Blogok

AREZZO FÜRDŐSZOBA TERVEZÉSI PÁLYÁZAT 2022 Különdíj Nyertese

Különdíj Nyertese: Lovász Zoltán

Gratulálunk! 

 

"Álmodom fürdőszoba”

36m2 alapterületű háló – fürdőszoba tervezése

 

Megrendelő -igény bemutatása:

A projekt megbízója egy 40-es éveiben járó, jól szituált üzletember, egyedül él, nincs családja. Üzleti útjai során prémium minőségű szállodákban szál meg, és időnként partikon vesz részt. Szereti az igényes társaságot, néha-néha otthon is fogad vendégeket. Drága ruhákban öltözködik, igényli és elvárja a minőséget, mindenben. A hétköznapokból kiszakadva, szabadidejét néha SPA, Wellness hétvégén tölti el.

 

A megbízom megvásárolt Ausztriában egy ingatlant, egy hétvégi házat. Az igényeire kívánja formálni a ház fürdő és-hálószoba részét. Igénye: egy légtérben helyezkedjen el, némi elszeparálással, letisztult, modern stílusú és funkcionális legyen. A barna és a szürke árnyalatokat választottuk fő színeknek. Fő irányzat: a minimál stílus. Kedveli a természetes anyagokat, mint például az igazi fát.

Tervezési koncepció:

Manapság az a tendencia, hogy egyre nagyobb teret kap a fürdőszoba a személyes életterünkbe. Így, ma már a fürdőkádat beintegrálhatjuk a hálószobába is, megfelelő szaniterekkel, bútorokkal kész otthoni wellnesst érhetünk el. A megbízom az utazásai folyamán szinte már megszokottnak tartja a wellnesst, így miért is ne mehetnénk el abba az irányba? Úgy gondolom, hogy két „intim” térről van szó, tehát szükségesnek találom a valamilyen fokú elszeparálást a két tér között, de mégis nyitott és összefüggő legyen. A fürdő -és hálószobát elválasztó fal nagyrészben ki lett bontva, így összenyílt a két tér. Majd állmennyezet lett építve mindkét térben, részben a besüllyesztett fürdőszobai-mennyezeti LED lámpa miatt és a függönysín eltakarása céljából. A ház mellékhelyisége nem tartozott előzőleg sem a fürdőszobába, külön helye volt, így az most sem került be az új térbe. Térelválasztóként, két oldalról pakolható modern bútort terveztem be, melynek prémium minőségű anyaga, és annak ABS élzárója (IP ragasztással készült) bírja a pára viszontagságait. A mosdópult szintén ebből az anyagból készült, belső fém merev vázzal. A beltéri ajtó, bútor-színazonos dekort kap, hogy színében megegyező legyen. SPA hatást keltve, egy Arezzo szabadon álló kád került a nagy kilátással bíró ablakfelület mellé, amely a természetre nyit. Nincs is jobb, mint a „természetben” lazulni, kellemes benti klímával, halk zenét hallgatva. A mennyezeten futó, fából készült „bordásfal” a két tér összekötésének hatását kelti, illetve az oldalába szerelt LED világítás, esti hangulatvilágítást biztosít. A mosdó mellett lefutó részére törölközőszárító került, míg a másik oldalra nyitott polc-szekrény, dekorációk és könyvek részére. Zuhanyzó is ki lett alakítva a tér belső sarkában, üvegfallal az egyik oldalán, illetőleg egy falba süllyesztett, fával borított belső doboz, egyéb fürdőszobai kellékek részére. Burkolat terén a Marazzi márka mellett döntöttünk. A padlóra és a fürdő falaira Concrete Smoke került, míg a kiemelt falrészekre a Marble Look Imperiale. A két burkolat színárnyalatai természetes hatást keltenek a térben. Kiegészítőszínnek a nyugtató hatású zöldet, a Resin Look Verde-t választottam, amely a hálószoba nagy falára terveztem.