Fotórealisztikus megjelenítés

Renderelés
 

A fotórealisztikus kép készítése nem csupán egy gombnyomással történik. Szükség van a megvilágítás és az árnyék kezelésének megértésére, az anyagok fizikai tulajdonságainak ismeretére, az ideális nézőpont azonosítására és a valóságosnak tűnő kép fokozatos felépítésére. Az ARCHLine.XP renderelő motorjával a render beállítása egyszerű, a renderelés gyors, egy nap alatt megtanulható. Emeld terveidet a következő szintre!

Renderelés készletek

Az új renderelési készletek, az "alacsony (Q1), közepes (Q2) és az egyedi (Qx)" szintek lehetővé teszik, hogy néhány lépésben tudatosan hozd létre a legjobb minőségű képet. A "Q1" beállítás tökéletes egy munkaminőségi kép előállításához a folyamat elején, alacsony felbontással. A "Q2" beállítás ideális a végső képet megközelítő jelenetekhez. A "Qx" beállítás pedig teljesen az igényedhez igazítható: az értékeket a fényforrások száma és a modell bonyolultsága alapján külön-külön határozhatod meg.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_01.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_02.png
Pixel-mintavételezés

A képen pixelenként számított sugárkövetési minták számát jelenti. Ez szabályozza az élsimítást, azaz elsimítja a tárgyak szélein és az árnyék mentén látható szaggatottságukat. A pixelminták számának növelése tisztább, jobb minőségű képet eredményez. A komplex világítással rendelkező jelenetekhez válassz 10, vagy annál magasabb értéket; a gyors vázlatokhoz pedig kevesebbet, mint 5.

Renderelési iterációk száma

A renderelő motor progresszív megjelenítési módszert alkalmaz, amely tovább finomítja a generált képet minden egyes lépés során. A lépésszám növelése meghosszabbítja a renderelés időtartamát, de javítja a kép minőségét. A szükséges lépések száma nagymértékben függ a megjelenített jelenettől. A magasabb lépésszám (> 10) összetett megvilágítású jelenetek esetén hasznos. A végső render képhez használt ajánlott lépésszám értéke 30. Alacsonyabb lépésszám (< 10) a vázlat gyorsnézethez ajánlott.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_03.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_04.png
Zajtalanító/Denoiser

Ez a modul zajtalanítja a jelenetet a renderelés végén, vagy annak megszakításakor. Eltávolítja a képzajt, miközben helyreállítja és javítja a részleteket, élesebb, tisztább, és jobb minőségű képet eredményezve.

Eredmény folyamat közben

Bármikor leállíthatod a renderelési folyamatot, ha elégedett vagy az eredménnyel. A zajtalanító modul zajtalanítja a teljes jelenetet, mielőtt a renderelés befejeződik. Ha leállításkor a renderelési folyamat még nem érte el az 50%-ot, megjelenik egy párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy alkalmazza-e a zajszűrőt. Ha a nem lehetőséget választod, a renderelési folyamat azonnal leáll.

archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_05.png
archlinexp_banner_architectfeatures_thumb_06.png
Élesebb részletek

Ez a hatás csökkenti a zajt, miközben javítja és élesíti a képeket. Segítségével éles, részletes képeket hozhatsz létre, amelyek garantáltan lenyűgözik a megrendelőt. Ha viszont a lágyabb, finomabb megjelenést részesíted előnyben, egyszerűen kapcsold ki.