Blogok

Duna-parti luxus lakás - Tervező: Szilágyiné Krisztina

Szilágyiné Krisztina legfrissebb munkáját, egy duna-parti luxus lakás terveit mutatja be a blogon, melynek fontos eleme volt az egyedi bútorok tervezése a szoftverrel.

Krisztina 2017. év elején végezte el a lakberendezői iskolát, majd közvetlenül utána sikeresen teljesített egy ARCHLine.XP kezdő szintű tanfolyamot is. Július hónapban beadott pályamunkájával az ARCHLine.XP „Hónap képe” pályázatának nyertese lett. Ezúttal legfrissebb munkáját mutatja be a blogon, melynek fontos eleme volt az egyedi bútorok tervezése a szoftverrel.

"Egy budapesti luxus lakás tulajdonosa keresett meg azzal a szándékkal, hogy a lakás csodálatos panorámájához illően tervezzem meg a belső enteriőröket. Ehhez nagy segítségemre volt az ARCHLine.XP program, mert a megrendelőmnek semmilyen elképzelése nem volt, hogyan lehetne a 60 m2-es nappali adottságait megfelelően kialakítani. A lakás tulajdonságaihoz igazítva mindenhol a harmóniára, funkcionalitásra és az eleganciára törekedtem, ezért prémium kategóriás bútorokat terveztem.

A hatalmas terasz a Dunára néz, így  a teraszhoz közelebb eső részhez került az ülőgarnitúra, vele szembe a média fal. A konyha egy külön helyiségrészben helyezkedik el, de kapcsolódik a nappalihoz, az étkező a konyha mellett kapott helyet nagy asztallal és kényelmes fotel jellegű székekkel. Az étkező mellett helyezkedik el a lakás síkjából kiugró csupa üveg ablak, ide került egy relax fotel olvasólámpával, ahonnan a csodálatos panorámát nézheti a tulajdonos. A nappali különlegessége még a hullámos falrész, ahova a fal síkjához illeszkedő, hosszan kígyózó polcot terveztem. A 17 m2-es hálószobára több féle tervet készítettem a megrendelőmnek. Itt is található egy a falsíkból kiemelkedő üveg ablak rész, ahova fotelt helyeztem, az ablakokra megfelelő árnyékolások kerültek. Az ágy magas háttámlás, vele szemben kapott helyet egy komód és a gardróbszekrény. Az előszoba tervezésében fontos szempont volt a megfelelő funkció, legyen hely leülni, tároló részek kialakítása és a nemkívánatos csövek eltakarása.

Az egyedi bútoroknál az ARCHLine.XP-ben történő megjelenítéshez elsősorban szükségem volt a bútorok pontos méretére, majd a gyártás és profilok megadásával kialakítottam a frontokat, majd a kész bútort a megfelelő textúrával és színnel. A legfontosabb az volt számomra, hogy a program segítségével hűen tudjam bemutatni az általam betervezett bútort az adott enteriőrben."

Szilágyiné Krisztina
lakberendező

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36 20 978 22 95
web: www.krisztaart.hu
facebook: Kriszta Art