Blogok

Modern családi ház gyerekekkel - Tervező: Dóka Betty

Dóka Betty eleinte kézzel rajzolta terveit, majd amikor rátalált az ARCHLine.XP-re, váltott. Egy kisgyerekes házaspár számára megálmodott családi ház letisztult belső tereit mutatja be a blogon.

Dóka Betty a lakberendezéssel hobbiként kezdett el foglalkozni. 6 éven keresztül kézzel rajzolta munkáit, ám ahogy felgyorsultak körülötte az események, változtatnia kellett. Ekkor talált rá az ARCHLine.XP-re. Már 4 éve dolgozik a programmal, amit autodidakta módon tanult meg. Mivel sok munkája volt, nem tudott részt venni a Budapesten tartott workshopokon. Amikor nehézségek merültek fel a programmal kapcsolatban, az oktatóvideóknak nagy hasznát vette a munkái folyamán.

A projekt bemutatása
"A megrendelőim egy fiatal fogorvos házaspár, három gyönyörű pici lánnyal, akik egy 150 m2-es újonnan épülő családi ház berendezésének a tervezésével bíztak meg Hévízen. A ház, valamint a telek adottságai miatt, félszintenként, összesen 3 szintet kellet beiktatnom a programba, amit most csináltam először.
Amikor elkezdek egy adott megbízást, a megrendelőimmel együtt átbeszéljük az ő elképzelésüket az új otthonukkal kapcsolatban. Megbízóimnak nagyon fontos volt, hogy a beton és a kék színt bevigyem az új otthonukba. A ő elképzelésük az volt, hogy egy modern, de mégis letisztult stílust hozzak létre, ahol a három pici gyereknek mozgástere is marad.
Ami még nagyon fontos volt számukra, hogy egy olyan kandallót tervezzek, amelyhez oda lehet ülni, de mégis biztonságos marad a picik számára is. Fontos volt a kandallóval kapcsolatban az is, hogy annak látványa és hangulata a nappaliból és az étkezőből egyaránt látható és élvezhető legyen.
Az étkező felől a lépcső alatt helyezkedik el a kamra, amelynek bejáratát stílusszerűen klikkes ajtóval elrejtettem.
Az apukának fontos volt, hogy a borhűtő látható helyre kerüljön, de a piciknek ne legyen annyira szem előtt és elérhető.
A konyha kialakításánál fontos volt az anyuka részéről, hogy nagy konyhasziget legyen, hogy a picikkel tudjon játszani vagy sütni-főzni. A konyhában az összes konnektort rejtve kérte az anyuka, ezét pultba süllyesztett konnektorokat helyeztem el.
A szülői hálószobánál az volt a kérésük, hogy a TV helyett projektort rakjak be, amit én úgy alakítottam ki, hogy a mennyezetbe motorikusan fel lehet húzni.
Fontos volt számukra az is, hogy egy irodai rész kialakításra kerüljön. Egy rejtett szekrényajtóval oldottam meg ezt a kérésüket is.
A későbbiekben az emeleti rész kialakítása is sorra fog kerülni, ahol a picik szobáját kell megterveznem.
Köszönet az ARCHLine.XP szoftvernek, ami nagyban megkönnyítette a munkámat és a megrendelőim felé színvonalas munkát tudok átadni."
 
A projektről készült látványtervek és falnézetek:

 

Dóka Betty
Telefon: +3630 995 6924

Web: d-betty-design.webnode.hu

Facebook: facebook.com/doka.betty

YouTube: youtube.com/user/dokabetty