Blogok

Óceánparti nyaraló- Tervező: Schmidt Barbara

Schmidt Barbara a 2021 februári Hónap Képe Pályázat győztese mutatja be tervét: "A tavalyi évben és jelenleg is érvényben lévő korlátozások hatására született meg a nyertes enteriőr. Valójában az „elvágyódás távoli tájakra” érzés, hozta életre az általam megálmodott teret. Egy óceánparti nyaraló ahová szívesen utazna el az ember a szeretteivel. Távol mindentől, a szabadság érzésével és az óceán végtelenségével szimbiózisban, békében, nyugalomban! Amolyan modernkori „Kék lagúna”. "

Schmidt Barbara vagyok és az a megtiszteltetés ért, hogy én is bemutatkozhatom nektek a Cadline Kft. jóvoltából! Harkányban élek a családommal, férjemmel és két fiammal. Középiskolai tanulmányaimat Pécsett végeztem a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolában. Később a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi karán szereztem diplomát. 18 évig pénzügyi osztályon dolgoztam köztisztviselőkénet, de mindig is éreztem, hogy nem vagyok jó helyen! Ez nem az én utam.

Az évek alatt több képzést és tanfolyamot is elvégeztem különböző területeken. 2010.-ben szereztem meg lakberendezői végzetségemet Pécsett a Kurzus Bt. szervezésében, majd 2019.-ben találtam rá az Archline XP. Draw 3D Látványtervezői tanfolyamra, rögtön tudtam, hogy ez az, ami kell nekem! Ekkor döntöttem úgy, hogy ideje váltani. 

2020. márciusában elköszöntem a pénzügyektől és az önmegvalósítás útjára léptem! 2020. nyarán sikeres vizsgát tettem! Majd nem sokkal ezután megnyitotta virtuális kapuit BARUSKA Interiors Facebook oldalam. Folyamatosan tervezek amikor az időm engedi. Családanyaként az online oktatás időszakában nem könnyű a tökéletes logisztika és időbeosztás megtervezése. Mindig szakítok időt az Archline webináriumok és oktató videók megtekintésére újra és újra! Sokat tanulok belőlük, biztonság érzetet ad!

A tavalyi évben és jelenleg is érvényben lévő korlátozások hatására született meg a nyertes enteriőr. Valójában az „elvágyódás távoli tájakra” érzés, hozta életre az általam megálmodott teret. Egy óceánparti nyaraló ahová szívesen utazna el az ember a szeretteivel. Távol mindentől, a szabadság érzésével és az óceán végtelenségével szimbiózisban, békében, nyugalomban! Amolyan modernkori „Kék lagúna”.

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy a Biofil stílus szerelmese vagyok! Letisztult természetközeli teret szerettem volna megjeleníteni, ahol nincs túlzsúfolt bútorozás, csak légies, átjárható, tökéletesen a közösség kényelmét szolgáló terek. Úgy éreztem ebbe a koncepcióba tökéletesen beleillik az Etno stílusa, a maga szín és anyaghasználatával, mintáival megfűszerezi a teret. Nincsenek halmozva a stílusra jellemző tárgyak mégis látványban megkapjuk az élményt, amit az „Etno és Biofil” ígér nekünk. A bútorok és polcok anyaghasználatában a natúr, nyers, fára, azért esett a választásom, mert kinézete, felülete az uszadék fára emlékeztet! A csüngő, leomló növény dekorációt pedig a vízben ringatózó hínárok inspirálták. Fontos volt a természetes anyagok használata, például a lámpák megválasztásánál úgy éreztem ettől melegség költözik a térbe az egzotikus hatásról nem is beszélve! Továbbá, fontosnak tartottam a hangulat fények tökéletes megválasztását is, az esti beszélgetésekhez, közös vacsorákhoz meghitt, bensőséges atmoszférát teremt. Bár, az óceán partján látható napfelkeltét és naplementét az hiszem lehetetlen überelni! Nagy üvegfalak engedik egészen testközelbe a körülöttünk lévő külvilágot! A konyhában használt halpikkely csempe is mind színében és mintájában idézi az óceán élő világát. Egy éléskamra is helyet kapott a földszinten ahova egy szekrénybe rejtett átjárón juthatunk. A lépcsőházban megjelenő lámpák választását is az óceán felett pásztázó sirályok inspirálták. Az épületben megjelenő legjellemzőbb terekről képeket alább nézheted meg. Köszönöm, hogy elolvastad!

 

Schmidt Barbara
lakberendező

 

Telefon: 06-70-453-7193

Facebook: Baruska Interiors

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

weboldal: www.baruska.hu