Blogok

Év Fürdőszobája 2022 Különdíj Nyertese

Különdíj Nyertese: Szaszovszky-Gruiz Dóra és Buzdor Gabriella

 

Gratulálunk!

 

 

Feladat
A siófoki RESIDENCE HOTEL BALATON három meglévő fürdőszobájának újratervezése. https://rhb.hu/

Pályázat céljai 

Olyan egységes dizájn koncepciók bemutatása, melyek az aktuális trendeken és a dizájnon túl a fenntarthatóságot, a legújabb innovációt és műszaki megoldást is figyelembe veszik. A hazai lakberendező szakma népszerűsítése.

Pályázat tárgya

Koncepcióterv, berendezési alaprajz és látványtervek elkészítése a siófoki Residence Hotel Balaton három fürdőszobájának felújításához melynél figyelembe kell venni a mellékletben megadott szállodai briefet, a Hotelstars fürdőszobai kritériumokat és a szálloda ill. a szobák stílusát, színvilágát. Szaniterek, burkolatok, csaptelepek és egyéb berendezési tárgyak tekintetében kötelezően a mellékletben megadott terméklistából kell választani.

Műleírás

A feladat a siófoki Residence Balaton****superior Conference & Wellness Hotel három fürdőszobájának újratervezése, koncepcióterv, berendezési alaprajz és látványtervek készítése volt, figyelembe véve a szobák stílusát, színvilágát, valamint a hotel hangulatát, amely a modern exkluzivitást ötvözi a családi, vagy páros kikapcsolódás élményeivel.

Végigjárva a hotel közösségi tereit és a szobákat mindenhonnan az elegancia és a luxus érzése sugárzik, amely hangulatba igazán különleges csavart visz az exkluziv mély lila szín, amely elsősorban kárpitokon, textíliákon, tapétákon jelenik meg.

Ezt az eleganciát és luxust jeleníti meg számunkra a márvány, melyet egy igazán klasszikus fekete-fehér kombinációban használtunk a padlón és a falakon burkolat formájában. Ez a kontraszt, amellett hogy időtlen mégis modern. A fekete csaptelepek és kiegészítők használatával pedig a mai modern letisztultságot erősítettük tovább a térben. A karakteres és a hotel logójában is megjelenő lila színt törölközőkkel és növényekkel csempésztük be az enteriőrbe.

Szerettük volna, ha nemcsak a gyönyörű burkolat váltana ki wow élményt a vendégekből, így esett a választásunk az igazán különleges formavilágú Val szaniter családra a Laufentől, amelyet finom formák, keskeny élek és geometriai pontossággal megtervezett vonalak jellemeznek.

Egy másik exkluzívitást sugárzó elemet is bevittünk mindhárom térbe. Az Echo Vertical csillár modern formájával vonzza a tekintetet. Ez a különleges, nagy átmérőjű lámpatest nemcsak funkcionálisan világítja meg a mosdó feletti területet, de lenyűgöző hatást kelt, különösen tükör felett.

Mindemelett végig fókuszban tartottuk, hogy kényelmes és jól funkcionáló tereket alakítsunk ki, amely a meglévő kiállások, költséghatékony megoldások és az alapterületi adottságok adaptálásával igazán izgalmas tervezői kihívást jelentett számunkra. Így került kialakításra a 304-es szobában a - zuhanykabin megszüntetésével - praktikus és trükkös tolóajtós megoldás ezáltal a teret nagyvonalúvá varázsolva, a teljes magasságú tükör felületek alkalmazása, amelyek nemcsak a tértágító hatása van, de emellett növeli a luxus érzését is.

A lakosztályt szerettük volna megkülönböztetni és kiemelni a fürdők közül és igazi mini spa-va varázsolni. A tér újraszervezésével lehetőség nyílt egy csodálatos térben álló kád elhelyezésére, amelyet még jobban kiemel a mögötte elhelyezett, egyszerre klasszikusan elegáns, mégis modern, óriás márványmintás üveglap, amelyben visszaköszön a lila szín is. A luxust erősíti az arany csaptelepek és kiegészítők használata, az egységes koncepciót pedig a 304-es és 308-as szobában is megjelenő Echo függeszték, a Val szaniterek és a fehér Onyx burkolat jeleníti meg.

Szaszovszky-Gruiz Dóra és Buzdor Gabriella

Lakberendezők