Felsőfokú tanfolyam előadásai:

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 2. - Tervezési fázisok

A tervezési fázisok használatával lehetőség van a meglévő állapot és az új építési terv egyidejű bemutatására egyetlen projektfájlban, ugyanazon a rajzon. A fázisszűrők használatával a tervezési folyamat minden szakasza bemutatható. Az épületek felújítása, vagy a bonyolultabb projektek tervezése lényegesen egyszerűbb a tervezési fázisok használatával. 1:13 - Tervezési fázis 6:35 - Fázis szűrők 24:30 - Grafikus felülírások 30:59 - Tervezési fázisok a tervlapokon ------------------------------------- Az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... -------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
940
22
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 1. - Fóliakezelés

Ezen a workshopon elsajátíthatod az ARCHLine.XP fóliáival való munkát. 3:40 - Fóliák Tulajdonságai 13:30 - Fólia Gyorsbejárás 15:17 - Fólia: az elemtípusok egyik általános tulajdonsága 18:43 - Fóliavezérlés 24:58 - Új fólia létrehozása 30:54 - Elemek mozgatása 33:30 - Fólia törlése 35:44 - Fóliaszűrők 37:45 - Fólia variációk 44:47 - Fóliák használata a tervlapon Gyakorta felmerülő feladat, hogy egy alaprajzot több, különféle módon kell prezentálni a különböző terveknek megfelelően. Pl.: építészeti alaprajz, berendezési terv, burkolási terv, gépészeti terv, elektromos szerelvények és lámpa terv, … A feladat megoldására a CAD programok a Fóliakezelést kínálják. A Fóliák célja, hogy különböző szempontok szerint csoportosíthatóak, illetve jól elkülöníthetőek legyenek az aktuális projekt elemei. Ebben a fejezetben megmutatjuk, hogy hogyan alakítsuk ki úgy a fóliákat, hogy a különböző terveket egy alaprajzról tudjuk kinyomtatni. -------------------------------------- Az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... --------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
1210
8
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 3. - Nyílászáró készítése

Ezen a workshopon elsajátíthatod az ARCHLine.XP-ben a nyílászáró készítéssel kapcsolatos tudnivalókat. A nyílászáró könyvtárakban a nyílászárók széles választékából helyezhetünk el ajtót, ablakot a tervünkben. Ennek ellenére sokszor van szükségünk olyan nyílászáró modellekre, amiket a könyvtárunk nem tartalmaz. Ilyenkor el kell készítenünk a nyílászárót. Ezt többféleképpen tehetjük meg: 2:33 - Kép felhasználása könyvtári ajtó szárnyának az anyagaként 10:30 - Letöltött objektum átalakítása nyílászáróvá 22:21 - Ajtó/Ablak varázsló használata -------------------------------------- Az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... --------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
479
5
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 4. - Csapatmunka

Egy projektet fel lehet osztani a munkamegosztás szempontjából egy csoport tagjai között. A projekt minden része automatikusan frissül, így a terv és a dokumentáció egy koherens egységet alkot a projekt életciklusa során. 1:55 - Alapvető fogalmak 5:20 - Csapatmunka projekt létrehozása 11:50 - Munka csapatban 41:42 - Offline mód – munka távol a csapattól 47:03 - Egy-felhasználós másolat létrehozása ------------------------------------- A felsőfokú tanfolyam további előadásait, az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... --------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
263
6
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 5. - Világítási terv

A „világítási terv” fogalom különböző tervek elkészítését jelenti. A kiviteli terv típusok függnek a projekttől, tervezőtől, elvárásoktól. Ezen a workshopon egy példán keresztül mutatjuk be a következő kiviteli terv típusok elkészítését: 2:33 - Kapcsoló koreográfia 34:22 - Dugalj kiosztás 40:40 - Kapcsoló kiosztás 43:22 - Lámpakiosztás A világítási terv utasításai segítenek elkészíteni a világítási tervet a kapcsolók és lámpák összerendelésével. A lámpák szimbolikus ábrázolása egységes alaprajzi megjelenítést tesz lehetővé. -------------------------------------- A felsőfokú tanfolyam további előadásait, az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... --------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
1694
6
2

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 6. - Álmennyezet

Az álmennyezetet legtöbb esetben díszítő elemként építik be, de hőszigetelés szempontjából is hasznos elem lehet. Az ARCHLine.XP programban többféle álmennyezetet lehet tervezni. 12:23 - Rácsos álmennyezet 30:38 - Monolitikus álmennyezet ------------------------------------- A felsőfokú tanfolyam további előadásait, az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... -------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
549
15
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 8. - Vázas falszerkezet

A vázas falszerkezetek vázszerkezetének beállításakor oszlopállásokat, koszorúfa kettőzéseket és más ehhez hasonló, az eredeti szerkezeti elem másolásával létrehozható szerkezeteket alkothat. Ennek segítségével komplex, parametrikus vázszerkezet alakítható ki az aktuális szerkezeti céloknak megfelelően. 9:05 - Faltulajdonságok beállítása vázszerkezethez. 19:28 - Vázszerkezet tulajdonságainak beállítása 42:05 - Oszlop elhelyezés vázszerkezetbe manuálisan 47:10 - Tervezés építészeti hálóval -------------------------------------- A felsőfokú tanfolyam további előadásait, az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... -------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
413
9
0

ARCHLine.XP Felsőfokú tanfolyam 7. - Függönyfal

A tervezésben sokszor használunk függönyfalat beltérben térelválasztóként vagy kültérben pl. üzleti portálként. A függönyfal egy olyan speciális fal, mely keretekből, osztólécekből és panelekből áll. A falakhoz hasonlóan a függönyfalakba is lehet ajtókat és ablakokat illeszteni. Mivel a függönyfal a fal eszköz alapján működik, a fal szerkesztésére vonatkozó eszközök - mint az átméretezés, a szerkesztés vagy az illesztés - mind használhatóak. A függönyfalak födémek, tetők vagy terek esetén ugyanúgy viselkednek, mint a normál falak. A következő feladatban egy nyitott terű irodát fogunk átalakítani úgy, hogy a teret funkciók szerint válasszuk szét. 3:53 - Az első iroda lezárása 14:46 - A második iroda lezárása 21:37 - Tárgyaló kialakítása 31:54 - Üvegtégla kialakítása ------------------------------------- A felsőfokú tanfolyam további előadásait, az Oktatási Segédletet és a Workshop Telepítőt a következő linken tudod elérni: https://www.archline.hu/oktatas/wor... -------------------------------------- Az ARCHLine.XP professzionális 3D CAD / BIM tervezőszoftver, mely alkalmas építész, belsőépítész és bútortervek készítésére, látványtervezésre, terep tervezésre.
641
7
0

 

 

Jelentkezés

Jelenleg nincs meghirdetett időpont

-->
Image

Felsőfokú tanfolyam

Elindítottuk az ARCHLine.XP Online Felsőfokú Tanfolyamot, amely az alábbi workshopból áll:
  1. Fóliakezelés
  2. Tervezési fázisok
  3. Nyílászáró készítése
  4. Csapatmunka
  5. Világítási terv
  6. Álmennyezet
  7. Függönyfalak és üzleti portálok
  8. Vázszerkezetes falak

A tanfolyam elvégzése után képes leszel komplex tervezési feladatok elvégzésére.

Az Online Felsőfokú Tanfolyam teljesen ingyenesen elérhető. Regisztrálni a Webinariumok oldalunkon tudsz.

A tanfolyam végén lehetőséged van felsőfokú vizsgát tenni, mely igazolja tudásodat magyar és angol nyelven (ARCHLine.XP felsőfokú felhasználó).

A Felsőfokú Tanfolyamot azoknak az ARCHLine.XP® felhasználóknak ajánljuk, akik már elvégezték az Alapfokú és a Középfokú tanfolyamot, rendelkeznek ARCHLine.XP alapfokú és középfokú felhasználó vizsgával.