Blogok

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: public/blog/Kamaras_Borbala/Alaprajzok

Lakásfelújítás az ARCHLine.XP-vel Tervező:Kamarás Borbála

Kamarás Borbála a májusi Hónap Képe Pályázat győztese mutatja be az ARCHLine.XP segítségével készített lakásfelújítási tervét. 

"1983-ban végeztem az akkori Iparművészeti Főiskola belsőépítész szakán. Önálló vállalkozóként dolgozom több, mint 25 éve. Családi házakat, lakásokat, irodákat, közintézmények belső tereit tervezem.

Az ARCHLine.XP programot 2015 óta használom; nagyon sokoldalú, hasznos eszköznek tartom. Rendszeresen részt veszek az ARCHLine klub foglalkozásain, de az oktatóvideók, és a Facebook oldal is nagyon sokat segít a továbbképzésben.
 

A projekt bemutatása:

A felújítandó lakás tulajdonosai hosszú idő után úgy érezték, hogy a lakás megérett egy alapos és teljes körű felújításra. A gyerekek kirepültek, a szülők pedig saját igényeiknek megfelelő lakást szerettek volna kialakítani.

 

 

Igények:

- a nappali - konyha - étkező egy térbe kerüljön, de a funkciók különüljenek el egymástól

- az előszoba külön helyiségbe kerüljön

- a szobák külön bejáratúak legyenek, mindegyikben legyen hely a ruhatárolásra

- fontos szempont volt a fűtés korszerűsítése, a régi konvektorok kiváltása központi fűtéssel és radiátorokkal

- a fürdőben lehetőleg maradjon a kád

- a nappaliban legyen egy jól elkülönülő dolgozósarok és legyen elég hely a könyveknek

- az étkező alaphelyzetben 6 fős legyen, de egy kinyitható asztalnál 8, esetleg 10 fő is helyet kapjon

Tervezett funkciók:

Az igényeknek megfelelően az előszobából egy üvegezett ajtón át lépünk be a konyha - étkező térbe. A konyha teljesen gépesített, a kamraszekrénynek önálló szellőzése van.

A fürdőszoba kisebb lett, de megmaradt a kád,  és a kazán alatt még egy keskeny mosógép is elfért.

A két szoba az előtérből nyílik, és mindkettőben van hely a ruhák elhelyezésére.

A konyha - étkező - nappali egy térben van, de a funkciók jól elkülönülnek egymástól. Az egyes zónákat az eltérő burkolat (konyha - étkező) és az álmennyezeti szintek játéka jelöli. Az étkező központi helyet kap, funkcióját a rejtett világítással kialakított előtétfalak és az álmennyezeti tagozódás jelöli ki. falfülkébe került a sokosztásos könyvespolc, könyvekkel és dísztárgyakkal.

A nappali a lakás legtágasabb tere. helyet kapott itt egy kényelmes ülőgarnitúra, a TV és egy dolgozósarok, sok tárolóhellyel. A nappaliból egy kellemes teraszra is kiléphetünk.

Stílus:

A színeket, anyagokat úgy választottuk ki, hogy egy meleg, otthonos, bensőséges hangulat alakuljon ki. A tulajdonosok szeretik a modern, letisztult formákat, vonzódnak a skandináv stílusjegyekhez, ezért világos színű fát, natúr és türkizes színeket használtunk, keverve egy - egy narancsos színfolttal.

 

Kamarás Borbála

belsőépítész, lakberendező

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
weboldal: www.kamaras.hu
Facebook: facebook.com/kamarasdesign

{gallery}blog/Kamaras_Borbala/Alaprajzok{/gallery}