Blogok

Barakka Nikoletta vizsgamunkája az ARCHLine.XP-vel

Barakka Nikoletta mutatja be komplex lakberendezési záróvizsga feladatát, amelyhez segítségül az ARCHLine.XP tervezőprogramot használta. 

Bemutatkozás

“A terv nélküli cél csak vágy.” Antoine de Saint Exupéry

2020-ban elkezdtem tervezni, hogy a vágyból valóság legyen és 2021 tavaszán lakberendezőként végeztem, ezzel egy régi álom valósággá vált. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy olyas valamivel foglalkozhatok, aminek minden percét élvezem. Az Archline XP programmal 2020. novemberben ismerkedtem meg. Rengeteg lehetőség rejlik benne és ezek feltérképezésével egyre hatékonyabban tudok dolgozni és a munkám minőségét is fejleszthetem. Ehhez hatalmas segítséget jelentenek az oktató videók.

 

 

 

A projekt bemutatása

Egy fiatal házaspár (férfi 42, nő 38 éves) 8 éves kisiskolás fiúgyermekkel egy belvárosi 2,8 m belmagasságú 108 m2-es lakásba költöznek, melynek teljes átalakítását szeretnék. A polgári stílus nagyon közel áll a párhoz.
A társasház 10 éve épült, így a lakás szigetelése, gépészeti, valamint villamos vezetékezése viszonylag korszerűen megoldott. A lakásban padlófűtés került kialakításra.

A lakás belső kiosztásának újragondolására nyitottak, elsősorban a nappali, konyha, kamra térkapcsolatának kialakításán szeretnének módosítani. A háziasszony sokat süt-főz, ezért egy jól felszerelt funkcionálisan jól működő konyhára van szüksége. Szigetes konyhában gondolkodnak és szeretnék, hogy a nappali szerves része legyen. Ezt indokolja az is, hogy gyermekük kisiskolás, feladatait az anyuka segítségével, ellenőrzése alatt végzi. Gyakran látják vendégül a családtagokat, barátokat, az étkező kialakításánál 6 fő leültetéséről kell gondoskodni. Ezek alapján a kamrát megszüntetjük. A nappalival részben egybenyitjuk a konyhát, melyet egy 2,30 cm széles tolóajtóval igény szerint lezárhatnak. A nappali 1 m-es ajtaját egy 2 m-es üvegezett ajtóra cseréljük. A nappaliban kialakításra kerül a televíziónak egy falfülke, melynek pontos paramétereit az építés-bontási terv tartalmazza.

Meglévő bútoraikat szeretnék lecserélni, ezért az új lakásban teljesen új bútorok, burkolatok, szaniterek, konyhagépek kerülnek beépítésre. Javaslatot várnak a ruhatárolás megoldására, mind a szülők, mind a gyermek számára. Akár külön gardrób kialakításával. A közlekedőben a WC és nappali fal között elbontásra került kamrának köszönhetően egy 60 cm mély falfülkét kapunk, mely egy gardrób szerkénnyel teljesen beépítésre kerül.  

 

Brakka Nikoletta
Lakberendező

Elérhetőségek:

Weboldal:
Mobil: +36/30-439-3608
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.