Blogok

Letisztult elegancia és funkcionalitás

Tóth Tímea vizsgamunkája.
Modern, funkcionális és fiatalos lakberendezés, ahol a praktikusság találkozik a minőséggel.  

Bemutatkozás

Tóth Tímea vagyok, a Junior Art Center végzős hallgatója. Mindig is fontos része volt az életemnek a kreativitás, az alkotás. Teljesen más területről, a szépségiparból jöttem a tervezői világba. Viszont van, ami mindkét oldal elengedhetetlen szüksége, és amiben sok tapasztalatot szereztem: az emberközpontúság, az ügyfelekre való ráhangolódás, a produktivitás, lojalitás, precizitás. A tervezői szakma által igényelt folyamatos tanulást és tapasztalást nagy örömmel, és szüntelen motivációval igyekszem teljesíteni. A tanulmányaim során lehetőséget kaptam megismerni az ARCHLine.XP programot, mellyel igazán könnyen és gördülékenyen készíthetők el a lakberendezéshez kapcsolódó dokumentációk, látványok. Az új szakmám elsajátítása mellett párhuzamosan megbízást kaptam egy családi ház fürdőszobájának megtervezésére, valamint lakberendezési tanácsadásra is. A továbbiakban hiszem, hogy megtalálom a megfelelő utat, és lehetőséget kapok minél több ember igényét kielégíteni, mindegyikőjük legnagyobb megelégedésére.

 

Vizsgaremek:  

 

 

Projekt leírás:

A megbízóim fiatalok, 30-as éveiben járó házaspár, 4 éves fiúgyermekkel. Az apuka nemzetközi jogász, az anyuka szakfordító, tolmács.
Azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy a kétszintes családi házukat a saját igényeikre szabva, igazi otthonná varázsoljam. Elsősorban a funkcionalitást, praktikusságot és a modern, fiatalos berendezést tartották fontosnak. Mindezt szem előtt tartva letisztult, funkcionálisan modern enteriőrt terveztem nekik.
Ügyfeleim kedvelik a világos színeket, nem szerettek volna nagyon élénk árnyalatokat. Leginkább a capuccino, fehér és a szürke árnyalatai kerültek be az enteriőrbe. Kérésüknek megfelelően magas minőségre törekedtem, mind a bútorok, mint a világítás terén. A konyhába, nappaliba, hálószobába és gyerekszobába egyedi bútorok kerültek beépítésre. A világítás tekintetében több helyen állítható színű, fényerejű és színhőmérsékletű ledek kerültek, valamint Eglo lámpatestek.
Szeretnek vendégeket hívni, időnként 6-8 fős társaság van náluk, és gyakran plusz egy családtag is. A konyhát átlagosan használják, és szükségük van egy dolgozószobára, melyet a férj és a feleség is igénybe vesz, és ahová a könyveik tárolására is megfelelő bútorozás van kialakítva. Ez utóbbit a nappaliból közelíthetjük meg egy zárható ajtón át, ahol minden könyvük helyet kapott, emellett a házaspár külön-külön íróasztala is. A konyhát praktikusan, sok tárolóhellyel alakítottam ki, mennyezetig beépítve. Létrehoztam egy kisebb szigetet is, amit akár étkezésre, akár előkészítésre is használhatnak.
Mivel fontos volt számukra, hogy legyen kamra, megnöveltem annak területét, viszont láthatatlanná tettem úgy, hogy oda a konyhabútor részeként jelenlévő ajtón át juthatunk be.
A család nagyon szereti a tengert, sokat utaznak. Hogy otthonukban is legyen annak egy kis „szelete”, igényeiknek megfelelően, egy szép nagy, beépített 300 literes tengeri akváriumot terveztem nekik, egyedi bútorozással.
A nagymama rendszeresen tartózkodik a megrendelőimnél, ezért szerették volna, ha elszeparált, nyugodt helyet kap a házban. Ezt sikerült úgy megvalósítani az alsó szinten, hogy a vendégszoba közvetlen szomszédságában kialakítottam egy fürdőszobát is, így mind a fiataloknak, mind a vendégüknek megadatik az intim szféra.
A felső szinten találhatóak a szülők és a gyermekük szobája is. Kérésüket figyelembe véve a szülői háló, illetve a gyerekszoba mellett is helyet kapott egy-egy fürdőszoba, valamint gardrób helyiség is. A szülők fürdőszobája a folyosóról és a hálószobából is megközelíthető, és ha a kisfiúk elég nagy lesz, ugyanez megvalósítható nála is egy utólagos ajtókialakítással. A kisgyermek életkorából kiindulva terveztem neki rajzolási-alkotási teret, megfelelő búvóhelyet, nagymozgásos játékot, hangulatos fényeket is.
A vizsgamunkához a teljes házról kellett készíteni bontási, építési, színes berendezési, műszaki terveket, valamint a kiemelt helyiségekről részletes tervdokumentációt. Az alsó szinten kevesebb, a felső szinten kicsit több bontással/építéssel értem el a megfelelő térszervezést. Nagyon jó oktatást kaptunk a Junior Art Center képzésén az ARCHLine.XP program használatához is, így gördülékenyen tudtam a vizsgamunkám összes fázisát elkészíteni ezzel a szoftverrel.

Tóth Tímea

Elérhetőségek:

Mobil: 06-70-367-1054
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.