Blogok

Elegáns, letisztult nappali és étkező kialakítása - Tervező: Sipos Anett

Sipos Anett a 2020 decemberi Hónap Képe Pályázat győztese mutatja be tervét: "Tanulmányaim alatt már betekintést nyertem az ArchlineXP világába, így nem is volt kérdés számomra, hogy a papír és ceruza helyett ezzel a szoftverrel fogok tervezni."

Bemutatkozás:

Sipos Anett vagyok, lakberendező. Eredetileg mérnök informatikus végzettséggel kezdtem pályafutásomat, majd büszke édesanyaként, 4 gyermek mellett a lakberendezés felé vettem az irányt. Vesszőparipám a praktikum ötvözése a dizájnnal. Szeretem a kihívásokat, amikor lehetetlennek tűnő kis terekből kell kihozni maximális funkcionalitást, de a nagyobb helyiségek tervezése is örömmel tölt el.

2017-ben szereztem lakberendező képesítést. Tanulmányaim alatt már betekintést nyertem az ArchlineXP világába, így nem is volt kérdés számomra, hogy a papír és ceruza helyett ezzel a szoftverrel fogok tervezni. Nagyon sokan vannak, akik nem tudják elképzelni, hogy a javasolt bútorok, vagy egy színkombináció hogyan mutatna az adott térben, nem beszélve arról, ha egy komolyabb átalakítás során a funkciók teljesen új elosztásáról van szó. Az ArchlineXP tervezőprogrammal valósághűen be tudom mutatni a megrendelőimnek, hogy néz majd ki az otthonuk a tervek megvalósulása után.

Projekt bemutatása:

Ez a projekt első körben nem terjedt ki az egész ingatlanra, hanem csak annak egy részére, a nappali-étkező helyiségére. A cél egy elegáns, letisztult, otthonos nappali és étkező kialakítása volt egy 3 tagú család részére, akik életvitelükből adódóan szívesen fogadnak vendégeket, és hétvégente rendszeresen együtt töltik a vasárnapi ebédet a nagyszülőkkel.

Funkciók:

Nappali:

  • beszélgetés, pihenés
  • TV nézés
  • vendégek fogadása

Étkező:

  • alapból 6 személy kényelmesen elférjen
  • kinyitható asztallal legyen biztosított több vendég egyidejű leültetése
  • dekorációs tárgyak elhelyezésének lehetősége

A színek tekintetében a bézses színvilág mellett a kék jelenik meg, aminek a hidegségét tökéletesen oldják a barnás, rozsdás díszpárnák, és kiegészítik az arany árnyalatok.

A mintákkal – annak ellenére, hogy több helyen is megjelennek-, visszafogottan bántam, célom az volt, hogy ezek ne uralják a teret, inkább teremtsenek kellemes egyensúlyt az enteriőrben. A geometriai elemek legszembetűnőbben a tapétán, szőnyegen és a faliképen jelennek meg, de fellelhetők a dohányzóasztaloknál és a lámpatesteknél is.

Az elegancia jegyében márványhatású kerámiaburkolatok kerültek a falra, és vízzel tisztítható, kárpitozott étkezőszékek biztosítják a család és a vendégek kényelmét.

Külön hangsúlyt fektettem a világításra. Nemcsak általános és helyi megvilágításban gondolkoztam, hanem előszeretettel alkalmaztam látványmegoldásokat is, mint a rejtett LED világítások és a fali dekorációs világítás.

Igyekeztem olyan enteriőrt tervezni, ahol az alap hangulat-és színvilág a kiegészítők variálásával könnyen megváltoztatható. Elég az étkező székeket átkárpitozni, a díszpárnák huzatát lecserélni, és máris más hangulatot teremthetünk.

Sipos Anett
lakberendező

 

Telefon: 06-30-245-3340

Facebook: www.facebook.com/sipos.anett.lakberendezo/

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.