Szakmai cikkek

TOVÁBBI CIKKEINK...

Tartalmak
Amikor a fény és a látvány művészete találkozik az ARCHLine.XP erejével – Interjú Cyrille Chabert-tel

Ismerd meg Cyrille Chabert rendezvényszervezőt, aki kevesebb mint egy éve készít digitális 3D terveket és animációkat az ARCHLine termékcsalád segítségével. Merülj el inspiráló útjában, és fedezd fel, hogyan használja az ARCHLine.XP és az ARCHLine.XP LIVE BIM-szoftvereket!

 

Tovább
Renderelés útmutató 2023

 

 

A fotó-realisztikus kép készítéséhez nem csupán egy gombnyomás szükséges; Ez magában foglalja a megvilágítás és az árnyék kezelésének megértését, az anyagok fizikai tulajdonságainak ismeretét, az ideális nézőpont azonosítását és a valóságosnak tűnő kép fokozatos felépítését. Az Archline.XP 2023 új renderelő motorja egyszerű és gyors megoldást kínál fotorealisztikus képek létrehozására, amelyekkel a terveidet a következő szintre emelheted. Ebben a cikkben közelebbről megnézzük az új renderelő modult és annak legmodernebb megjelenítési tulajdonságait.

 

Tovább
A CAD és a BIM közötti átjárhatóság

 

Az átjárhatóság jelentése a több helyen való működés képessége. Amikor alkalmazzuk ezt a koncepciót a projektekben, arról beszélünk, hogy lehetőségünk van egyszerre használni a CAD és a BIM szoftvereket, anélkül, hogy bosszantó lenne a fájlok importálása vagy exportálása, nem kell "kiskapukat", kerülő megoldásokat keresnünk, vagy részekre bontanunk a folyamatokat.

 

Tovább
ARCHLine.XP: BIM és Energetikai projektek: Hatékony együttműködés

A cikk szerzője a ZW France, az ARCHLine.XP franciaországi partnere.

Ki ne hallott volna az építészet és az építőipar világában a "BIM” fogalmáról? Évek óta divatos hívószó ez, és ma már (majdnem) minden projektben nélkülözhetetlen.

Tovább
Hogyan rendereljünk SketchUp modelleket ARCHLine.XP LIVE-val?

3D MODELLEKBŐL VALÓSÁGHŰ LÁTVÁNYTERVEK

A cikk az totalCAD, az ARCHLine.XP LIVE hivatalos brazil forgalmazója által kiadott cikk kivonatát tartalmazza.
 
Ismerjük meg, milyen lehetőségeink vannak, ha a SketchUp modellező szoftverben készült modelljeinket LIVE-ban szeretnénk feldolgozni.
Korábbi cikkben már szó volt arról, hogy mi a Modellezés és Rendering: mit tudnak a szoftverek.
Tovább
Modellezés és Rendering: mit tudnak a szoftverek?
Ha éppen azon gondolkodsz melyik szoftvert válaszd, akkor ez az cikk segít, hogy megalapozott döntést hozhass.
Tovább
Esettanulmány: BIM gyakorlati hatása a tervezésre

Ismerkedjenek meg Robert Krieger-rel, kórház- és orvostechnikai, valamint munkavédelmi szakmérnökkel. Robert Krieger Brazíliában született, Sanate Catarina állam, Blumenau városában és 1982 óta dolgozik a szakmája területein. Olyan nagyszabású projektekben vett részt, mint Latin-Amerika legnagyobb vidámparkjának a Beto Carreiro World kivitelezése.

Tovább
Miért váltottam ARCHLine.XP-re? Lílian Côrtes, Brazília

Több mint 20 éve dolgozom különböző programokkal, és eddig úgy éreztem, hogy nincs szükségem BIM használatra. Egészen addig, amíg egy nap egy barátom meg nem hívott egy webináriumra, ahol az előadó azt mondta: "Az ARCHLINE ennyire egyszerű.". Azt gondoltam, ÉN ezt nem hiszem el! Elkezdtem a 30 napos próbaverziót használni, és csak a videóleckék megtekintésével 15 nap alatt megtanultam az alapokat. A cikkben bemutatott projektet Archline.XP-vel terveztem, mindössze egy hónapos használat után.

 

Tovább
Esettanulmány: Andreas Brabenec, Svájc

Andreas Brabenec svájci építész már régóta ARCHLine.XP-vel és ARCHLine.XP LIVE-val dolgozik. Ismerjük meg azokat az okokat, amiért ezt a program kombinációt választotta.

Tovább
Rendering oktatási segédlet

Hárosi Krisztina professzionális látványtervező készített oktatási segédletet a Renderelésről, amivel egy munkáján vezet végig minket. Sok hasznos tanácsot kapunk tőle a rendereléssel kapcsolatban.

"Miért is fontos a fotórealisztikus rendering? Mert egy igényes látványképpel meghódíthatjuk a megrendelőnk szívét. Az enteriőrt a sajátjának fogja érezni."

Tovább
Rendering gyorstalpaló

Jó fotórealisztikus kép készítése nem egy gombnyomást jelent.
Meg kell tanulni bánni a fényekkel és az árnyékokkal, ismerni kell az anyagok fizikai jellemzőit, meg kell találni az ideális nézőpontot, és fokról fokra felépíteni a valósághűnek ható fotórealisztikus képet.

A cikkben látható leírás az ARCHLine.XP 2021-ből származik. Az ARCHLine.XP korábbi verziók esetében a felhasználói felület jelentősen eltérhet. 

Tovább
BIM eszközök világítási tervek készítéséhez

Az ARCHLine.XP különlegessége, hogy széleskörűen alkalmazható mind az építészet, mind a belsőépítészet terén. A szoftver lehetővé teszi a tervezőknek, hogy a tervezési projektet teljes körűen létrehozzák, sőt nagyobb méretű projektekben is részt vehessenek. Az alábbi példa megmutatja, hogyan segít az ARCHLine.XP egy összetett feladatban: világítási tervek készítése, fényforrások kezelése és pontos konszignáció mentése a lámpatestekről.

Tovább
Miért váltottam Revit-ről és ArchiCAD-ről ARCHLine.XP-re?

Interjú Jakob Judis Sellesbakk norvég építésszel. A cikkből megtudhatod, miért hagyta maga mögött a jól ismert BIM eszközöket és keresett más eszközt, ami jobban megfelelt az igényeinek.

Tovább
Villa Patmos szigetén - ARCHILAB Studio Görögország

Lafka Nikoletta és Antonis Kiritsis a legutóbbi projektjüket mutatják be nekünk, és arról mesélnek, miért az ARCHLine.XP-t választották tervező munkájukhoz. Olvassátok el a velük készült interjúnkat. 

Tovább
5 ÉRV A VALÓSIDEJŰ RENDERELÉS MELLETT

Mit is jelent a valósidejű renderelés? Hogyan segít a módszer abban, hogy lenyűgöző látványterveket, bejárásokat készíthess az ügyfeleid számára? Vendégszerzőnk, Hendrik Boshoff (CAD International) cikke ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Tovább
Hídtervezés - Alberto Betti, Omega Solutions

Interjú Alberto Betti, szabadúszó geodétával, az Omega Solutions cég tulajdonosával. Jelenlegi hivatását a különböző műszaki munkák, műszaki-jogi tanácsadás során és építkezések, kivitelezési munkák területén szerzett sokéves tapasztalatokra alapozva gyakorolja; felhasználva azt a specifikus tudást, melyet magas színvonalú és szakmailag elismert továbbképzéseken szerzett meg. Olvasd el, hogy milyen érdekes feladatokra használja az ARCHLine.XP tervezőprogramot.

Tovább
Miért váltottam SketchUP-ról az ARCHLINE.XP-re

Olvasd el Clayton Taylor építészeti tanácsadó cikkét, és kiderítheted, miért váltott ARCHLine.XP-re

Tovább
Lépcső tartószerkezettel

A tartószerkezetes lépcső bevezetésével tovább bővült a lépcső eszköztár az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

A tartószerkezetes lépcső alkalmazásával megoldható, hogy a lépcső akár csak egy oldalon rögzített konzolos lépcsőfokokkal, vagy akár középső, esetleg kétoldali tartószerkezettel elegáns, légies hatást keltő lépcsőként jelenjen meg.

Tovább
Címkék

A címke a legújabb funkció, amely elősegíti a tervek jobb dokumentálását az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

Tovább
Építészeti háló az ARCHLine.XP 2020-ban

1.1.Háló vonalak létrehozása

Az építészeti háló vonalakat gyakran használjuk a terveink rendszerezésére, a változások gyors lekövetésére, különösen összetett épületek esetében.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Bauhaus, Dessau

Fedezd fel velünk a 100 éves Bauhaust!

Az idén 100 éves Bauhaus tiszteletére a CadLine Kft. csapata úgy döntött, hogy megmodellezi az ikonikus kampuszt az ARCHLine.XP tervezőszoftverben.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Brandenburgi Kapu

A Brandenburgi Kapu (Brandenburger Tor) Berlin legismertebb nevezetessége, mely sok történelmi esemény szemtanúja volt. Kihívás volt számunkra ezt a remek alkotást magas oszlopaival és klasszikus formáival az ARCHLine.XP-ben megtervezni. Nézzük meg hogyan csináltuk!

Tovább
Minden, amit az álmennyezetekről tudni érdemes az ARCHLine.XP-ben

Az álmennyezetet legtöbb esetben díszítő elemként építik be, de hőszigetelés szempontjából is hasznos elem lehet. Az ARCHLine.XP programban többféle álmennyezetet lehet tervezni.

Tovább
Méretezési lehetőségek az ARCHLine.XP-ben
Az ARCHLine.XP program kiemelt fontosságú eszköze a méretezés. A program célja, hogy minél kevesebb idő alatt, pontos méretezéseket helyezhessünk el a terven pár kattintással, gyorsítva ezzel a dokumentáció készítés folyamatát.
Tovább
Hogyan alkalmazzuk a tervezési fázisokat az ARCHLine.XP-ben?

A tervezési fázisok használatával lehetőség van a meglévő állapot és az új építési terv egyidejű bemutatására. 

 
Tovább
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 interior funkciója

 

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb belsőépítészeti funkciójával.
 
Tovább
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 funkciója

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb funkciójával.

Tovább
Kimutatások a mennyiségek kigyűjtéséhez

Hogyan hozhatunk létre részletes kimutatásokat a projektünkhöz?

Tovább
Minden, amit a burkolásról tudni kell az ARCHLine.XP programban
Az ARCHLine.XP program rugalmas burkolat eszköze számos olyan kevésbé ismert funkciót rejt, amelyek segítségével még egyedibbé teheted a terveidet és könnyen megjelenítheted elképzeléseidet 3D-ben is. Nézzük meg, mik is ezek a funkciók!
Tovább
10 tipp igényes rajzok készítéséhez az ARCHLine.XP programban

Legújabb cikkünkben összegyűjtöttünk 10 tanácsot, amelyek alkalmazásával a dokumentációban kiadott rajzok szebbek és igényesebbek lesznek. Nézzük mit kell tenni a tökéletes rajzok elkészítéséhez!

Tovább