Blogok

Fiatalos családi ház rusztikus elemekkel – Tervező: Hajdu Barbara

 

Fiatal házaspár kereste meg felhasználónkat, Hajdu Barbarát 2016 őszén azzal a kéréssel, hogy segítsenek nekik a nagymamától örökölt budapesti ikerház felújításában, hogy egy igazán otthonos házikóban várhassák első babájukat.

"Mivel a ház bővítésre is szorult, így szerencsére már a tervezés legelejétől összedolgoztunk az építésszel. 2017 tavaszán meg is kezdődtek a munkálatok, és a karácsonyt már az új otthonukban ünnepelhette a pár.

A legnagyobb kihívás a földszint átalakítása volt. A korábbi konyha helyére az étkező, a nappali helyére a konyha és egy kis kamra került, valamint a terasz beépítésével egy tágas nappalit alakítottunk ki, amit hatalmas ablakok és üveg tolóajtó választja el az új terasztól.

A földszinten ezen kívül van egy nagy szoba és egy fürdő, aminek méretét sikerült kicsit megnövelni.

Az emeleten kialakítottunk 2 gyerekszobát, megtartottuk a szülői hálot és csak úgy, mint a földszinten, növeltük a fürdő helyiség méretét. 

Megrendelőinkhez nagyon közel áll a rusztikus stílus - ez megmutatkozik a fürdő és a konyhafal burkolat választásában is - illetve a nyers anyagok, mint a tégla és a beton. Mivel hosszútávra terveznek, ezért az anyaghasználatra a minőség és az átgondoltság is jellemző. 

A ház két legaprólékosabban megtervezett helyisége a fürdő és a konyha volt, ahogy általában ez lenni szokott. A fürdőszobában a nagymama varrógép asztalábol készített mosdóhoz remekül illik a lábas kád és a kerek, fa keretes tükör. A domináns padlóburkolathoz egy visszafogott beton hatású falburkolatot választottunk.

A konyha tervezésénél fő szempont a tágasság és légiesség volt. Jelen esetben nem használtuk ki a megszokottnál tágasabb belmagasság adta lehetőségeket, mivel nem szerettünk volna egy zsúfoltságig bútorozott konyhát. A kamra felé eső részén kaptak helyet a beépített konyhai gépek, a sarokba került a mosogató, a szomszéd ház felőli oldalra az elekromos főzőlap, felette páraelszívóval, és erre merőlegesen egy kisebb reggelizőpult választja el a konyhát a nappalitól.

A tervezés és kivitelezés nemcsak a megrendelőinkkel való remek kommunikációnak köszönhetően zajlott zökkenőmentesen, hanem nagy segítség volt az is, hogy az építésszel mindketten az ARCHLine.XP-t használjuk, így egyszerű volt a projekt megosztása is az egyes tervfázisoknál."

Hajdu Barbara (Lagom Home Studio)

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefonszám: +3630 573 20 90
Facebook: Lagom Home Studio
Instagram: @lagomhomestudio