Blogok

Egyedülálló minimalizmus: A svájci építészet nyomában

Modellezés és rendering: Hárosi Krisztina
Az építészetben a minimalizmus egy olyan irányzat, amely a felesleges díszítést és részleteket elutasítva a tiszta, letisztult formákra és a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt.

 

 

A svájci minimalizmus gyakran összefonódik az organikus építészettel, amely arra törekszik, hogy az épület harmonikusan illeszkedjen a környezetébe. Az organikus építészetben az épületek elegánsan egyesülnek a természettel, a természetes tájakat és a környezeti elemeket bevonva a tervezésbe.Az építészet és a természet összehangolása a tervezés fókuszában áll, ez pedig mind az elvekben, mind az anyagokban egyaránt megnyilvánul.

Az üvegbalkonokat a tervező fa lécekkel díszítette, amelyek egyedi és elegáns megjelenést kölcsönöznek. A természetes fa és a modern üveg harmonikus kombinációja egyensúlyt teremt az épület és a természet között. Az üvegfelületek által a természetes fény beáramlik a lakásokba ezzel világosságot és tágasságot teremtve, a természetes fa pedig melegséget és organikusságot hoz magával.


Az épület belső kialakítása és tervezése is az egyszerűségre és funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt. Az épületben 12 apartman található, így a változatos
 lakás-méretek lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára ideális otthont. A tervezés és a kialakítás során minden részletre figyeltek, hogy az épület egyszerre mutasson eleganciát, modernitást és funkcionalitást.
 
A belső terek minimalista stílusban lettek kialakítva, ahol a tér kihasználása és az egyszerűség került előtérbe. A színvilág is minimalista, általában a természetes, semleges tónusokat preferálják, amelyek tovább fokozzák a nyugalmat és a tisztaságot.

 

A svájci minimalista stílus az egyszerűségben rejlik, de nem jelenti azt, hogy unalmassá vagy rideggé válna tőle az otthon. Pontosan az ellenkezőjét nyújtja: egy olyan környezetet teremt, amely nyugalmat, harmóniát és funkcionalitást sugároz.

 

Modellezés és rendering: Hárosi Krisztina


Elérhetőségek:

Tel.: (+39) 338 1845890
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.krisztinaharosi.it
 

További alkotások: