Blogok

Kapolcs Híd tájművészeti projekt - Ezerarcú ARCHLine.XP

Tervező: Szirmai Nóra
Az ARCHLine.XP nemcsak lakberendezési, építészeti tervekhez használható. Szirmai Nóra szobrászművész felhasználónk látványterveit már láthattátok pályázatunkon. Most a program merőben új alkalmazását mutatja be számunkra.

 

Szirmai Nóra:

"Az ARCHLine.XP-t szobrok kivitelezéséhez és tervezéséhez is egyaránt használom 2017 óta. Sok esetben segített, hogy a programmal nem csak látványterveket lehet létrehozni, hanem egy olyan tervező program amivel a kivitelezés is könnyen megy. Különösen fontos ez a köztéri munkák tervezésénél. Most egy újabb köztéri alkotáshoz is az ARCHLine.XP-t használtam.
Általában először megrajzolom a rajzi eszközökkel, majd a 3D forma funkció segítségével keltem életre a terveimet. Ezeket a 3D testeket alakítom, hajlítom, majd akár objektumként elmentve könnyedén tudok építkezni belőlük. "

 

 

“TEDD LE A KOCSIDAT ÉS TARTS VELÜNK KULTÚRÁZNI!” esemény középpontjában egy rendhagyó szabadtéri kiállítás áll. Országos meghívásos pályázat keretében 13 szobrászművészt kértek fel köztük engem is, hogy készítsen kifejezetten a helyhez kötődő, művészeti alkotást. A HÍD-Tájművészeti ösvény olyan tágabb perspektívát ad, amelyben a kifejezetten ide tervezett műalkotásokon keresztül, újabb és újabb asszociációs, érzelmi és gondolati terek nyílnak meg.

Április 30-án 15:00 órától kerül sor a rendhagyó szabadtéri kiállítás nem éppen szokványos séta-megnyitójára, ahol 3 km-en keresztül kerül bemutatásra a 13 köztéri műalkotás, köztük az enyém is.   

Bővebb információ a Kapolcsi kiállításhoz: https://szirmainora.hu/news/meghivo-tedd-le-a-kocsidat-es-tarts-velunk-kulturazni
Mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megnyitójára!

 

 

 

 

Szirmai Nóra

 

web: https://szirmainora.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/nora.szirmainora
Insta: https://www.instagram.com/szirmainora.sculptor/