Blogok

Káldi-Vörös-Dóra vizsgamunkája az ARCHLine.XP-vel

Káldi-Vörös-Dóra mutatja be komplex lakberendezési záróvizsga feladatát, amelyhez segítségül az ARCHLine.XP tervezőprogramot használta. 

Bemutatkozás

Már egészen fiatalon magával ragadott az építkezés, tervezés világa. Kíváncsian fürkésztem az alaprajzokat, mérőszalaggal méregettem a bútorokat, ajtótokokat, szőnyegeket, amelyeket aztán a saját magam által kitalált épületek alaprajzán meg is jelenítettem. Műszaki végzettséggel rendelkező édesapámat előszeretettel faggattam arról, hogy mit, hogyan lehet kivitelezni a valóságban. Mivel versenyszerűen sportoltam, az érettségi után utam mégsem a belsőépítészet irányába vezetett, de természetesen a lakberendezés és belsőépítészet iránti érdeklődésem továbbra is megmaradt és hobby szinten továbbra is szívesen terveztem, rajzoltam, olvastam a szaklapokat és ezzel kapcsolatos blogokat...

Tavaly azonban lehetőségem nyílt régi vágyam megvalósítására és így lakberendező lettem.

A projekt bemutatása

A záróvizsgára készült gödöllői családi ház berendezési terveivel szeretnék betekintést engedni munkámba.

A ház remek adottságokkal rendelkezik. A lakóterek tágasak és a világosak. Egy letisztult, minimál stílusú belső tér kialakítása volt a cél, amely az itt élő négy fős családnak mind esztétikailag, mind funkcionálisan minden igényét kielégíti. Az édesanya otthonról dolgozik, így kialakításra került egy dolgozószoba, amely szükség esetén vendégszobaként is funkcionálhat. Tervezéskor fontos szempont volt, hogy a ház aktív zónája és a pihenő zóna elhatárolódjon egymástól, illetve az édesanyához érkező esetleges ügyfelek, szinte közvetlenül az előszobából a dolgozószobába juthassanak.

A szülők hálószobájához közvetlen zuhanyzó-mosdó helyiség, illetve WC és gardróbszoba került betervezésre, biztosítva ezzel a maximális komfortot.

A két kiskamasz gyermek, külön szobát kapott, amelyekben mind a szülők által kedvelt letisztult stílusjegyek, mind a gyerekek saját ízlésvilága visszaköszön.

A fehér, tört fehér, világos szürkés-barna színek, illetve a fa meleg árnyalata és textúrája a ház minden helyiségében megjelenik, mint egy nyugodt, harmonikus egységbe foglalva azt.

Nagyon szerettem ezt a projektet és úgy érzem sikerült egy értékesebb ingatlant, de talán ami még ennél is fontosabb egy gyönyörű, a tulajdonosok minden igényét kielégítő otthont teremteni.  

 

Káldi-Vörös-Dóra
Lakberendező

Elérhetőségek:

Weboldal:
Mobil: +36/30-334-4340
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.