ARCHLine.XP

Építészeti előnyök

Az ARCHLine.XP egy BIM (Building Information Modeling) építészeti tervező szoftver, amely könnyű együttműködést biztosít IFC, DWG és RVT formátumokkal.

 
Építészeti eszközök

A modellek 3D geometriával rendelkeznek, mint például falak és oszlopok, ajtók és ablakok, tetők, gerendák, lábazatok, lépcsők, rámpák, korlátok, szobák stb. A tervezési elemek kiegészítik a projekt dokumentációját egy adott nézetben, mint például vonalak, ívek, méretek, szöveg, sraffozás stb. Az ARCHLine.XP összehangolja a módosításokat a teljes projekt során. Ez precízebb tervezést eredményez.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_011.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_04.png
Tervezési fázisok

A tervezési fázisok használatával lehetőséged van a meglévő állapot, és az új építési terv egyidejű bemutatására. A tervezési fázisok elkülöníthetők, majd a fázisszűrők használatával a tervezési folyamat minden szakaszát bemutathatod. Az épületek felújítása, vagy a bonyolultabb projektek tervezése lényegesen egyszerűbb a tervezési fázisok használatával.

Automatikus BIM modellezés 2D DWG alaprajzokból és alaprajzi képekből

Ne tölts több időt a kézi feldolgozással! Az automatikus BIM-modellező algoritmussal a 2D DWG alaprajzokat és raszteres képeket pillanatok alatt valódi építészeti elemekké alakíthatod.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_05.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_031.png
Helyszínmodellek és együttműködés a Google Maps-szel

Semmi nem hat jobban az ügyfél képzeletére, mint a projekt megfelelő vizualizációja. Az ARCHLine.XP a 3D terepmodell közvetlen Google Mapsből történő importálásának köszönhetően, lehetővé teszi a tervezett épület beágyazását a valós építési helyszínre.

Pontfelhő

A pontfelhő lehetővé teszi a meglévő szerkezetek, például egy szoba vagy az egész épület 3D-s ábrázolását. A szűrők segítségével hozzáférsz a szükséges részletekhez és valós BIM elemekké alakíthatod, mint a falak, padlók, ajtók és ablakok.
Hatékony megoldást kínál a nagy méretű fájlok (E57, RCS, RCP, PLY, illetve LAS fájlformátumok) gyors és méretfüggetlen importálására.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_06.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_07.png
BIM adatcsere

Az ARCHLine.XP támogatja a különféle fájlformátumokat, beleértve a DWG, DXF, IFC, RVT, RFA, 3DS és OBJ fájlokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy más CAD és BIM szoftverekből fájlokat importáljanak és exportáljanak.
Az IFC formátumon keresztül a geometrián túl a szoftver fogadja és átadja a BIM paramétereket, így elkerülhető az adatveszteség.

Kompatibilitás számos fájlformátummal

Számos 2D és 3D formátumú fájl importálására és exportálására van lehetőség: DWG, IFC, SKP, OBJ, RVT és még sok más formátum. A Trimble 3D Warehouse-ból közvetlenül tölthetsz le objektumokat a saját könyvtáradba, amiket utána egyszerűen elhelyezhetsz a projektedben.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_08.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_09.png
Külső fájlokra való hivatkozás

Bármilyen CAD-fájlt a projektedhez csatolhatsz külső hivatkozásként vagy Xrefként. A hivatkozott rajzon végrehajtott változtatások automatikusan megjelennek az aktuális rajzban, amikor megnyitod azt, vagy újratöltöd az Xref segítségével.

Csapatmunka

A csapatmunka eszköz lehetővé teszi, hogy kollégáiddal együtt dolgozz ugyanazon a projekten. A projekt minden része automatikusan frissül, így a terv és a dokumentáció egyetlen összefüggő egységet alkot a projekt életciklusa során.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_10.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_11.png
Teljes dokumentáció

Falnézetek, metszetek, homlokzatok automatikus létrehozásával lesz teljes a dokumentációd. Az aktuális szint teljes méretezéséhez elegendő csupán 3 kattintás.

Mennyiségi kimutatás

A kimutatások táblázatosan jelenítik meg a projektből kinyert modellinformációkat, például a helyiségeket, az azokban lévő ajtók és ablakok számát és jellemzőit, valamint az épület falainak és födémeinek anyagait és mennyiségét. Ezek segítségével a kivitelezési dokumentációt pontosabban és gyorsabban készítheted el.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_12.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_13.png
Nyomtatási tervlap

A tervlap eszközzel többoldalas dokumentációt hozhatsz létre projektedből. Ha a modellben történt módosításokat meg szeretnéd jeleníteni, automatikusan szinkronizálhatod az összes tervlapot. Az elkészített nyomtatási lapok összefűzhetőek egy PDF dokumentumban.