Lakásfelújítás az ARCHLine.XP-vel Tervező:Kamarás Borbála

Kamarás Borbála a májusi Hónap Képe Pályázat győztese mutatja be az ARCHLine.XP segítségével készített lakásfelújítási tervét. 

"1983-ban végeztem az akkori Iparművészeti Főiskola belsőépítész szakán. Önálló vállalkozóként dolgozom több, mint 25 éve. Családi házakat, lakásokat, irodákat, közintézmények belső tereit tervezem.

Az ARCHLine.XP programot 2015 óta használom; nagyon sokoldalú, hasznos eszköznek tartom. Rendszeresen részt veszek az ARCHLine klub foglalkozásain, de az oktatóvideók, és a Facebook oldal is nagyon sokat segít a továbbképzésben.
 

A projekt bemutatása:

A felújítandó lakás tulajdonosai hosszú idő után úgy érezték, hogy a lakás megérett egy alapos és teljes körű felújításra. A gyerekek kirepültek, a szülők pedig saját igényeiknek megfelelő lakást szerettek volna kialakítani.

 

 

Igények:

- a nappali - konyha - étkező egy térbe kerüljön, de a funkciók különüljenek el egymástól

- az előszoba külön helyiségbe kerüljön

- a szobák külön bejáratúak legyenek, mindegyikben legyen hely a ruhatárolásra

- fontos szempont volt a fűtés korszerűsítése, a régi konvektorok kiváltása központi fűtéssel és radiátorokkal

- a fürdőben lehetőleg maradjon a kád

- a nappaliban legyen egy jól elkülönülő dolgozósarok és legyen elég hely a könyveknek

- az étkező alaphelyzetben 6 fős legyen, de egy kinyitható asztalnál 8, esetleg 10 fő is helyet kapjon

Tervezett funkciók:

Az igényeknek megfelelően az előszobából egy üvegezett ajtón át lépünk be a konyha - étkező térbe. A konyha teljesen gépesített, a kamraszekrénynek önálló szellőzése van.

A fürdőszoba kisebb lett, de megmaradt a kád,  és a kazán alatt még egy keskeny mosógép is elfért.

A két szoba az előtérből nyílik, és mindkettőben van hely a ruhák elhelyezésére.

A konyha - étkező - nappali egy térben van, de a funkciók jól elkülönülnek egymástól. Az egyes zónákat az eltérő burkolat (konyha - étkező) és az álmennyezeti szintek játéka jelöli. Az étkező központi helyet kap, funkcióját a rejtett világítással kialakított előtétfalak és az álmennyezeti tagozódás jelöli ki. falfülkébe került a sokosztásos könyvespolc, könyvekkel és dísztárgyakkal.

A nappali a lakás legtágasabb tere. helyet kapott itt egy kényelmes ülőgarnitúra, a TV és egy dolgozósarok, sok tárolóhellyel. A nappaliból egy kellemes teraszra is kiléphetünk.

Stílus:

A színeket, anyagokat úgy választottuk ki, hogy egy meleg, otthonos, bensőséges hangulat alakuljon ki. A tulajdonosok szeretik a modern, letisztult formákat, vonzódnak a skandináv stílusjegyekhez, ezért világos színű fát, natúr és türkizes színeket használtunk, keverve egy - egy narancsos színfolttal.

 

Kamarás Borbála

belsőépítész, lakberendező

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
weboldal: www.kamaras.hu
Facebook: facebook.com/kamarasdesign