Blogok

Természetes harmónia és kifinomult funkcionalitás - Családi otthon megtervezése

Rózsahegyi Réka vizsgamunkája.
Exkluzív ruhatervező vállalkozás inspirálta otthon: fedezd fel a modern dizájnnal és a természet ihlette stílussal megálmodott családi otthont! 

Bemutatkozás

Rózsahegyi Réka vagyok a ROZELLO DESIGN megalapítója és tulajdonosa. 2021-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Stílusházban. Itt ismerkedtem meg az ARCHLine.XP tervező programmal. Elsősorban családi házak tervezése, átalakítása, valamint közületi terek kialakítása és a korábbi korok enteriőrje foglalkoztat.

 

 

Képek:

 

Projekt leírás

A négy fős család otthonának tervezése során a család életviteléből adódó sajátosságokat vettem figyelembe. Az édesanya vállalkozása, amelyben estélyi ruhákat és egyedi kiegészítőket tervez és készít, meghatározó szerepet játszott az épület tervezésében. Ennek eredményeként az épület felső szintjét az exkluzív üzleti tevékenységéhez igazították. A földszinten helyet kapott a család élettere, amely magában foglal egy nagy világos, tágas nappalit és egy szép letisztult étkezőt.
A szülők aktív életmódja és munkájuk miatt minimálisan használják a konyhát. Gyakran utaznak, és sokszor éjszaka vagy hajnalban érkeznek vagy indulnak el otthonról. Ezért fontos volt számukra, hogy a gyermekszobák az ingatlan másik felében helyezkedjenek el, ne zavarják a gyerekeket.
Az édesapa mérnökként otthonról dolgozik, emiatt a dolgozószoba úgy került kialakításra, hogy zavartalanul dolgozhasson, de szükség esetén mégis közel legyen a gyerekekhez.
Összességében a tervezés során a család igényei és életviteléből adódó szükségletek voltak a meghatározó tényezők. Az otthon tervezésekor a kényelem, a funkciók elkülönítése, a természetes fény és a természetes elemek hangsúlyozása fontos szempontok voltak.

Tervezési koncepció

Az ingatlan földszintjén a család lakótere kapott helyet, az eredeti alaprajzhoz képest minimális átalakítással. Az előszoba kialakításánál fontos volt, hogy a kabátok, cipők tárolása megoldott legyen, de mégis tükrözze a tulajdonosok enteriőrrel kapcsolatos elvárásait. Ezért a korábbi konyhai kamra helyiségéből kerül kialakításra a lépcső aljában egy előszobai gardrób.
A vizes helyiségek kivételével az egész ingatlanban a Floor experts gyártó intarziás fa parkettája jelenik meg, mely az amerikai dió sötétebb színével fokozza a tér exkluzív hatását.
A belső tér látványos pontja az oldalfalon kialakított dekoráció, legfontosabb eszköze a bordűrléc, melyek az étkezőben egy 3D strukturált virág falpanelt, míg a szülői hálószobában a WOOD&DECO cég 3D-s szinteltolásos falburkolatát fogják közre a GressDesign által forgalmazott Sapien Stone vállalat nagy méretű, 12 mm vastag, kiváló minőségű kerámia lapjai, amelyek a konyhában is visszaköszönnek, a munkapult, és a két elemsor között egyaránt. A bordűrlécek, a gyerekszobákban látványos, nagy méretű tapéták kereteként is szolgálnak.
A család számára 3 fürdőszoba került kialakításra, melyek mindegyikében a Pilisvörösvári Hofstadter cég által forgalmazott olasz tulajdonú FAP Ceramic gyártó prémium minőségű, nagy méretű fali és padlólapjai jelennek meg, egységes és exkluzív megjelenést biztosítva ezzel. Téralakításnál figyelembevettem az eredeti vizes kiállásokat, a szobák elhelyezkedését, mellyel minimális átépítési munkák keletkeztek csak. A világítás, a bútorzat és szaniter tekintetében, leginkább olasz gyártók prémium minőségű termékei kerültek kiválasztásra, összhangban a család stílussal és funkcionalitással kapcsolatos elvárásaival. 

Rózsahegyi Réka

Elérhetőségek:

Mobil: 06/70-600-0994
weboldal: https://www.rozellodesign.hu/
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.