Szakmai cikkek

További cikkeink...
Amikor a fény és a látvány művészete találkozik az ARCHLine.XP erejével – Interjú Cyrille Chabert-tel

Ismerd meg Cyrille Chabert rendezvényszervezőt, aki kevesebb mint egy éve készít digitális 3D terveket és animációkat az ARCHLine termékcsalád segítségével!

Tovább
Renderelés útmutató 2023

A fotó-realisztikus kép készítéséhez nem csupán egy gombnyomás szükséges! 

A CAD és a BIM közötti átjárhatóság

Az átjárhatóság jelentése a több helyen való működés képessége.

Tovább
ARCHLine.XP: BIM és Energetikai projektek: Hatékony együttműködés

Ki ne hallott volna az építészet és az építőipar világában a "BIM” fogalmáról? Évek óta divatos hívószó ez, és ma már (majdnem) minden projektben nélkülözhetetlen.

Tovább
Hogyan rendereljünk SketchUp modelleket ARCHLine.XP LIVE-val?

3D modellekből valósághű látványtervek

Modellezés és Rendering: mit tudnak a szoftverek?
Ha éppen azon gondolkodsz melyik szoftvert válaszd, akkor ez az cikk segít, hogy megalapozott döntést hozhass.
Esettanulmány: BIM gyakorlati hatása a tervezésre

Az alábbi interjúban Mr. Krieger elmondja, miért kezdte el használni az ARCHLine.XP-t, és hogyan hatott munkájára a BIM-re való átállás.

Tovább
Miért váltottam ARCHLine.XP-re? Lílian Côrtes, Brazília

"Elkezdtem a 30 napos próbaverziót használni, és csak a videóleckék megtekintésével 15 nap alatt megtanultam az alapokat."

Tovább
Esettanulmány: Andreas Brabenec, Svájc

Andreas Brabenec svájci építész már régóta ARCHLine.XP-vel és ARCHLine.XP LIVE-val dolgozik. Ismerjük meg azokat az okokat, amiért ezt a program kombinációt választotta.

Tovább
Rendering oktatási segédlet

Hárosi Krisztina professzionális látványtervező készített oktatási segédletet a Renderelésről, amivel egy munkáján vezet végig minket. Sok hasznos tanácsot kapunk tőle a rendereléssel kapcsolatban.

"Miért is fontos a fotórealisztikus rendering? Mert egy igényes látványképpel meghódíthatjuk a megrendelőnk szívét. Az enteriőrt a sajátjának fogja érezni."

Tovább
Rendering gyorstalpaló

Jó fotórealisztikus kép készítése nem egy gombnyomást jelent.
Meg kell tanulni bánni a fényekkel és az árnyékokkal, ismerni kell az anyagok fizikai jellemzőit, meg kell találni az ideális nézőpontot, és fokról fokra felépíteni a valósághűnek ható fotórealisztikus képet.

A cikkben látható leírás az ARCHLine.XP 2021-ből származik. Az ARCHLine.XP korábbi verziók esetében a felhasználói felület jelentősen eltérhet. 

Tovább
BIM eszközök világítási tervek készítéséhez

Az ARCHLine.XP különlegessége, hogy széleskörűen alkalmazható mind az építészet, mind a belsőépítészet terén. A szoftver lehetővé teszi a tervezőknek, hogy a tervezési projektet teljes körűen létrehozzák, sőt nagyobb méretű projektekben is részt vehessenek. Az alábbi példa megmutatja, hogyan segít az ARCHLine.XP egy összetett feladatban: világítási tervek készítése, fényforrások kezelése és pontos konszignáció mentése a lámpatestekről.

Tovább
Miért váltottam Revit-ről és ArchiCAD-ről ARCHLine.XP-re?

Interjú Jakob Judis Sellesbakk norvég építésszel. A cikkből megtudhatod, miért hagyta maga mögött a jól ismert BIM eszközöket és keresett más eszközt, ami jobban megfelelt az igényeinek.

Tovább
Villa Patmos szigetén - ARCHILAB Studio Görögország

Lafka Nikoletta és Antonis Kiritsis a legutóbbi projektjüket mutatják be nekünk, és arról mesélnek, miért az ARCHLine.XP-t választották tervező munkájukhoz. Olvassátok el a velük készült interjúnkat. 

Tovább
5 ÉRV A VALÓSIDEJŰ RENDERELÉS MELLETT

Mit is jelent a valósidejű renderelés? Hogyan segít a módszer abban, hogy lenyűgöző látványterveket, bejárásokat készíthess az ügyfeleid számára? Vendégszerzőnk, Hendrik Boshoff (CAD International) cikke ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Tovább
Hídtervezés - Alberto Betti, Omega Solutions

Interjú Alberto Betti, szabadúszó geodétával, az Omega Solutions cég tulajdonosával. Jelenlegi hivatását a különböző műszaki munkák, műszaki-jogi tanácsadás során és építkezések, kivitelezési munkák területén szerzett sokéves tapasztalatokra alapozva gyakorolja; felhasználva azt a specifikus tudást, melyet magas színvonalú és szakmailag elismert továbbképzéseken szerzett meg. Olvasd el, hogy milyen érdekes feladatokra használja az ARCHLine.XP tervezőprogramot.

Tovább
Miért váltottam SketchUP-ról az ARCHLINE.XP-re

Olvasd el Clayton Taylor építészeti tanácsadó cikkét, és kiderítheted, miért váltott ARCHLine.XP-re

Tovább
Lépcső tartószerkezettel

A tartószerkezetes lépcső bevezetésével tovább bővült a lépcső eszköztár az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

A tartószerkezetes lépcső alkalmazásával megoldható, hogy a lépcső akár csak egy oldalon rögzített konzolos lépcsőfokokkal, vagy akár középső, esetleg kétoldali tartószerkezettel elegáns, légies hatást keltő lépcsőként jelenjen meg.

Tovább
Címkék

A címke a legújabb funkció, amely elősegíti a tervek jobb dokumentálását az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

Tovább
Építészeti háló az ARCHLine.XP 2020-ban

1.1.Háló vonalak létrehozása

Az építészeti háló vonalakat gyakran használjuk a terveink rendszerezésére, a változások gyors lekövetésére, különösen összetett épületek esetében.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Bauhaus, Dessau

Fedezd fel velünk a 100 éves Bauhaust!

Az idén 100 éves Bauhaus tiszteletére a CadLine Kft. csapata úgy döntött, hogy megmodellezi az ikonikus kampuszt az ARCHLine.XP tervezőszoftverben.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Brandenburgi Kapu

A Brandenburgi Kapu (Brandenburger Tor) Berlin legismertebb nevezetessége, mely sok történelmi esemény szemtanúja volt. Kihívás volt számunkra ezt a remek alkotást magas oszlopaival és klasszikus formáival az ARCHLine.XP-ben megtervezni. Nézzük meg hogyan csináltuk!

Tovább
Minden, amit az álmennyezetekről tudni érdemes az ARCHLine.XP-ben

Az álmennyezetet legtöbb esetben díszítő elemként építik be, de hőszigetelés szempontjából is hasznos elem lehet. Az ARCHLine.XP programban többféle álmennyezetet lehet tervezni.

Tovább
Méretezési lehetőségek az ARCHLine.XP-ben
Az ARCHLine.XP program kiemelt fontosságú eszköze a méretezés. A program célja, hogy minél kevesebb idő alatt, pontos méretezéseket helyezhessünk el a terven pár kattintással, gyorsítva ezzel a dokumentáció készítés folyamatát.
Hogyan alkalmazzuk a tervezési fázisokat az ARCHLine.XP-ben?

A tervezési fázisok használatával lehetőség van a meglévő állapot és az új építési terv egyidejű bemutatására. 

 
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 interior funkciója

 

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb belsőépítészeti funkciójával.
 
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 funkciója

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb funkciójával.

Tovább
Kimutatások a mennyiségek kigyűjtéséhez

Hogyan hozhatunk létre részletes kimutatásokat a projektünkhöz?

Tovább
Minden, amit a burkolásról tudni kell az ARCHLine.XP programban
Az ARCHLine.XP program rugalmas burkolat eszköze számos olyan kevésbé ismert funkciót rejt, amelyek segítségével még egyedibbé teheted a terveidet és könnyen megjelenítheted elképzeléseidet 3D-ben is. Nézzük meg, mik is ezek a funkciók!
Tovább
10 tipp igényes rajzok készítéséhez az ARCHLine.XP programban

Legújabb cikkünkben összegyűjtöttünk 10 tanácsot, amelyek alkalmazásával a dokumentációban kiadott rajzok szebbek és igényesebbek lesznek. Nézzük mit kell tenni a tökéletes rajzok elkészítéséhez!

Tovább