A Style & Draw enteriőr tervezési pályázat II. helyezettje - Szilágyiné Krisztina

Az Otthonneked Style & Draw enteriőr tervezési pályázatán idén a tervezők saját otthonának megtervezése volt a feladat. Szilágyiné Krisztina az ARCHLine.XP-vel készített munkájával indult a pályázaton, melyen 2. helyezettként, és a CadLine Kft. különdíjasaként végzett. Krisztina most ezt a nyertes munkáját mutatja be nekünk a blogon.

"Minden tervezőnek a legnagyobb kihívást a saját otthona megalkotása jelenti. Hiszen ez tükrözi híven saját egyéniségét, stílusát, értékrendjét és szakmai tudását. Egy olyan otthont álmodtam meg családomnak, ahova szívesen hazatérünk, családi-baráti összejövetelek közös helyszíne a ház.
 
A házbelső kialakításában fontos szerepet kapott az elegáns, kifinomult, visszafogott kortárs építészeti stílus. A kevesebb néha több elvét szeretem alkalmazni munkáim során, ez itt is helyet kapott.
 
 
Mindenhol álmennyezet került kialakításra, így elmaradtak a karnisok, a függönyök elhelyezése rejtetten, dupla sínen történt. Továbbá, az álmennyezet kialakítása lehetővé tette a süllyesztett lámpatestek elhelyezését, melyek a kortárs építészet megjelenítéseit jobban szolgálják.
 
Családunk háromtagú, lányunk felnőtt, nem él velünk, de szívesen hazatér szülői otthonába így, ezt is figyelembe véve terveztem meg egy 94,35 m2 alapterületű lakóterületet, hozzá tartozó 21,78 m2 garázzsal és egy különleges 12,32 m2 Alukov téli kerttel. Az eredeti alaprajzon a belső válaszfalak elbontásra kerültek és új helyiség elrendezést alakítottam ki. A nappalinál a terasz felé eső ajtókból ablakok lettek, a teraszajtó méretileg áttervezésre került, és új bejárati ajtó lett.
 
 
Az előszobába belépve tágas térbe lépünk. Szemben a bejárattal beépített egyedi tervezésű előszoba szekrény került leülővel, cipő és kabát tárolóval felszerelve. A bejárat mellett balra egyedi megoldású előszobafal, tükörrel és két puffal kapott helyet.
 
 
A folyosón haladva balra az első szoba a vendégszoba, itt is egyedileg tervezett beépített szekrények, konzolos asztal kis komóddal és egy ágyazható Mobiladalin Monte Carlo sarokülő lett elhelyezve.
 
 
A második ajtó balra a szülői hálószoba, ide Olasz Natuzzi Fenice ágyat tettem, egyedi konzolos éjjeli szekrények mellé, az ágy végébe puffokkal. A másik  falra került egyedileg tervezett beépített gardrób és tároló szekrény, hozzáépített fésülködő asztallal, nagy tükörrel. 
 
 
A folyosóval szemben került kialakításra a fürdőszoba zuhanyzóval, egyedi tervezésű szekrényekkel, amiket Fenix Nanotech anyagból terveztem. A fürdő mellett található egy külön helyiség részben a WC, falba süllyesztett polcrendszerrel, kisebb mosdókagylóval és egy nagy tükörrel.
 
 
A nappalit az előszobától egy gerendás, oszlopos rendszerrel választottam el, amibe beépítésre került két fiókos szekrény, az egyik rész az előszoba felé néz, a másik az étkező felé.
A ház lelke a nappali, az étkező és a konyha. Nagy hangsúlyt fektettem a különleges burkolatokra, így került a falra Sicis Vetrite üveg burkolat, ami kellő eleganciát ad a nappalinak. Nagyon szeretem az olasz bútorokat, a kanapét, a fotelt, a puffot, a dohányzóasztalt és az étkező bútorait Minotti bútorokkal rendeztem be. A nappali média falát egyedi gyártású elemekből terveztem, helyet kapott itt egy különleges hangulatú bioetanol kandalló, a kémény pillért pedig lécezéssel takartam el. Ez a szín és anyag összhang a másik falon ugyan úgy megtalálható. 
Táplálkozási szokásainknak, és családi-baráti létszámainknak megfelelően alakítottam ki a konyhát, amit a legmodernebb Miele gépekkel szereltem fel.  A konyha anyagát Fenix Nanotech anyagból terveztem. Szeretem a különleges lámpák formáit, hangulatát, így lett a sziget felett egyedi Eglo Lux Polasso lámpa csoport elhelyezve. 
 
 
A házhoz tartozó terasz részt Alukov elhúzható téli kert rendszerrel oldottam meg, télen-nyáron nagyobb társasággal is kényelmesen elférünk.
 
 
Összességében, minden funkciót kielégítő, elegáns otthont sikerült létrehoznom családomnak."
 
Szilágyiné Krisztina

lakberendező

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36 20 978 22 95
web: www.krisztaart.hu
facebook: Kriszta Art