Blogok

Fiatalos design a belvárosban - Tervező: Dr. Németh Gábor

Fiatalos design Budapest belvárosában

"Egy budapesti körfolyosós lakás átalakításával kerestek meg. A tulajdonos célja az volt, hogy külföldi diákok számára csábító bérleménnyé változzon a lakás. A büdzsé kevés volt, az idő rövid (hiszen a tervezésnek és kivitelezésnek is be kellett fejeződnie a tanév kezdetére), de mégis pompás megoldások születtek.

Mivel a konyha és fürdő nemrég lett felújítva, a - közös használatú folyosóról nyíló - két, külön használatú hálószobán volt a fókusz. Ezeket kellet a lehető legjobban kihasználni, és diákok részére otthonossá tenni. 

A magas belmagasság lehetővé tette, hogy ne csak a padlósíkon mozogjunk, hanem akár "többszintes" térszervezési megoldások is megvalósulhassanak. Így került a kisebbik szobába egy dobogó, melyen az ágy és éjjeliszekrény kapott helyet. A dobogó alja kihúzható tárolóként funkcionál, de akár ideiglenes kanapé is rejtőzhetne benne.  

A másik - nagyobb, és több ablakkal bíró - szobát begalériáztuk. Az üvegkorlát miatt megmaradt a tágasság, és bőséges fény járja át a szobát. Az emeleti részre került a hálószoba, a lépcső alá az íróasztal, a galéria alatti zugban pedig kényelmes beszélgető/TV-néző sarkot alakítottam ki. Mindenhol elegendő szekrény és tároló, illetve fiatalos design és otthonos hangulat várja a Budapesten tanuló külföldi diákokat ebben a lakásban."

 

Dr. Németh Gábor 
lakberendező, enteriőr-tervező
Az "Amerikai stílusú lakberendezés szakértője"
Lakberendezők Országos Szövetsége Elnökség tagja 

web: www.interior-design.hu
Tel: +36 20 941 1416