és profilozott formájú bútorokat is a funkciónak megfelelő helyiségekbe, mint például a konyha, nappali, hálószoba, gyerekszoba, stb.

Kontúrozás

Komplex modelleket készíthet egy térbeli görbe és a görbe mentén létrehozott keresztmetszetekkel. A program a megadott útvonal mentén haladva ezeket a keresztmetszeteket alakítja át és hozza létre a térbeli 3D felületeket..

Alkatrészek

Az Alkatrészek eszköz segítségével komplex bútoralkatrészeket, támlákat, karfákat, ülőfelületeket modellezhet a programban anélkül, hogy bonyolult térbeli modellező parancsokkal kellene dolgoznia.!

Bútor összeállító

Az Alkatrész és Kontúrozó eszközzel, illetve más programokból importált 3D tárgyakat a Bútor összeállító segítségével építheti egybe. Mindezt olyan módon, hogy az egyes részeket szabadon cserélheti, átalakíthatja, majd az eredményt egy egységként elmentheti a többi könyvtári elem közé.

Tekintse meg a filmet - Modelling Wenga Amboise Chair

Tekintse meg a filmet - Modelling Wenga Brionne sofa

 


Anyagok és minták

Valós anyagok és színek

Szeretné az enteriőrt többféle színnel, tapétával, parkettával, függöny mintával megmutatni a megrendelőnek? Másolja ki a kiválasztott anyagmintát közvetlenül a gyártó internetes katalógusából és mentse el saját anyagként, így a terveiben fel tudja használni tapétaként, csempeként, padlóburkolatként vagy éppen egy függöny anyagaként!

Bemutatóterem

Használja fel projektjeiben a folyamatosan bővülő Bemutatóterem textil anyagait, tapétáit, bútorait, szanitereit ismert gyártók kínálatából. Minden elem renderelésre előkészített, magas felbontású, ismétlődő textúrát tartalmaz. A letöltés és elhelyezés csak egy klikk.
Bemutatóterem használata

Kategória kezelés

Az ARCHLine.XP lakberendező program anyagait, csakúgy, mint az objektumokat, csoportokat és más tartalmakat mappák és fájlok helyett kategóriákba lehet rendezni. A kategória alapú kezelés megengedi azt, hogy egy elem egyszerre létezzen több kategóriában is. Ezzel a módszerrel a teljes könyvtár gyorsan áttekinthető, és könnyen kereshető.
 

Hangulat Montázs

Készítsen digitális Hangulat Montázst, melynek segítségével megmutathatja a tervezés vizuális irányát!
Elképzeléseiből pillanatok alatt látványos prezentációt varázsolhat, mely segíti az Ön munkáját, és megkönnyíti a kommunikációt megrendelőivel a tervezés korai fázisában.

Mit tud a Hangulat Montázs?

Hosszú órákat spórolhat meg az első vizuális megjelenítés megvalósításával.
A „fogd és vidd” módszer segítségével a kiválasztott fotókat, kézi vázlatokat és anyagmintákat egyszerűen elrendezheti a Hangulat Montázs táblán.
Az elhelyezett elemeket könnyedén cserélheti, frissítheti és átrendezheti.
Hangulat Montázs tábláját feltöltheti az Ön személyes online galériájába, és bemutathatja elképzeléseit megrendelőinek – akár okostelefonja vagy táblagépe segítségével!

 


Tervezés 2D és 3D-ben, kifinomult szerkesztési funkciók

Stílusok

Hozzon létre új stílusokat, hogy könnyen és gyorsan használni tudja az előre elkészített építészeti elemeket, melyek a modell felépítésénél szükségesek. Stílusok készítésekor be tudja állítani az összes tulajdonságot a fal, ajtó, ablak, stb elemek részére.

Precíz méretek

Minden, amit az ARCHLine.XP lakberendező program létrehoz, pontos méretekkel rendelkezik. Választhat az angolszász vagy a metrikus mértékegységek használata között.

Méretezés

A távolságméretezés eszköz segítségével egyetlen lépésben helyezhet el a dokumentálás során méretezéseket, mint pl. az ablak, ajtó, valamint a fal méretezések. Megadhatja a méretezés formáját, mértékegységét, vonalvastagságát, szövegmagasságát, betűtípusát, stb..

Dinamikus metszet

Az ARCHLine.XP lakberendező program interaktív dinamikus metszet eszközével ideiglenesen egy metszősíkkal elvághatja a 3D modellt, hogy a modell belső részeit is meg tudja tekinteni. Ugyanakkor ez az eszköz valós metszősík létrehozására, mozgatására, forgatására is használható..

Fóliák

Az objektumok, építészeti elemek fóliákra csoportosításával lehetősége van megjeleníteni vagy éppen láthatatlanná tenni, elrejteni a fóliák tartalmát, annak függvényében, hogy épp mit szeretne láttatni. Szeretné-e a modellben megmutatni,pl. a burkolást vagy az elektromos kiállásokat vagy épp elrejteni szeretné azokat.

Csoport létrehozása

A csoport létrehozása lehetőséget kínál különböző tulajdonságú vagy akár másik fólián lévő objektumok gyűjteménybe rendezésére. Későbbiekben a csoportot egy kattintással a tervbe helyezheti.

Külső referencia (XREF)

A külső referencia nem más, mint élő hivatkozás külső DXF, DWG, vagy ASC formátumú rajzokra. Külső referenciákat csatolni, frissíteni vagy akár leválasztani egyaránt lehet. A munka során bármikor frissítheti az Xref-eket, így biztos lehet abban, hogy a külső referenciák legfrissebb állapotát látja a rajzon..

 


Építészeti eszközök

Többszintes épület ábrázolása

Az ARCHLine.XP lehetőséget nyújt több emeletes épület létrehozására.  A szintek létrehozásakor definiáljuk a szintmagasságokat. Az aktív szint relatív magassága mindig nulla, ez megkönnyíti a szinteken történő tervezési munkát, könnyen el tudja helyezni, meg tudja adni az építészeti elemek, berendezési tárgyak relatív magasságát. Amennyiben a szintek között szeretne másolni vagy mozgatni akkor az aktív szint relatív magasságát veszi alapul a program és a megfelelő helyre, magasságba áthelyezi az elemet. A modell automatikusan követi a alaprajzi változásokat..

Falak és nyílászárók

“Hogy készítsek falakat 3D-ben?" Ez talán az első kérdés, amit a programmal ismerkedők feltesznek.
A rugalmas Fal parancs segítségével különböző típusú, tulajdonságú falak létrehozása mind 2D-ben, mind 3D-ben egyszerű. Az ajtók, ablakok típusainak kiválasztása, a tulajdonságok megadása után a nyílászárók elhelyezése a falba automatikusan történik. A nyílászárók paraméteresek, így a méretváltozások a 3D modellt a paraméterek alapján újraépítik és frissítik a falban.

Tekintse meg a filmet - Nyílászárók

3D modell építés importált 2D rajz alapján

Az ARCHLine.XP programba importált DWG/DXF rajzok a Fal létrehozása DWG rajzon parancs segítségével 3D modellé alakíthatók. Az elkészült 3D-s falakon ajtók, ablakok elhelyezésére többféle módszer áll rendelkezésre.

Lépcső és Korlát

ARCHLine.XP programban a lépcsőt kiválaszthatja az előre definiált lépcső típusokból vagy egyedi lépcsőt is tervezhet a lépcső fokonkénti felépítésével. A Korlát eszköz segítségével lehetővé válik az egyes korlátszakaszok önálló egységként való kezelése. Ezen egységeken a kiosztások meghatározása különböző szabályok szerint történhet, ami rugalmas tervezési lehetőségeket biztosít.

Födém, Mennyezet, Alapozás

A födémparancsok segítségével szabályos és szabálytalan alakú vízszintes, vagy ferde födémeket, alaptesteket készíthet, födémáttörést alakíthat ki.
Réteges födém esetén az egyes rétegek külön-külön is módosíthatók.
A födémhez gerendázat rendelhető, pl fagerendás födém is kialakítható.
A födém profiljának módosításával egyszerűen kialakíthatók egyedi födémszerkezetek, mint például dongaboltozat, keresztboltozat, stb.

Tekintse meg a filmet - Födém tervezés

Tetők

Az építészeti tervezés egyik legbonyolultabb része a tetőszerkesztés.
Az ARCHLine.XP-ben a tetőparancsok széles kínálatából választhatja ki az igénynek megfelelőt. Létrehozhat tetőt automatikus szerkesztéssel - ilyenkor elegendő azokat a falakat kiválasztania, melyek mentén a tetőt létrehozza. Hagyományos tetőformák esetében az előredefiniált típusok hosszú listájából választhat (nyeregtető, sátortető, manzárd, íves, stb.). Amennyiben ezek az előre megadott formák nem elegendőek, egy tetszőleges profilt megadva, a program elkészíti a megfelelő egyedi tetőt.

Tető szerkezet, cserepezés

A többrétegű tető, az összetett szarufa, cserépléc kiosztás lehetővé teszi a tervező számára, hogy komplex és építészetileg korrekt tetőt tervezhessen. További tulajdonságok: Tető cserepezés valós 3D cserepekkel, 2D és 3D megjelenítés, cserép listák, látványtervek, valamint összetett szarufa, cserépléc és egyéb szerkezeti kiosztások.

Ajtó/Ablak varázsló

Az ARCHLine.XP nagyon részletes, paraméteres ajtó és ablak könyvtárral rendelkezik. Ezeken a beépített ajtókon és ablakokon kívül a program egy általános ajtó és ablak tervezőt ajánl fel, hogy egyedi tulajdonságokkal hozhasson létre nyílászárókat.

 

Nyomtatás

Tervlap nyomtatás

A Tervlap segítségével a professzionális dokumentáció elkészítése egyszerű feladat, amely tartalmazhat alaprajzokat,fal- és perspektív nézeteket, részletrajzokat, renderelt képeket különböző méretarányokban. Ha egyedivé szeretné tenni tervdokumentációját egyedi pecséttel láthatja el a tervlapot. A nyomtatás történhet közvetlenül nyomtatóra vagy PDF formátumba.

Gyors nyomtatás

Az alaprajz, a falnézet, vagy a 3D nézet nyomtatása bármely méretarányban gyors és egyszerű feladat.  Néhány egyszerű beállítás után, mint a papírméret, méretarány már készülhet is a nyomtatás.

PDF Nyomtatás

Az ARCHLine.XP lakberendező szoftver támogatja a közvetlen PDF fájlba történő nyomtatást. A PDF nagyon népszerű fájlformátum a dokumentumok bemutatására.

Nyomtatási sor

A Nyomtatási sor több dokumentum egyszerre történő kinyomtatását támogatja. Elég felsorolni a nyomtatni kívánt dokumentumokat, majd egy lépésben az összeset kinyomtatni. A nyomtatás előtt módosíthat, törölhet vagy hozzáadhat újabb dokumentumot a nyomtatási sorhoz. A dokumentumokat PDF dokumentumként vagy a kiválasztott nyomtatóra is kinyomtathatja, vagy akár keverheti is őket.

 


Megjelenítés

Árnyékok, benapozás

Az ARCHLine.XP lakberendező szoftverben beállíthatja a Nap pozícióját a földrajzi hely és az időpont függvényében. Az itt beállított érték jelenik meg a 3D modell ábrázoláson. Ez alapján készül el a renderelt kép, mely a terv valós benapozási értékét mutatja.

Renderelés

Az ARCHLine.XP lakberendező szoftver renderelő alkalmazás egyszerű kezelőfelületén kész sablonok közül válogatva könnyen kiválaszthatja a megfelelő beállításokat a renderelés elkezdése előtt. Ezt követően a progresszív renderelési eljárásnak köszönhetően már a kép megjelenítésének korai szakaszában megítélheti a teljes kép helyességét, akár úgy, hogy renderelés közben tetszőlegesen nagyítja, kicsinyíti és mozgatja a raszterképet. A renderelés folyamatát, ha szükséges menet közben leállíthatja, és bizonyos alapvető beállításokat módosítva azonnal újraindíthatja a renderelést.


Tekintse meg a filmet - Rendering

Perspektív / Ortogonális nézet

A perspektív és ortogonális nézet egyszerre jeleníthető meg több ablakban a programban. A perspektív nézet információt ad a modell térbeli elhelyezkedéséről, mint a valós életben. Az ortogonális nézetben minden objektum azonos méretarányú.

Bejárás/Berepülés

A bejárás/berepülés parancs segítségével körbenézheti, bejárhatja a berendezett teret az egér és/vagy a billentyűzet segítségével, úgy mintha egy videó játékot játszana.

Falnézet

A falnézeten olyan részleteket is láthatunk, ami az alaprajzból nem derül ki, mint pl. az ablak beépítés valós méretei, díszítőprofilok elhelyezkedése, képek a falon, vagy egy egyedi tapéta. A kiválasztott falról a pillanatkép eszköz segítségével könnyen rögzítheti és el is helyezheti a tervlapon a színes falnézetet.

 

Modell illesztése meglévő helyiség fotójába (Virtual Staging)

A virtual staging gyors, egyszerű és gazdaságos módja az ingatlanban rejlő lehetőségek bemutatásának. Ha valós berendezés nélkül szeretné megmutatni az üres terekről készült fotókon, hogyan néznek majd ki berendezetten, akkor erre az eszközre van szüksége!.

Tekintse meg a filmet

 

Export / Import lehetőségek

CAD formátumok importja és exportja

Gyakran felmerülő igény a terv átadása más formátumban. Több szintes épület tervrajzának exportálása/importálása során az ARCHLine.XP belsőépítész program módot ad arra, hogy egyetlen lépésben exportálja/importálja az összes szint rajzát DWG vagy exportálja IFC fájlba.

PDF import & export

Az ARCHLine.XP lakberendező szoftver bemenetként is képes kezelni akár többoldalas PDF fájlokat is. A PDF fájl tartalma képként kerül importálásra s ennek köszönhetően ugyanúgy kalibrálható és módosítható, mint a hagyományos módon a rajzra helyezett képek.

3D modell import & export

ARCHLine.XP belsőépítész program támogatja a 3D fájlformátumokat, mint a 3DS, SKP, OBJ, ATL, C4D, THEA, VRML, Indigo, Autodesk FBX. A projekt exportálásával több renderelő szoftverrel is könnyedén el tudja készíteni a jó minőségű fotórealisztikus képet.

 

Képfájl import & export

Importálja be az alaprajzot kép fájlformátumba a tervezés elkezdéseként. A kép kalibrálása után dolgozzon az alaprajzon a valós méretek megadásával a valóságnak megfelelően. Az ARCHLine.XP támogatja a különböző kép fájlformátumokat, mint a BMP, TIFF, JPEG és PNG.

 

Megújult Eszköztár

Egyszerű, testre szabható és áttekinthető felhasználói felületet biztosít.
Az ikonokra állva az egérkurzorral, egy felugró segédablak jelenik meg az ikon szöveges leírásával és grafikus magyarázó ábrával. Ez nagyon megkönnyíti a parancsok elsajátítását.
A gyakran használt parancsait saját menübe is szervezheti és az eszköztár sorrendjét is átrendezheti.
A saját menüt legfelülre helyezheti és ez a megoldás jelentősen felgyorsitja a munkát.

Az új megoldás előnyei:

 • Az almenük a menükbe beágyazva jelennek meg és a parancs kiadás után újra kiválaszthatóak maradnak.
 • A kategóriák sorrendje változtatható.
 • Keresés parancsszóra.
 • Kedvencek menü készíthető: a gyakran használt parancsait egy menübe szervezheti.
 • Háromféle megjelenítés: Lista, Ikon, Ikon parancsnévvel.
 • Új grafikus tooltip: Felugró segédablak jelenik meg az ikon szöveges leírásával.
 

Oktatás

Oktatóvideók

Az ARCHLine.XP belsőépítész program használata, tanulása során felmerülő kérdésekre választ adnak az Oktatóvideók. A videók részletesen mutatják be a program eszközeit a Kezdő, Haladó, Profi szinten használó tervezőknek. Tekintse meg a Workshop videókat, valamint a Bemutató videókat, hogy a program további lehetőségeit is lássa.

Online ARCHLine.XP Manual

Az F1 billentyű megnyomása után az online ARCHLine.XP Manuál több száz oldala ad választ technikai, szerkesztési, tervezései kérdéseire.

Workshops

Az első kérdés mindazok számára, akik először találkoznak CAD szoftverrel, hogyan tegyék meg a kezdő lépéseket. A CadLine Kft. folyamatosan workshopokat tart ezen akadály leküzdésére, aggodalmának eloszlatására! Az Interior Design workshopjaink célja, hogy gyakorlati úton tanulja meg a CAD szoftver használatát, a kezdő szinttől a haladóig. A workshopok időtartama 2 óra.

Technikai segítségnyújtás

A technikai segítségnyújtás kérhető személyesen, telefonon, e-mailben, és Skype-on.

 

ARCHLine Reader

Az ARCHLine Reader az ARCHLine projektek és rajzok megnyitására, megtekintésére és nyomtatására használható ingyenes szoftver.

A megnyitott terven szabadon lehet navigálni, a színek között váltani, a 3D-ben bejárni és forgatni a modellt.

Az ARCHLine Reader párhuzamosan telepíthető a meglévő bármilyen változatú kereskedelmi ARCHLine.XP belsőépítész program mellé.

 
Visszahívás kérése Online bemutató kérése Próbaverzió letöltése
 

Verziók összehasonlítása - Az évenként megjelenő ARCHLine.XP programverziók összehasonlítása