Blogok

LOSZ Év Lakberendezője PÁLYÁZAT 2022 Különdíj Nyertese

Különdíj Nyertese az Év pályakezdő lakberendezője kategóriából: Lőrincz Judit. Gratulálunk! 

 

 

A „LOSZ ÉV PÁLYKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE 2022” pályázaton beadott munkámat az Archline különdíjjal jutalmazta, melyet ezúton is szeretnék megköszönni.
A pályázati feladat egy vízparti telken újonnan épülő kétszintes ikerház egyik felének berendezése volt. A feladat családmodellje egy 40-es éveikben járó házaspár egy 10 éves gyermekkel, ahol a férj fotós, és nagyrészt otthon dolgozik a saját stúdiójában, a feleség vezető beosztású marketinges szakember, aki alapvetően nem otthon dolgozik. Mindketten pártolják a kortárs művészetet, így a lakásban helyet kell kapni kortárs alkotásoknak. Sokat használják a teraszt és erkélyt, ahol a terasz a baráti összejövetelek helyszíne, az erkély viszont a csendes egyéni kikapcsolódásoké.
Kiemelt fontosságú a fürdőszobák kialakítása, ezek a privát elvonulás terei.

A célom az volt a tervezés során, hogy a család kényelmét kielégítő elegáns, és légies enteriőr alakuljon ki. A lakás földszinti részén a falak kis mértékben áthelyezésre kerültek annak érdekében, hogy egy jól funkcionáló tágas előszobát kapjunk, ahol nagyobb méretű szekrények is elhelyezhetők, mivel a családnak sok tárolóhelyre van szüksége. A lakástól elszeparált fotóstúdió a garázs helyén került kialakításra öltözővel és wc-kézmosóval, így itt vált még szükségessé válaszfalak építése. A garázskapu helyén padlóig érő ablakok szalagfüggönnyel és külső árnyékolóval, illetve egy bejárati ajtó kerül beépítésre. Így a fotóstúdió számára sok fény jut be, de szükség szerinti árnyékolás is lehetséges. Az utómunkálatokhoz szükséges számítógépes munkaállomás a lakásban lévő dolgozószobában kap helyet, ami az előszobából nyílik, így közel van a fotóstúdióhoz, és viszonylag jól szeparálva van a lakótértől. Itt kap helyet még egy kisebb számítógépes asztal a feleség számára is. Az előszobából nyíló vendég mosdóban a wc-n és a kézmosón kívül beépítésre kerül egy zuhanyzó is, illetve itt kap helyet a mosó-szárító gép is. A mosó-szárítógép az ajtó mögött kerül „elrejtésre” egy beépített szekrényrényben. Így a gép felett nagy méretű szekrény helyezhető el a család igényeit szemelőtt tartva. A lakás kialakításának egyik fő szempontja az volt, hogy a lépcső ne „nehezedjen” rá a térre, mivel az étkező alatta kap helyet. Ezért lebegő lépcső került kialakításra, a belső oldalon arany színű függesztő rudakkal. Ez meghatározó volt a lakás stílusában is. A fényes és enyhén tükröződő felületek egy glamour stílusú lakás kialakítását eredményezték. A lakásban a meghatározó színek a taupe, arany, illetve rose gold, amit kiegészít a földszinti térben a fekete, a hálóban a kék és a kislány szobájában a rózsaszín. Az étkező és nappali között elválasztó és egyben összekötő a kétoldalas „lebegő” kandalló. A földszinti tér minden irányából jól látható és kellemes hangulatot ad. A ginko levél motívuma a természetet „lopja be” a lakásba. Megjelenik az előszobai nagyméretű fekete-fehér fotón, a nappaliban B.Hegedűs Piros epoxy festményén és a hálószobában a tapétán is. A szülői fürdőszoba falára egyedi, nagyméretű vízálló tapéta kerül, ami szintén B. Hegedűs Piros egyik epoxy festményét (Aphrodite) mintázza. Mivel a család kedveli a kortárs művészetet így a festményen kívül egy szobor is helyet kap egy szoborfülkében a lépcső előtti falon. A ház terasza is hasonló színvilágot kap, mint a belső tér. Itt nagytáblás kültéri kompozitlemez kerül a homlokzatra és teraszburkolatnak.  

Lőrincz Judit

Lakberendező

Elérhetőségek:

Mobil: +36-30-535-9968
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.