Blogok

Minimalista stílusú diplomamunka - tervező: Juhász Judit

A Szimultán Művészeti Iskola lakberendező szakán végzett Juhász Judit  mesél vizsgamunkájáról.

"Idén végeztem a Szimultán Művészeti Iskola lakberendező szakán. Diplomamunkám elkészítéséhez az Archline XP programot
használtam. Vizsgafeladatom egy kétszintes családi ház teljes átalakítása volt, minimalista lakberendezési stílusban, a
megadott családmodell igényeit szem előtt tartva. Nagyon örültem, a feladatnak, mert ez az egyik legkedveltebb stílusom.

A tulajdonos egy 40 év körüli házaspár; a feleség tanárnő, a férj ügyvéd, gyermekük nincsen. Feladatom volt kialakítani a ház
elrendezését úgy, hogy az ingatlanban helyet kapjon egy forgalmas ügyvédi iroda a férj számára. Továbbá egy egységként
kezelhető nappali, étkező, konyha tér kialakítása, a modern, de nem high-tech elemekkel való belső tér megfogalmazása,
magas minőségű, de hagyományos jellegű anyagok használata mellett.

Az egységes tér kialakítása érdekében több fal is elbontásra került, ezzel egybenyitva a konyha, étkező, nappali terét.
Az egybenyitott térben a stílusra leginkább jellemző színeket használtam: fehéret, feketét, szürkét és a halvány pasztellt.
Az anyag használatban viszont a természetes és a mesterséges anyagokat kevertem, amelyek tökéletes harmóniában vannak egymással."


"Vizsgamunkám legizgalmasabb feladatának tartottam úgy kialakítani a pihenő zónát, hogy a hálószoba, fürdőszoba és gardrób egy helyiségben legyenek kialakítva, mivel e lakberendezési stílusnak sajátja a sok természetes fény, kihasználtam a helyiség hatalmas ablakait és üvegfallal határoltam el a területeket.

A hálót az egyszerű elegancia, és a bútorok szellős elhelyezése uralja, az anyaghasználatot a fa felületek, alumínium, szálcsiszolt inox, kő, átlátszó és színezett üveg jellemzik. A fürdőszobában egyszerű, de minőségi burkolatot használtam, a hangsúly a szaniterek vonalvezetésén van. Textíliában a len és a vászonszerű anyagokat használtam, melyek textúrájában dominálnak. A pincében, a garázs helyén kapott helyet a családfő forgalmas ügyvédi irodája."

Elérhetőségek:
Juhász Judit
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36-70-775-1940