TOVÁBBI CIKKEINK...

Tartalmak
Miért váltottam SketchUP-ról az ARCHLINE.XP-re

Olvasd el Clayton Taylor építészeti tanácsadó cikkét, és kiderítheted, miért váltott ARCHLine.XP-re

Tovább
Lépcső tartószerkezettel

A tartószerkezetes lépcső bevezetésével tovább bővült a lépcső eszköztár az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

A tartószerkezetes lépcső alkalmazásával megoldható, hogy a lépcső akár csak egy oldalon rögzített konzolos lépcsőfokokkal, vagy akár középső, esetleg kétoldali tartószerkezettel elegáns, légies hatást keltő lépcsőként jelenjen meg.

Tovább
Címkék

A címke a legújabb funkció, amely elősegíti a tervek jobb dokumentálását az  ARCHLine.XP 2020 változatban.

Tovább
Építészeti háló az ARCHLine.XP 2020-ban

1.1.Háló vonalak létrehozása

Az építészeti háló vonalakat gyakran használjuk a terveink rendszerezésére, a változások gyors lekövetésére, különösen összetett épületek esetében.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Bauhaus, Dessau

Fedezd fel velünk a 100 éves Bauhaust!

Az idén 100 éves Bauhaus tiszteletére a CadLine Kft. csapata úgy döntött, hogy megmodellezi az ikonikus kampuszt az ARCHLine.XP tervezőszoftverben.

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Brandenburgi Kapu

A Brandenburgi Kapu (Brandenburger Tor) Berlin legismertebb nevezetessége, mely sok történelmi esemény szemtanúja volt. Kihívás volt számunkra ezt a remek alkotást magas oszlopaival és klasszikus formáival az ARCHLine.XP-ben megtervezni. Nézzük meg hogyan csináltuk!

Tovább
Minden, amit az álmennyezetekről tudni érdemes az ARCHLine.XP-ben

Az álmennyezetet legtöbb esetben díszítő elemként építik be, de hőszigetelés szempontjából is hasznos elem lehet. Az ARCHLine.XP programban többféle álmennyezetet lehet tervezni.

Tovább
Méretezési lehetőségek az ARCHLine.XP-ben
Az ARCHLine.XP program kiemelt fontosságú eszköze a méretezés. A program célja, hogy minél kevesebb idő alatt, pontos méretezéseket helyezhessünk el a terven pár kattintással, gyorsítva ezzel a dokumentáció készítés folyamatát.
Tovább
Hogyan alkalmazzuk a tervezési fázisokat az ARCHLine.XP-ben?

A tervezési fázisok használatával lehetőség van a meglévő állapot és az új építési terv egyidejű bemutatására. 

 
Tovább
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 interior funkciója

 

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb belsőépítészeti funkciójával.
 
Tovább
Az ARCHLine.XP program TOP 10+1 funkciója

Ismerkedj meg cikkünkben az ARCHLine.XP program 10+1 leghasznosabb funkciójával.

Tovább
Kimutatások a mennyiségek kigyűjtéséhez

Hogyan hozhatunk létre részletes kimutatásokat a projektünkhöz?

Tovább
Minden, amit a burkolásról tudni kell az ARCHLine.XP programban
Az ARCHLine.XP program rugalmas burkolat eszköze számos olyan kevésbé ismert funkciót rejt, amelyek segítségével még egyedibbé teheted a terveidet és könnyen megjelenítheted elképzeléseidet 3D-ben is. Nézzük meg, mik is ezek a funkciók!
Tovább
10 tipp igényes rajzok készítéséhez az ARCHLine.XP programban

Legújabb cikkünkben összegyűjtöttünk 10 tanácsot, amelyek alkalmazásával a dokumentációban kiadott rajzok szebbek és igényesebbek lesznek. Nézzük mit kell tenni a tökéletes rajzok elkészítéséhez!

Tovább
Bevezetés az ARCHLine.XP Live világába belsőépítészeknek
Az ARCHLine.XP Live egy könnyen használható önálló épület-vizualizációs szoftver, amely életre kelti a 3D modelleket.  
Célja, hogy egyszerű eszközökkel be lehessen mutatni, hogyan fog kinézni az építészeti modell, miután kiegészült a környezettel.
Tovább
Bevezetés az ARCHLine.XP Live világába építészeknek
Az ARCHLine.XP Live egy könnyen használható önálló épület-vizualizációs szoftver, amely életre kelti a 3D modelleket.  
Célja, hogy egyszerű eszközökkel be lehessen mutatni, hogyan fog kinézni az építészeti modell, miután kiegészült a környezettel.
Tovább
Szoftverek közötti kommunikáció: hogyan importáljunk és exportáljunk IFC kiterjesztésű fájlokat az ARCHLine.XP programmal?

Az IFC adatformátumon keresztüli adatcsere az, amely jelenleg a leginkább alkalmas az építmény tervezése közben használt szoftverek közötti legmagasabb szintű kommunikációra.

Tovább
Hogyan használjuk a fóliákat hatékonyan az ARCHLine.XP programban?

Az ARCHLine.XP 2019 változatban a Fólia kezelőn végzett fejlesztések további rendszerezési lehetőségeket kínálnak.

Tovább
Hogyan importáljunk és exportáljunk DWG kiterjesztésű fájlokat az ARCHLine.XP programmal?

Az egyik leggyakoribb formátum, amiben fájlokat kapunk a munkánk során a társtervezőktől a DWG vagy DXF. Ebben a cikkben az ilyen fájlok importálásáról és exportálásáról olvashatsz.

Tovább
Hogyan készíthetünk 360 fokos panorámát az ARCHLine.XP programmal?

A Panoráma 360 eszközök segítségével egy olyan virtuális lakásbejárást hozhatunk létre, amely az ügyfelünk által is szabadon bejárható, felfedezhető. 

Tovább
Hogyan gyárthatunk minőségi renderelt képeket az ARCHLine.XP belső renderelő motorjával?

Létezik pár alapbeállítás, amelyeken érdemes végigmenni egy kép készítése előtt, annak érdekében, hogy realisztikusan jelenítsük meg a belső tereinket a rendereinken. Nézzük, mi teszi a jó látványtervet!

Tovább
Hadd szóljon!

Két tervdokumentáció elkészítése között igazán megengedhetjük azt, hogy kicsit elvesszünk az ARCHLine.XP funkcióiban, és alkossunk valamit, szigorúan rekreációs jelleggel. Ezúttal egy Fender Telecaster® elektromos gitáron eresztjük ki a gőzt, lássuk, hogyan modelleztük meg az ARCHLine.XP-ben!

Tovább
Remodeled in ARCHLine.XP - Halászbástya, Budapest

A Halászbástya a Budai Várnegyed részeként Budapest világörökségi helyszíneinek egyike, fővárosunk egyik legismertebb folyóparti szimbóluma. Tornyai, boltívei mintha a mesevilágból emelkedtek volna ki, és azért kiáltanak, hogy ARCHLine.XP-ben is testet öltsenek. Nézzük meg, hogyan sikerült ez!

Tovább
ARCHLine.XP és a tradicionális építészeti formák

Most, hogy elérkezett a nyár, tegyünk egy virtuális sétát egy, az ARCHLine.XP-ben készült képzeletbeli falu főutcáján. Utunk során megvizsgáljuk, hogy a szoftver mely eszközeivel tudjuk reprodukálni a régi mesterek műveit.

Tovább
ARCHLine.XP Karácsonyi különkiadás

Eljött az évnek az az időszaka, amikor mindenki szívesen újra megnéz egy-egy karácsonyi filmet. Amíg egy meleg takaró alól nézzük kedvenceinket, ne felejtsük el értékelni a hangulatos belső tereket. Az ARCHLine csapata karácsonyi kedvcsinálóként lemodellezte az 1990-ben készült, kultikus Reszkessetek betörők! mindenki számára ismerős lépcsőjét. Nézzük meg, hogyan birkóztunk meg a feladattal.

Tovább
BIM a hétköznapi számítógépes tervezésben

Mi az a plusz, amit a BIM a hétköznapi munkánkhoz ad? Erről beszélt Papp Illés és Tóth Zoltán a Leica Geosystems Hungary 2017 október 16.-án tartott, „Helyünk a BIM GALAXISBAN” elnevezésű szakmai konferencián.

Tovább
Küldetésünk, hogy ajtót nyissunk a BIM világára!

Tóth Zoltán nemzetközi értékesítési menedzserrel készített interjút az upFront.eZine, a CAD iparág kiemelkedő folyóirata. A beszélgetés az ARCHLine.XP múltjáról, jelenéről és jövőjéről szólt, valamint a kereslet hullámzására és a állandó piaci vátozásokra összpontosult. A cikk kitér néhány BIM-el kapcsolatos kérdésre is.

Tovább
Konyhatervezés professzionális szinten

Minden konyha egyedi, és ahhoz, hogy egyedi konyhát átgondoltan tudjunk megtervezni, sok eszközre van szükség.

Tovább
Interjú dr. Németh Gábor lakberendezővel

Interjú dr. Németh Gáborral, a Style&Home Lakberendezési Központ lakberendezőjével.

Tovább
Látványtervezés a lakberendezésben - Légy része tervednek

A látványtervezés a lakberendező munkájának kulcsfontosságú eleme. Az új vagy felújított lakás hatásos, jó minőségű bemutatója nagyban befolyásolja a döntést. 

Tovább