Blogok

Industrial Design Loft - Tervező: Fias Berta

Fias Berta tervező egy számára kedves projekt háttérinformációit osztja meg velünk

"A tervek egy élénk társasági életet élő, középkorú művész házaspár részére készültek, amelyek egy 192 m² alapterületű elhagyott iparcsarnok lakótérré alakításának tervei.

A térrendezés alap koncepciója a nagyvonalú egybenyitott terek kialakítása volt. A földszinten zárt blokkba került az előszoba-hall, fürdőszoba, háztartási helység és gardrób. Egy térben kapott helyet a konyha-étkező és nappali. A 8 m-es belmagasságot részben galériával törtük meg; a 172 m² alapterületű galéria szintre terveztük a nyitott könyvtárat, az optikailag nyitott, de üvegfallal szeparált nagy hálót a hozzá tartozó fürdővel, és a zárt vendég blokkot vendégszobákkal és fürdővel.

A teljes enteriőr hangulatát meghatározza az építészeti környezet, ehhez igazodva alakítottuk ki a stílust; industrial design, modern és némi rusztikus elemmel keverve. Többnyire öreg fa felületeket kombináltunk rozsdás, réz és fekete fém felületekkel. A padlózat a nappali térben ipari parketta, az összes többi helységben polírozott beton. Barna és mustárszínű textilekkel melegítettük a teljes lakást."

Fias Berta - LuiSpirit Art Kft.
interior designer
web: www.luispirit.hu