Blogok

Cornides Viktória

Cornides Viktória a LOSZ  Év Pályakezdő Lakberendezője pályázaton nyerte  el a Szakmai különdíjat és a Közönség díjat. Az ARCHLine.XP tervezőprogrammal készült projektjét mutatja be. 

A projekt bemutatása:

Dalma és Donát, a fiatal cukrász, séf házaspár azzal a céllal vásárolt lakást, hogy megvalósítsák első közös álmukat, egy lakáséttermet. Ezzel a vállalkozással szeretnék elkezdeni a közös jövőt, ami első lépése a majdani saját étterem megnyitásának. Az ingatlan egy zöldövezetben, újonnan épülő 110.2 m² + 14.5 m² erkély alapterületű első emeleti társasházi lakás.

Személyiségüket tekintve, mindketten élettel teli, vidám természetűek, akik elsősorban a gasztronómia szerelemesei, emellett kedvelik a művészeteket és nagy világutazók. Egyszerre bohém és elegáns emberek, ami nagyon különlegessé teszik őket, így ezt a két elemet szerettem volna a lakásban is ötvözni, hogy tükrözze a benne lakók egyéniségét, ugyanakkor az aktuális trendeket is képviselje. Így lett a lakás eklektikus stílusú, elegáns, azonban vidám és természetközeli is egyben.

A hangsúlyos színek a kék és zöld árnyalatok, leginkább az úgynevezett „teal” szín, emellett a melegebb föld színek is helyet kapnak. A szín inspirációt egyértelműen az étterem részen elhelyezett Inkiostro Bianco, Gio Bressana által tervezett tapéta adta, mely felér egy művészeti alkotással. A falak kék és zöld árnyalatait, valamint az egyedi konyhabútor mélyzöld színét a Farrow and Ball színpalettájáról választottam.

A térszervezésben elsődleges szempont volt a funkcionalitás. A belső terek elrendezését úgy alakítottuk, hogy teljesen elkülönüljön a lakásétterem és a családi privát élettér egymástól. A lakásétterem részben szükség volt egy zuhanyzós fürdőszobára, ahol a vendég séfek öltözhetnek, ugyanebben a helyiségben került kialakításra a mosókonyha is. A helyiségbe Geberit szanitereket terveztem, a mosó- és szárítógép Miele termékek. Kialakításra került egy különálló, két részre osztott vendégmosdó tér is, ahol szintén Geberit termékeket használtam, többek közt elegáns, érintésmentes fali csaptelepeket. A konyhában a kiváló minőségű ételek elkészítéséhez Miele konyhai készülékek kerültek betervezésre, fókuszálva a forma és funkció összhangjára, valamint az étteremben előforduló akár 12-14 fős társaságok igényeinek kielégítésre. Az étteremben mobilis asztalokkal alakítható a tér, 14 fő részére kényelmes étkezés biztosítható. A konyha-étkezőt a hétköznapokban, amikor a lakásétterem nem üzemel, a család használja. A privát részben szükség volt egy nappalira, kényelmes hálószobára és a feltöltődést segítő fürdőszobára.

A lakásban mindenhol a legmodernebb világítástechnikát alkalmaztuk, ügyelve a megfelelő funkcionalitásra valamint a hangulatvilágításra. Ennek érdekében az étterem-konyha részen a változó igényekhez alakítható LED spotos, állítható irányú- és fényerejű, sínen csúsztatható lámpákat terveztem, illetve hangulat- és látvány elemként a konyha falról induló, a mennyezeten végigfutó alulról megvilágított panel is nagy jelentőségű. Ezen kívül a díszlécben elhelyezett állítható színű- és fényerejű LED világítás is a megfelelő hangulat megteremtését segíti a helyiségekben. Végül, de nem utolsó sorban a designvilágításnak is helyet adtunk, mivel a házaspár kedveli az igényes lámpákat.

Cornides Viktória 

 

Mobil: +36 20 932 0838

Web: www.facebook.com/cornidesvikidesign;   www.instagram.com/cornidesviki/