ARCHLine.XP 2024

Újdonságok

Új korszakot nyitunk az automatizálással

Az automatizálással a középpontban az ARCHLine.XP 2024 új korszakot nyit eddig nem látott eszközökkel. Nézzük meg azokat az úttörő funkciókat, amelyek megváltoztatják a tervezők munkáját!

 
Belsőépítészeti újdonságok
 
Alaprajz konvertálása raszteres képből 3D-s modellé

Tervezőként belefáradtál már a raszteres képek kézi feldolgozásába a 3D építészeti modell létrehozásához?

Automatikus rajzfeldolgozó funkciójával az ARCHLine.XP 2024 lehetővé teszi a raszteres képek gyors és egyszerű vektorizálását. Egyszerűen importáld a képet, kalibráld a vektorizált csoportot, és hagyd, hogy a program elvégezze a többit.

Automatikus BIM modellezés 2D DWG alaprajzokból

Az automatikus BIM-modellező algoritmussal a 2D DWG alaprajzokat pillanatok alatt valódi építészeti elemekké alakíthatod.


Az algoritmus elemzi a rajzot, kiszűri a felesleges tartalmat, és 90-95%-os hatékonysággal ismeri fel a falakat, ajtókat, ablakokat.

Korpusz beépített LED fényekkel

Egyszerűen kezelhető és testreszabható LED szalagokkal könnyedén adhatsz új dimenziót terveidnek, miközben a fény integrált része a tervezett bútornak. Kreativitásodat mostantól még könnyebben kifejezheted a különleges világítás segítségével, ami rugalmasan igazodik tervezési elképzeléseidhez.

Textúrák átméretezése és elforgatása

Az új verzió lehetővé teszi, hogy a tervezők grafikusan állítsák be a bútorok vagy más 3D elemek textúráit, valósághűen kifejezve a fa- vagy egyéb mintázatokat a projektben.

ARCHLine.XP Warehouse

A Warehouse lehetővé teszik az ARCHLine.XP specifikus modellek, anyagok és egyedi stílusok könnyű kezelését. Tölts le tervezői tartalmakat, oszd meg saját munkáidat, élvezd a teljes kompatibilitást, és gyorsítsd fel a munkát az új, részletes keresési opcióval!

Egyedi ajtó és ablak variánsok

A megújított ajtó- és ablakvarázsló lehetővé teszi, hogy egyszerűen hozz létre variánsokat az ajtók és ablakok tervezése során.

Ezek a variánsok rugalmasan kezelik az azonos típusú elemeket, lehetővé téve a tervezők számára a teljes kreatív szabadságot, így minden projekt egyedi stílusához igazíthatják az ajtók és ablakok megjelenését.

Felhasználói felület

Az újratervezett felhasználói felület intuitív elrendezésével megkönnyíti a mindennapi munkát, lehetővé téve, hogy tervezők könnyedén hozzáférjenek a teljes eszközkészlethez és funkciókhoz.

A felület teljesen személyre szabható, a szalagmenüről bármelyik funkció hozzáadható az új panelhez, így a gyakran használt funkciók bármikor egy kattintással elindíthatóak.

Építészeti újdonságok
 
Pontfelhő import ReCap formátumban

Sok tervező számára problémát okoz a nagy méretű RCS pontfelhő fájlok hatékony importálása és kezelése a tervezés során. Az ARCHLine.XP 2024 hatékony megoldást kínál erre a kihívásra, lehetővé téve a ReCap fájlformátumok, RCS és RCP fájlok gyors és méretfüggetlen importálását.

Pontfelhő import .las formátumban

Importáld könnyedén saját LIDAR-pontfelhődet .las formátumban az ARCHLine.XP 2024-be, dolgozz gyorsan és precízen az építészeti, belsőépítészeti tervezés során! Használd ki a drónok és okostelefonok által nyújtott lehetőségeket, hozd létre akár percek alatt a 3D-s modellt, majd tervezz még hatékonyabban az ARCHLine.XP-ben!

Falréteg ráfordulás

Használd a Falréteg ráfordulás parancsot, és határozd meg egyszerűen és precízen, hogyan fejeződjenek be az összetett falak rétegei a falak végén! Állítsd be a befordítandó falrétegek számát, a réteg vastagságát és a falréteg végződésének végét pár kattintással, és kövesd az eredményeket valós időben az előnézeti kép segítségével!

Falak láthatósága másik szinteken

Többszintes épületek tervezésekor megjeleníthetőek csak az adott szinten szükséges falak, ezáltal egy letisztult, átlátható és hatékony tervezési folyamatot biztosítva. A tervezők ráadásul nemcsak azt választhatják ki, mely falak legyenek láthatók más szinteken, hanem beállíthatják azok vonaltípusát és színét is.

Helyiségpecsét: Egyéni helyiségnevek

A helyiségpecsét újításával mostantól saját egyedi helyiségneveket rendelhetsz hozzá terveidhez.

Ne korlátozd magadat a listában előre definiált nevekkel, integrálj egyedi nevet a helyiségpecsét listába!

Rácsos tartó

A 2024-es verzió új Rácsos Tartó eszközével könnyedén és pontosan tervezhetsz rácsos szerkezeteket az épületmodellekben. Ez az intuitív eszköz lehetővé teszi a tervezők számára a rácsos tartók egyszerű létrehozását és részletes beállítását, miközben az rugalmasan szerkeszthető marad.

Nyomtatási tervlap gyorsabban az új Viewport eszközzel

Az új Viewport eszközzel a tervezők könnyedén elrendezhetik és rendszerezhetik terveiket, biztosítva, hogy minden projekt részlete naprakészen és pontosan kerüljön bemutatásra.

Segítségével nemcsak átfogó, hanem részletes és fókuszált bemutatók is létrehozhatóak, kiemelve a tervezés fontos részleteit.

Profilokhoz variánsok létrehozása

Az ARCHLine.XP 2024 újdonságával könnyedén létrehozhatsz és kezelhetsz 2D profil variánsokat! Készítsd el, mentsd el a könyvtárba, majd használd könnyedén későbbi projektjeid során is!

Reális helyszínábrázolás - Útburkolati jelek

Gazdagítsd terveidet valósághű útburkolati jelekkel és más helyszínábrázolásokkal, amelyek pontosabb és magával ragadóbb kontextust teremtenek, segítve ügyfeleidet és csapatodat a tervek könnyebb megértésében.

Takaró borítás sraffozás az alaprajzon

Jelenítsd meg alaprajzodon egyértelműen a nyílászárók takaró borítását egyedi sraffozás segítségével!
Ezzel a funkcióval a tervezők könnyedén és egyértelműen azonosíthatják, elkülöníthetik az egyes elemeket, így növelve terveik átláthatóságát és egyértelműségét.

Image
Image
Sorszámozás

A sorszámozás funkcióval bármely alaprajzi elem könnyedén és gyorsan kaphat egyedi sorszámot. A tervezők egyszerűen kiválaszthatják az elemeket, beállíthatják a kezdő számot, és testre szabhatják az azonosítást a szám elő- és utótagjaival.

Kiegészítők
 
AI ChatGPT Segítő

Fedezd fel az AI ChatGPT Segítőt, ami személyi asszisztensként támogatja a tervezőket. Maradj naprakész a legfrissebb információkkal és funkciókkal, próbáld ki ezt az újítást elsők között, 5 ingyenes kérdéssel!

Image
Licenc segéd

Az új licenckezelő párbeszédpanel könnyű és hatékony megoldást kínál a szoftverlicencek kezelésére, biztosítva a tervezők számára az ellenőrzést és a teljes átláthatóságot.

Minimalizálja a licencelésből adódó potenciális kérdéseket. Az offline mód és a gyors licenceltávolítás lehetőségei tovább növelik a rugalmasságot és a hatékonyságot a mindennapi munkafolyamatokban.