Blogok

Klasszikus hangulatú budai lakás - Tervező: Nagy Gabriella

Nagy Gabriella a novemberi Hónap Képe Pályázat győztese mutatja be tervét. A nyertes kép ARCHLine.XP tervezőprogrammal készült, mellyel lehetőség nyílik akár a legapróbb részletek élethű, fotorealisztikus megjelenítésére is. 2017-ben ismerkedtem meg a programmal, és a véleményem szerint az egyik legkönnyebben tanulható, és igazán felhasználóbarát lakberendezői program. Kimondottan szeretem „vele” a munkát, a leghűségesebb munkatárs. A projek az eleganciát hivatott képviselni, így a csillogó, fémes felületek megjelenítése elengedhetetlen feladat volt. A programmal elképesztően könnyű, különböző anyagokat megjeleníteni, visszaadva ezzel az élethű, realisztikus képet.

Bemutatkozás:

Közgazdászként két diplomát szereztem, majd több mint 10 éves gazdasági területen eltöltött idő után éreztem, hogy az én utam valami egészen más! Mindig is vonzódtam az igényesen berendezett terekhez, művészien megtervezett házakhoz, épületekhez. Az enteriőrök megkomponálása, a design és a funkcionalitás fúziójának előhívása számomra nem csupán munka, hanem jóval több annál, szenvedély. A Junior Art Lakberendező iskolában végeztem kitűnő minősítéssel, ahol igazán erős, és minőségi tudást sikerült elsajátítanom, a lakberendezés területén. A tervezés minden egyes fázisában a megbízó igényeit, vágyait figyelembe véve, vele folyamatosan konzultálva születnek a tervek annak érdekében, hogy a végkifejlet egy olyan enteriőr legyen, melyben a megrendelő számára az "ÉN" életérzés érvényesüljön.

Profilom: lakberendezés, belsőépítészeti megoldások, 3D látványtervezés

Projekt bemutatása:

Klasszikus hangulatú budai lakás
Terület:55 m2
Tervezés éve: 2018

A tervezésnél a terek funkcionális kialakítása a legfontosabb feladat, ez a váz, erre épül minden más! Az elsőszámú igény ennél a budai lakásnál is ez volt a megbízók részéről, egy élhető, praktikus térszervezés, és egy igazán egyedi, nem a klasszikus értelmemben vett „klasszikus” hangulat.

A falak mozgatásával sikerült egy olyan konyha-étkező-nappali kapcsolatot kialakítani, amivel az igényeknek megfelelő, jól használható otthon jött létre. A házigazdák rendszeresen fogadtak vendégeket, +4-6 főt is szerettek volna leültetni a reprezentatív vacsorák során. A feleség nagyon szeretett főzni és ezt a tudását sokszor meg is csillogtatta. Ehhez, egy szeparálható, jól funkcionáló konyhára volt szüksége, amiben minden kézre esik, és a technikai sorrendet tartva, meggyorsítja a konyhai munkafolyamatokat. Egy tolóajtóval oldottuk meg a konyha igény szerinti szeparációját, illetve ennek az étkező-nappalival történő összenyitását.

A stílus tekintetében az elvárások egy eleganciát sugárzó, semmiképpen nem minimál stílusú lakásban körvonalazódtak. A letisztult színvilág, bézses, barnás alapja adta a megrendíthetetlen origót, ami egyben megteremtette az elegancia alapjait. E köré fonódtak a zöldes színárnyalatok, amik megjelentek kiegészítőkön, egyedi textiltapétán, bútorok anyagán. A lámpák csillogó légiessége, és a króm kiegészítők enteriőrbe csempészése tette fel arra a bizonyos „i”-re a pontot.

Nagy Gabriella

 

Weboldal: https://nagadesign.hu

Facebook: https://www.facebook.com/nagadesigninterior/

Instagarm: https://www.instagram.com/nagadesign_interior/?hl=en/